Foto: The Holy Shake

The Holy Shake Roadtrip 2016 – Med Dig

Nyhet Publicerad

Dans, sång, ord och musik i Borgunda kyrka.

 

Dans, Sång, Piano, Orgel, Recitation och Performance som uttrycksmedel för att förmedla gudstjänstens budskap. ”Med Dig” är en andaktsföreställning där dansen, sången, ordet och musiken tar vid när orden inte längre räcker till. Sedan 2006 har The Holy Shake inspirerats av kyrkorummet, dess inventarier, instrument, litugi och akustik och skapat dansade andakter runt om i Sverige. Kyrkorummet skapar per automatik en åhörares totala fokus på ett sätt som få platser kan mäta sig med. Varje föreställning blir annorlunda då både kyrkor, orglar och akustik är unika för varje församling.

Välkommen till Borgunda kyrka, söndagen den 10 juli klockan 18!

The Holy Shake 

Gruppen The Holy Shake består av Pia Nordin, Maria Kjellberg-Hjelte, Maria Lindell och Karin Nilsson.

Pia Nordin är dansare och koreograf med en fil. kand i dans och koreografi från  London Contemporary Dance School. Aktiv frilansdansare på nationella scener i Sverige, England och Kanada. Pia är en av drivkrafterna i det internationella musik- och dansprojektet River Cities. Under 2015 dansar Pia med ”Embla Dans & Teater”  i olika dansföreställningar för skolbarn i Göteborgsregionen  samt regisserar för teatergruppen ”Teater Exem” nu senast i föreställningen ”Föräldraskapet”.

Maria Kjellberg-Hjelte är dansare och koreograf med en fil. kand i dans och koreografi vid London Contemporary Dance School och lärarexamen från Danshögskolan i Stockholm. Hon var tidigare projektledare vid Angeredsgymnasiets Yrkesdanslinje och har undervisat vid Schillerska gymnasiets danslinje där hon nu samordnar de estetiska ämnesgrupperna. Maria verkar som  koreograf  i Göteborgsregionen och särskilt intresserad av att problematisera och utforska både politiska och religiösa budskap. Maria är the Holy Shakes koreograf och repetitör.

Maria Lindell är yrkesdansare med utbildning från Angeredsgymnasiets Yrkesdanslinje, Eileen Jones dansskola och Stora Teaterns Balettelevskola. Maria är aktuell i koreografen Eva Ingemarssons dansproduktioner på Nya Atalante i Göteborg. Hon har tidigare medverkat i produktioner på Göteborgsoperan, turnerat med riksteatern samt dansat och koreograferat i Sverige, övriga Europa och Tunisien.

Karin Nilsson är konstnärlig ledare i The Holy Shake, pianist, musikpedagog och kyrkomusiker. Hon är utbildad vid Schola Cantorum de Paris, Göteborgs Musikhögskola, Lunds Universitet  och Folkhögskolan i Hjo. Hon har varit verksam som ackompanjatör till dans både i Sverige och i Frankrike och driver företaget Partypingel Musikproduktion som ursprungligen producerade musikteater för barn och familj men som utvecklat en bredare repertoar, bl.a. The Holy Shake.