Foto: Ikon

Volontär Svenska kyrkan i Zürich-Basel

Nyhet Publicerad Ändrad

Vi söker nu en volontär inför läsåret 2016-2017. En volontär hos oss är med och skapar mötesplatser, sjunger med barn, gör övningar med konfirmander, bakar, städar och fixar. Schweiz är ett land med vacker natur och mycket spännande kultur.

Volontär till Zürich-Basel

Sista ansökningsdatum: 2016-03-15

Vi söker en volontär till Svenska kyrkan i östra Schweiz med placering i Zürich.  

Svenska kyrkan i Östra Schweiz omfattar de tysk och italiensktalande kantonerna i Schweiz och närliggande områden i Frankrike, Italien, Tyskland och Österrike. Stor del av vår verksamhet sker i Zürich där vi har församlingshem, pastorsexpedition och personalbostäder, men också i Basel där vi har aktiviteter varje vecka. Schweiz är ett spännande och lite annorlunda europeiskt land med en levande kultur och en fantastisk natur. Hit kommer svenskar för att arbeta, studera, uppleva naturen och åka skidor. Här får vi vara kyrka på ett lite annorlunda sätt och vara med och möta människor mitt i deras drömmar och vardag.  

Arbetsuppgifter: Vi söker en volontär som vill vara med och vara kyrka i östra Schweiz. Du kommer att jobba med att skapa mötesplatser för alla åldrar, med sång och musik i barnsamlingar och gudstjänster, samt en hel del köks och städarbete. I arbetsuppgifterna ingår att…

 • Möta människor som vänder sig till församlingen med omsorg och intresse.
 • Delta i planeringen av verksamheten.
 • Leda barn, familjesamlingar.
 • Ta ett delat ansvar för ungdomssamlingar.
 • Bidra till församlingens musik och gudstjänstliv.
 • Assistera vid Temasamlingar och öppet hus. 
 • Baka till basarer och servering.
 • Medverka i planering och genomförande av julbasarer.
 • Lokalvård och inköp av förbrukningsvaror i församlingshemmet samt skötsel av linneförråd.    

I volontärens arbete, 40 timmar i veckan, ingår mycket praktiskt arbete men även mängder av möten med församlingsbor, tillfälliga turister, studenter och au pairer. Volontären kommer, som övrig personal, att leda andakter och vara med i övrigt gudstjänstliv.

Vi söker en person som är social, flexibel, som både kan arbeta självständigt och i grupp, som är initiativrik och ansvarsfull samt har en god kännedom om Svenska kyrkan. Vi vill att du gillar att använda sång och musik i ditt arbete och ser gärna att du spelar ett instrument. Erfarenhet av eget boende behövs och grundläggande kunskaper i tyska är en fördel.

Vi erbjuder:

 • Ett volontärskap under 10 månader.
 • Fritt boende i enrumslägenhet i samma trappuppgång som församlingshemmet.
 • En ersättning på 800 CHF per månad.
 • Resa till och från Zürich vid början och avslut.

Är detta något för dig?

Din ansökan skall bestå av ett personligt brev där du också berättar om varför du vill komma hit som volontär, ditt CV, dina referenser och ett foto på dig själv. Mejla din ansökan till   zurich@svenskakyrkan.se senast den 15 mars. Intervjuer sker via Skype efter överenskommelse. För mer information kontakta kyrkoherde Magnus Nordström, telefon +41 79 416 77 32 och gå in på vår hemsida www.svenskakyrkan.se/zurich

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi hanterar rekryteringen själva.