Foto: IKON

Välkommen till Danderyds församling

Vem du än är, hur du än har det, är du sedd, känd och älskad. Välkommen till Danderyds församling!

En samling av olika resväskor och ryggsäckar.

Följ med till Taizé!

Tusentals unga reser varje år till klosterkommuniteten Taizé i Frankrike. Under höstlovet 28/10-4/11 2022 åker vi tillsammans med Lidingö församling. Du som är 17-25 år - välkommen att följa med!

Två barn sitter och pysslar.

Miniorer

Hur är en bra kompis? Vilka var David och Goliat? Varför firar vi jul? Hur många lärjungar hade Jesus? Tisdagen den 4 oktober startar Miniorerna för dig som går i åk 1-3!

Pilgrim Danderyd

Vi är alla på väg och vi slår följe längs vägen. Vandringen på livsvägen öppnar för möten mellan medvandrare, oss själva och Gud. Naturen en läkande kraft och Gud en källa att få stanna till vid, och hämta kraft och gå vidare. Välkommen till årets säsong med pilgrimsvandringar i Danderyd med omnejd!

Gert Wingårdh: "Hemmet har själ"

Samarbeta med en snickare som levde för tvåtusen år sedan? Inga problem, säger arkitekten Gert Wingårdh. Att förvandla kyrkor till bostäder gör honom däremot mindre bekväm.

Nytt nummer av LIVET ute nu. Temat är Hemma.

Vad är ett hem? När vet man att man har hittat hem? Kan man hitta hem? Läs hela numret här nedan:

Tro och existens

Vad är meningen med livet? Vad vill jag? Finns det några svar?Välkommen att delta i Andlig vägledning, bibelstudium, samtalsgrupper och retreater.

Nytt månadsprogram är här

Gudstjänster, ungdomskvällar, fredagsmys, lunchkonserter. Listan är så lång att den inte kan återges här, det krävs ett helt månadsprogram och det hittar du här nedan. Välkommen i september!

Närbild på en kör med glada sångare. Några sträcker armarna mot skyn.

Gospelkören

Det här är kören för dig som gillar musik som svänger och vill hitta sångkraft i hela kroppen. Med sitt budskap om hopp och gemenskap skänker gospelmusiken både glädje och tröst. Stämmorna lärs ut på gehör, ingen notvana krävs. Tre rep under hösten 2022. Anmäl dig senast 1 oktober.

Välkommen till Andrum i Mörby centrum

Mitt i köpcentret Mörby centrum hittar du Danderyds församling lilla oas Andrum. Välkommen in på fika och gemenskap, meditation eller syjunta under hösten.

Bebis biter på träkloss.

Baby-café med sångstund

Är du föräldraledig ? Då är du välkommen på babyhäng i kyrkan. Vi sjunger, leker, samtalar om livet och fikar tillsammans. Ta med din bebis och kom som du är!

Söndagsklubben - barn i gudstjänst

Välkomna alla barn till Söndagsklubben under högmässan. Vi lyssnar på Bibelns berättelser, pratar och pysslar utifrån dagens tema. Lagom till nattvarden går vi tillbaka in kyrkan. Söndagen 4 september startar vi upp för terminen. Välkomna!

Nya konstutställningar i höst.

Konstnärerna Christina Österberg och Charlotte Sachs ställer ut måleri och broderi i två separata utställningar i Församlingens Hus. Vernissage har de tillsammans måndag 5 september kl 17-19. Varmt välkomna! Se ett urval av deras verk här nedan.

Andlig vägledning

Att se Gud i allt. Fördjupa din gudsrelation och samtala om tro och dess betydelse i ditt liv. Välkommen till bibelmeditationer och samtal i grupp inspirerade av den ignatianska andligheten, utvecklad av jesuitprästen Ignatius av Loyola på 1500-talet. Terminsstarten är 6 september. Välkommen att anmäla dig!

TAC-O-LOV - fredagsmys i kyrkan

Vill du slippa laga mat en fredagskväll? Är du och dina barn nyfikna på att höra om Bibelns berättelser? Kom direkt från jobbet, fritids eller förskolan till vår Tacokväll med gudstjänst och pyssel.

Ungdomar som står i en stor ring

Konfirmation 2022-2023

Varmt välkommen att bli konfirmand. Här nedan kan du läsa om våra olika grupper och läger under konfirmandtiden. Anmälan öppnar i början av maj. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor och funderingar. Du anmäler dig via Konfirmandsök, se nedan.

Om bristande skötsel av gravar

Tillsammans med gravrättsinnehavaren ansvarar Danderyds församling för att Danderyds kyrkogård och Djursholms begravningsplats hålls i ett ordnat och värdigt skick.

Stensäkring på våra kyrkogårdar

Kyrkogårdsförvaltningen har under våren 2022 att utfört stensäkringskontroller på Danderyds kyrkogård och Djursholms begravningsplats. Läs mer om vad som gäller för dig som är gravrättsinnehavare här nedan. Kontrollen av alla gravstenar är nu färdig och de som fått en skylt på graven kommer att bli kontaktade via brev. I september 2022 blir det en efterkontroll av berörda gravstenar.

Nödrop för Ukraina

Stöd de som drabbats av kriget.

Ge en gåva
Mamma Zina och dottern Oksana från Ukraina

På en tryggare plats...

När kriget i Ukraina bröt ut var Danderyds församling snabba på att ställa om och öppna Församlingens Hus för de som flytt. Oksana och Zina var två av besökarna. Nu har de återvänt till Ukraina. – Varenda dag drömmer jag om att kriget ska ta slut, säger Oksana från Kiev.

Dop

Man kan döpas som barn, tonåring eller vuxen. Oavsett ålder handlar dopet om gemenskapen med Gud. Genom dopet blir man också medlem i Svenska kyrkan. Välkommen att boka dop här på vår hemsida. Har ni frågor eller inte hittar någon tid eller lokal som passar i webbokningen, kontakta oss, se längst ner på sidan.