Danderyds församling

- För att världen ska räddas. Stora ord, men så stort är det. Alla i församlingen är med och bidrar. Uppdraget kommer från Gud själv. Ett fantastiskt uppdrag!

Tacksägelsedagen med skördefest söndag 8 oktober - välkommen!

Det blir knytkalas, lotteri och försäljning. ALL förtjänst från dagen går till den stora insamlingen för Världens Barn. Under hela oktober dubblas alla gåvor och pengar som samlas in! Kom och var med och bidra! Man tar med det man kan och vill - sylt, saft, must, mos, fika, bröd, frukt och grönsaker - allt är välkommet på bordet.

Danderyds församling medverkar i insamlingen för Världens Barn

Världens Barn är Radiohjälpens största insamling som genomförs av SVT och SR i samarbete med 13 svenska organisationer, varav ACT Svenska kyrkan är en. Många enskilda församlingar genomför olika aktiviteter och insatser och tillsammans med närmare 45 000 frivilliga görs en enorm insats för världens barn. Välkommen att vara med!

Månadsprogram oktober

I vanlig ordning finns ett mättat program för församlingens många verksamheter. Programmet hämtas i Församlingens Hus eller i församlingens kyrkor från fredag 29 september. Eller att läsa här på webben förstås!

Sjung i kör!

Danderyds församling har mer än 200 körsångare i nio körer för olika åldrar. Dessutom finns barnrytmik för de allra yngsta musikälskarna. Körerna sjunger i gudstjänster och vid konserter.

Samtalsgrupper för vuxna under hösten 2023

Vad är meningen med livet? Vad vill jag? Kan jag göra något för att påverka? Finns det några svar? Existentiell salong fortsätter med sammankomst en gång per månad och nu startar även Söndagsskola för vuxna och Bibeln och livet. Välkommen med!

Foto: Lotta Kühlhorn

Högmod och ödmjukhet

"Akta er för högmodet att tro att ni kan själva. Det är bara 3-åringar som envist håller fast vid kan fälv!" skriver Kyrkoherde Kristin Molander i sin krönika. Senaste numret av Livet går på djupet kring begreppen högmod och ödmjukhet. Vad innebär det och hur kan det påverka våra liv idag? Trevlig läsning!

Ungdomskväll och After school

Mötesplatser för dig som vill träffa vänner och är nyfiken på vad kyrkan är för något.

Små och stora barn

Babycafé, Miniorer, Söndagsklubb och Tac-o-Lov är några aktiviteter för små och stora barn. Här kan både barn och vuxna lära känna nya vänner och hitta sammanhang för olika åldrar. Alla aktiviteter är kostnadsfria.

Nya lokaler byggs på Djursholms begravningsplats 

Omsorgen gäller både levande och döda. I höst börjar byggnationen av ny bisättningslokal och kontor på Djursholms begravningsplats. Redan sommaren 2024 ska allt vara klart. 

En man med stor ryggsäck går mellan kyrkbänkarna i Uppsala domkyrka.

Bli medlem

Du kan bli medlem i Svenska kyrkan oavsett om du har varit medlem tidigare eller inte. När man vill bli medlem i Svenska kyrkan är det framförallt sin församling som man blir medlem i. Här finns alltid en plats för dig.

Svenska kyrkan i utlandet behöver ditt stöd

Vi finns där för människor som är långt hemifrån, långt ifrån familj och vänner.

Ge en gåva

Dopet - en fest för livet!

Vill du döpa ditt barn? Eller vill du själv bli döpt? Dopet är en fest för livet och en tradition som är lika fin oavsett om den som döps är ung eller gammal. Välkommen att boka dop här på hemsidan. Har ni frågor eller inte hittar någon tid eller lokal som passar i webbokningen, kontakta oss, se längst ner på sidan.

En kirurg med munskydd i ansiktet.

Tankar inför helgen – präster funderar utifrån söndagens texter

"Vad som blev uppenbart i detta cancerkaos, var hur full världen var av Guds änglar i människokostym. En strid ström av människor hörde av sig, människor som bad för dem, som ställde upp med snöskottning, skjutsningar, att handla och så vidare." Läs tankar inför helgen.

Härlig är jorden

Danderyds Konstrum presenterar en samlingsutställning med 22 konstnärer på temat ”Härlig Är Jorden”. Vernissage lördag 7 oktober 12.00 - 17.00. Välkommen!

Konstutställningar i Församlingens Hus

Lokala konstnärer, både blivande och etablerade, ges möjlighet att ställa ut och bidra till att nya möten skapas i församlingen. Rummen i Församlingens Hus är stora och vackra med väggar som är utmärkta för konstutställningar och det finns alltid ett flöde av besökare. Välkommen att ställa ut i din församling!

En person hjälper ett barn att tända ett ljus.

Få hjälp och stöd

Välkommen att kontakta Svenska kyrkan när du behöver någon att prata med. I Svenska kyrkan finns utbildad personal som lyssnar och ger stöd och råd vid allt från sorg till relationsproblem.

Ett moln har formen av ett hjärta på den blå himlen.

Förändra liv med en minnesgåva

Hedra någon som betytt mycket för dig samtidigt som du förändrar liv för människor som lever i utsatthet i världen. Med din minnesgåva bidrar du till Act Svenska kyrkans viktiga arbete.