Danderyds församling

- För att världen ska räddas. Stora ord, men så stort är det. Alla i församlingen är med och bidrar. Uppdraget kommer från Gud själv. Ett fantastiskt uppdrag!

Gospelmässa i pingst

Söndag 28 maj kl16.00 i Danderyds kyrka sjunger Danderyds Gospelkör så taket lyfter under ledning av Sabina Lilja. Maja Thorén spelar piano, Lovis Jacobsson spelar bas och Justina Lakin trummor. Präst: Elisabet Munro. Välkommen!

Fönsterglasmålning av en vit duva mot gul bakgrund.

Pingst

Pingsten är den heliga Andens högtid. En högtid där vi blir påminda om att Gud finns både mitt bland oss och inom oss. Den heliga Anden är Guds osynliga närvaro.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Bli medlem

Sommarkyrka i Sätraängskyrkan

Under sommaren flyttar Danderyds församling ut på ”landet” – hela korta vägen till Sätraäng och dess natursköna omgivningar. I år växer Sommarkyrkan både på längden och tvären med massor av roliga nyheter!

Månadsprogram för maj

Ande, kropp och själ - alla delar får sitt i pilgrimsvandringar, högmässor, Tac-o-lov och vid kyrkkaffets gemenskap. I vårmånaden maj är det Kristi himmelsfärd och pingst. Gud visar sig med nya perspektiv.

Babycafé med sångstund växer och flyttar!

Under sommaren flyttar Danderyds församling ut på landet till Vagnslidret och Sätraängskyrkan. Babycaféet utökas med fredagar då även äldre barn upp till 5 år är välkomna. Läs mer om programmet här.

Nytt fullspäckat nummer av LIVET om frosseri vs måttfullhet

Psykiatrikern Lotta Borg Skoglund förklarar hur människans belöningssystem inte alltid är så hjälpsamt, möt omställningsrealisten Carl ”Charlie” Wahren som är med och driver Danderyds församlings Existentiella salong och prästen Marit Norén som berättar om att rensa i vårt inre och yttre överflöd.

Konfirmation – ett minne för livet!

Att vara konfirmand i Danderyds församling är en stark och fin tradition. Du får lära känna nya vänner och kan antingen välja att åka på sommarläger eller träffas i konfirmandgrupp på hemmaplan under vintern. Under konfirmationstiden varvas samtal om Gud, andlighet, kärlek, livet och döden med bad, lekar och många äventyr. Kort sagt – det handlar om att testa vad kristen tro går ut på.

Konstutställningar i Församlingens Hus - här kan du ansöka om att ställa ut!

Lokala konstnärer, både blivande och etablerade, ges möjlighet att ställa ut och bidra till att nya möten skapas i församlingen. Rummen i Församlingens Hus är stora och vackra med väggar som är utmärkta för konstutställningar och det finns alltid ett flöde av besökare. Välkommen att ställa ut i din församling!

En person i regnrock står och tittar mot havet.

Tankar inför helgen – präster funderar utifrån söndagens texter

"Gud försvinner. Du ser honom bokstavligen lämna, inte bara dig, utan hela jorden." Läs tankar inför helgen med prästen Charlotte Frycklund.

Gudstjänster

Mitt i livets glädjeämnen och sorger, förtvivlan och hopp samlas vi till gudstjänst. Här får vi möta varandra. Vi ber för andra människor, för världen och oss själva. Med sången, musiken och orden får vi landa en stund i tillvaron. Alla är välkomna att vara med: unga och gamla, vana gudstjänstfirare likväl som ovana.

En person hjälper ett barn att tända ett ljus.

Få hjälp och stöd

Välkommen att kontakta Svenska kyrkan när du behöver någon att prata med. I Svenska kyrkan finns utbildad personal som lyssnar och ger stöd och råd vid allt från sorg till relationsproblem.

STÖRST AV ALLT ÄR KÄRLEKEN konstutställning i Församlingens Hus

Kerstin Rikardson, Puck Jansson Marie-Louise Zeisig, Pia de Wahl ställer ut blandade tekniker i en färgrik och kärleksfull utställning som pågår från 2 maj till 12 juni.

Dopet - en fest för livet!

Vill du döpa ditt barn? Eller vill du själv bli döpt? Dopet är en fest för livet och en tradition som är lika fin oavsett om den som döps är ung eller gammal. Välkommen att boka dop här på hemsidan. Har ni frågor eller inte hittar någon tid eller lokal som passar i webbokningen, kontakta oss, se längst ner på sidan.

Vårt arbete för klimatet

Klimatförändringarna är inte en fråga som kan skjutas på framtiden – effekterna är kännbara redan idag. Som kristna vill vi värna skapelsen både genom konkreta insatser och genom reflektion över de existentiella frågor som klimatförändringarna väcker.