Foto: Shutterstock

Välkommen till Danderyds församling

Vem du än är, hur du än har det, är du sedd, känd och älskad. Välkommen till Danderyds församling!

Är du vår nya ungdomspraktikant?

Nu kan du söka jobb som en av två ungdomspraktikanter i Danderyds församling. Perfekt för dig som är nyfiken på hur det är att jobba i Svenska kyrkan, behöver ett friår från studier och en möjlighet att få arbetslivserfarenhet. Välkommen med din ansökan senast 1 juni.

IT-ansvarig med användarfokus i Danderyds församling

Är du IT-ansvarig som utöver tekniken även gillar att ha mycket kontakt med användare? Kanske finns din nya, spännande tjänst hos oss. Välkommen att söka senast 17 juni 2022.

Musik i sommarkväll i Petruskyrkan

Monica och Carl-Axel Dominique, Pierre Nordahl, Åsa Wirdefeldt, Johan Frandsén och Ola Karlsson bjuder tillsammans med Anders Ölund på ljuv musik i sommarkväll. Det blir fyra onsdagskvällar fyllda med jazz, klassiskt och visa.

Resan till Kolmården är fullbokad

Sommarens utflykt för barnfamiljer till Kolmården är fullbokad.

Konstnärsparet i Ekeby 2-29/5

En utställning med konst av Eva Gehlin-Berg & Björn. Läs mer om deras liv och verk och se några av bilderna här nedan. Onsdag 25/5 är Församlingens Hus öppet 9.00-12.00 och stängt kl. 12.00-16.00. Kristi himmelsfärdshelgen 26-29/5 är Församlingens Hus i stängt men öppet i samband med kyrkkaffet 29/5 kl. 12.00-13.30 .

Lunchmusik med soppa

Nytt i vår är att lunchmusiken utökas till varannan vecka. Välkommen till 30 musikaliska minuter på tisdagar kl. 12.00 i Danderyds kyrka. Fri entré. Soppa serveras i Församlingens Hus (60 kr).

Livet - med eller utan pengar

"Habegäret finns i oss alla och vi får aktivt jobba för att det inte tar över. Inte minst för att rädda vår planet från överkonsumtion, men också för att rädda vårt hjärta". Det säger kyrkoherde Kristin Molander i årets andra nummer av Livet. Här kan du också läsa om hur Danderyds församling använder kyrkoavgiften och om Oksana och Zina som kom till Danderyd från krigets Ukraina. Lyxfällans Magdalena Kowalczyk om varför man shoppar och Lars Strannegård, Handelshögskolans rektor, som brinner för att ekonomer även ska studera konst och litteratur.

Nåden finns alltid, för alla

Onåd handlar om att inte längre vara önskvärd. Med nåden är det precis tvärtom. – Guds nåd finns alltid och för alla, säger prästen Randi Guldstrand.

Nybörjarkurs i svenska och mötesplats

Välkommen till nybörjarkurs i svenska, fredagens mötesplats och söndagens gudstjänster, bland annat georgisk-ortodox gudstjänst.

Ungdomar som står i en stor ring

Konfirmation 2022-2023

Varmt välkommen att bli konfirmand. Här nedan kan du läsa om våra olika grupper och läger under konfirmandtiden. Anmälan öppnar i början av maj. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor och funderingar. Du anmäler dig via Konfirmandsök, se nedan.

Vårkonserter x 3

Danderyds kyrkokör, Stockholms Gosskör tillsammans med Danderyds goss- och ungdomskörer och musikgudstjänst med Danderydskören. Maj månad bjuder på fantastisk musik för att välkomna våren.

Pilgrimsvandrare som pausar vid ett vindskydd vid en sjö.

Pilgrim Danderyd

Vi är alla på väg och vi slår följe längs vägen. Vandringen på livsvägen öppnar för möten mellan medvandrare, oss själva och Gud. Naturen en läkande kraft och Gud en källa att få stanna till vid, och hämta kraft och gå vidare. Första vandringen är den 8 maj. Välkommen till en ny säsong med pilgrimsvandringar i Danderyd med omnejd!

Frukost i gemenskap

Välkommen att njuta av en god frukost i gott sällskap på torsdagar 9.30-11.00 i Vagnslidret vid Sätraängskyrkan, Sjöbergsv 32.

Bebis biter på träkloss.

Babysången börjar igen!

Äntligen är det dags att börja vårens Babysång. Årets terminsstart är tisdagen den 15 februari kl. 12.00-13.00 i Församlingens Hus.

Peter Gembäck, tidigare pastor i Knutby pingstförsamling, står med ryggen mot en stor sten.

"Målet är att inte längre vara perfekt"

Han blev både offer och förövare. Peter Gembäck, en av pastorerna i Knutby pingstförsamling. Nu kämpar han för att ta sig tillbaka till normaliteten. ”Utan nåden skulle det inte gå”, säger han.

Stensäkring på våra kyrkogårdar

Kyrkogårdsförvaltningen kommer under våren 2022 att utföra stensäkringskontroller på Danderyds kyrkogård och Djursholms begravningsplats. Samtliga gravplatser skall hållas i ordnat och värdigt skick, vilket också omfattar gravanordningen enligt 7 kapitlet 3 § begravningslagen. Gravstenar som är dåligt förankrade är en säkerhetsrisk både för besökare och för personalen på kyrkogården. Läs mer om vad som gäller för dig som är gravrättsinnehavare här nedan.

Sommarkyrka i Sätraäng 25/6-17/7

Förra året blev det succé för sommarkyrkan i Sätraängskyrkan. I år är Sommarkyrkan tillbaka igen. Det blir kafé, pilgrimsvandringar, gudstjänster, meditationer i äppellunden och lekfulla och skapande aktiviteter för både barn och vuxna.

Några ungdomar sitter runt ett bord och spelar Uno.

After School

Häng, fika och möjlighet att plugga. I Grottan, i Församlingens Hus, börjar en öppen verksamhet för ungdomar. Start 10/3 från kl. 16.00. Gratis och ingen anmälan.

Närbild på coronavirus.

Restriktionerna upphör - välkommen tillbaka!

Den 9 februari upphör alla pandemirestriktioner att gälla i Danderyds församlings verksamheter.

Tro och existens

Vad är meningen med livet? Vad vill jag? Finns det några svar?Välkommen att delta i Andlig vägledning, bibelstudium, samtalsgrupper och retreater.