Danderyds församling

- För att världen ska räddas. Stora ord, men så stort är det. Alla i församlingen är med och bidrar. Uppdraget kommer från Gud själv. Ett fantastiskt uppdrag!

Ekumeniskt seminarium hos Birgittasystrarna i Djursholm

Samtal med Magdalena Dahlborg, medarbetare på kulturskriften Signum, utifrån hennes nya bok ”En kort introduktion till ekumenik”. Väl mött på Pingstdagen 19 maj kl 14.00! Kaffeservering i Birgittasystrarnas vackra kloster.

Gospelmässa - Helig ande kom till mig

På Pingstdagen söndag 19 maj sjunger Danderyds Gospelkör låtar om och med glädje och innerlighet under ledning av Sabina Lilja tillsammans med kompband.

Fönsterglasmålning av en vit duva mot gul bakgrund.

Pingst

Pingsten är den heliga Andens högtid. En högtid där vi blir påminda om att Gud finns både mitt bland oss och inom oss. Den heliga Anden är Guds osynliga närvaro.

Ge en gåva till Act Svenska kyrkan

Vi lever alla under samma himmel. Vi har alla samma rättigheter. Var med i kampen för varje människas rätt till ett värdigt liv. Swisha din gåva till 9001223.

Lunchmusik med Ylva Eggehorn och Anna Strååt

- Musiken är ett språk som alla förstår. I mitt författarskap söker jag alltid efter att överbrygga olika språkvärldar. Ett skydd mot fanatism och en öppning mot ljus, trots allt, säger Ylva Eggehorn.

-Ej för de starka men för de svaga

Danderyds kyrkokör och ungdomskören Vox sjunger Förklädd gud - ett av våra mest älskade körverk. Gerhard Hoberstorfer reciterar Hjalmar Gullbergs text om medmänsklighet och fred, ursprungligen uppförd mitt under brinnande världskrig.

Öppet hus för alla åldrar på Djursholms begravningsplats

För 8:e året i rad firas Altorpsdagen med guidade turer och maskinutställning där barnen får upptäcka och provsitta stora trädgårdsmaskiner. Dessutom bjuds på kaffe, saft och bullar. VÄLKOMMEN!

Musikgudstjänst söndag 2 juni

Jubelkonsert med VocAlice som sjunger ett urval av musik från deras 10 år som kör under ledning av Kerstin Evén.

VÅRYRA i Församlingens Hus

Danderyds Konstrum presenterar en ny samlingsutställning med 11 konstnärer, 23 april - 26 maj 2024.

Månadsprogram maj

Altorpsdagen, Tisdagar på torget, Babycafé, Lunchmusik med Ylva Eggehorn, Livets pärlor, Ungdomskväll och mer där till. Det vill säga business as usual. VÄL MÖTT!

Gravskötsel

Skötsel av gravar ingår inte i den allmänna begravningsavgiften utan gravens innehavare ansvarar för detta. Man kan själv ta hand om graven eller köpa tjänsten av kyrkogårdsförvaltningen.

Foto: Magnus Aronsson

Jobba i Danderyds församling

Här nedan kan du se lediga tjänster i Danderyds församling. Nu söker vi en församlingsvärd och en förskollärare!

Sammanhang i LIVET

Ta dig ut ur bubblan, Trygga traditioner, Vi är flockdjur, Gemenskapare är rubrikerna i årets maj-nummer. Amanda Lind - miljöpartiets nya språkrör medverkar i det långa reportaget: Utan ett fungerande klimat, inget sammanhang.

En kvinna står utomhus och spelar gitarr för en grupp barn.

Anledningar att vara medlem

De flesta kommer ibland i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst. Oavsett när ska mötet med kyrkan stärka och ge hopp. Du som medlem gör det möjligt!

Dop

Vill du döpa ditt barn? Eller vill du själv bli döpt? Dopet är en fest för livet och en tradition som är lika fin oavsett om den som döps är ung eller gammal. Välkommen att boka dop här på hemsidan. Har ni frågor eller inte hittar någon tid eller lokal som passar i webbokningen, kontakta oss, se längst ner på sidan.

Dopet – livets första fest

Allt du behöver veta om dopet
Två lila penséer växer i en murspricka.

Tankar inför helgen

"En dag ska alla murar falla. Muren mellan dig och mig, den ska vara borta då. Men kanske kan vi, redan nu, redan innan “en dag” är här, börja skrapa lite på cementen..." Läs prästens tankar inför helgen på Svenska kyrkans bloggportal.

Prenumerera på FörsamlingsLIVET

Vill du hålla dig uppdaterad och inspireras av det som händer och är på gång i Svenska kyrkan Danderyds församling? Registrera dig för att prenumerera på nya nyhetsbrevet!

Sjung i kör!

Danderyds församling har mer än 200 körsångare i nio körer för olika åldrar. Dessutom finns barnrytmik för de allra yngsta musikälskarna. Körerna sjunger i gudstjänster och vid konserter.

Små och stora barn

Babycafé, Söndagsklubb och Tac-o-Lov är några aktiviteter för små och stora barn. Här kan både barn och vuxna lära känna nya vänner och hitta sammanhang för olika åldrar. Alla aktiviteter är kostnadsfria.

Litet barn lägger gul blomma i en vuxen kvinnas hand.

Medlemskap

Svenska kyrkan finns för att dela dina och andras funderingar kring livet, döden, glädjen och sorgen – oavsett om du ser dig som troende, sökare eller tvivlare.

Ideella medarbetare

Vill du engagera dig i något som känns meningsfullt, få nya erfarenheter, göra skillnad tillsammans med andra?

En person hjälper ett barn att tända ett ljus.

Få hjälp och stöd

Välkommen att kontakta Svenska kyrkan när du behöver någon att prata med. I Svenska kyrkan finns utbildad personal som lyssnar och ger stöd och råd vid allt från sorg till relationsproblem.

En mur med taggtråd. En fågel flyger över mörkblå himmel i bakgrunden.

Israel och Palestina

Svenska kyrkan arbetar för dialog mellan kristna, judar och muslimer. Vi arbetar för en rättvis fred mellan Israel och Palestina och ger katastrofhjälp och stöd till yrkesutbildning och hälso- och sjukvård.