Danderyds församling

- För att världen ska räddas. Stora ord, men så stort är det. Alla i församlingen är med och bidrar. Uppdraget kommer från Gud själv. Ett fantastiskt uppdrag!

Tac-o-lov - fredagsmys i kyrkan

Fredagsmys för alla åldrar i Församlingens Hus. Kom som du är till en till kväll med taco-middag, gudstjänst, lek och pyssel. Ingen anmälan eller kostnad.

Dropin-dop i Danderyds kyrka

Lördag 20 april 10.00 - 14.00. Dropin-dop är ett enkelt, men likaså stämningsfullt alternativ, där du utan en massa praktiska förberedelser kan låta döpa dig eller ditt barn. Barn, unga och vuxna - alla är lika välkomna att döpas!

Samtalsgrupper för vuxna

Vad är meningen med livet? Vad vill jag? Kan jag göra något för att påverka? Finns det några svar? Välkommen att samtala och fundera tillsammans i Existentiell salong, Söndagsskola för vuxna, Bibeln och livet, Soppa och Gud, Katekumenat och konfirmation för vuxna.

Frälsarkransens pärlor

Musikgudstjänst med Mariakören och Ceciliakören som sjunger sånger skrivna av Kerstin Evén och Fredrika Gårdfeldt till Frälsarkransens pärlor. Söndag 5 maj 16.00 i Danderyds kyrka. VARMT VÄLKOMMEN!

VÅRYRA i Församlingens Hus

Danderyds Konstrum presenterar en ny samlingsutställning med 11 konstnärer, 23 april - 26 maj 2024.

Månadsprogram april

Dropin-dop, Morgonböner, Kvällsmässor, Högmässor, Samtalsgrupper för vuxna, Retreatdag i Sätraäng, Tisdagar på torget, Babycafé, Ungdomskväll och mer där till. Det vill säga business as usual. VÄL MÖTT!

Gravskötsel

Skötsel av gravar ingår inte i den allmänna begravningsavgiften utan gravens innehavare ansvarar för detta. Man kan själv ta hand om graven eller köpa tjänsten av kyrkogårdsförvaltningen.

LIVET - att tro

Att tro är utmanande, Utforska tron, Tro i handling, Tillit och hopp är rubrikerna i årets första nummer av LIVET. Dessutom en längre intervju med Katarina Sandström ett av SVT:s mest erfarna nyhetsankare. Läs tidningen här på hemsidan.

En kvinna står utomhus och spelar gitarr för en grupp barn.

Anledningar att vara medlem

De flesta kommer ibland i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst. Oavsett när ska mötet med kyrkan stärka och ge hopp. Du som medlem gör det möjligt!

Retreatdag - en dag i stillhet

I den kristna traditionen har man ofta dragit sig tillbaka för att kunna fördjupa sin tro. Retreat är en möjlighet att hitta djupet och stänga av bruset. Välkommen till Sätraängskyrkan lördag 13 april .

Dop

Vill du döpa ditt barn? Eller vill du själv bli döpt? Dopet är en fest för livet och en tradition som är lika fin oavsett om den som döps är ung eller gammal. Välkommen att boka dop här på hemsidan. Har ni frågor eller inte hittar någon tid eller lokal som passar i webbokningen, kontakta oss, se längst ner på sidan.

Dopet – livets första fest

Allt du behöver veta om dopet
En glad hund sitter på en kulle med en sjö i bakgrunden.

Tankar inför helgen

"Mycket av Guds fantastiska skaparförmåga och Guds kärlek till sin skapelse kan jag förnimma och uppleva i naturen och hos djuren, kanske specifikt hos en liten hund vid namn Frank." Läs prästens tankar inför helgen på Svenska kyrkans bloggportal.

Prenumerera på FörsamlingsLIVET

Vill du hålla dig uppdaterad och inspireras av det som händer och är på gång i Svenska kyrkan Danderyds församling? Registrera dig för att prenumerera på nya nyhetsbrevet!

Sjung i kör!

Danderyds församling har mer än 200 körsångare i nio körer för olika åldrar. Dessutom finns barnrytmik för de allra yngsta musikälskarna. Körerna sjunger i gudstjänster och vid konserter.

Små och stora barn

Babycafé, Söndagsklubb och Tac-o-Lov är några aktiviteter för små och stora barn. Här kan både barn och vuxna lära känna nya vänner och hitta sammanhang för olika åldrar. Alla aktiviteter är kostnadsfria.

Litet barn lägger gul blomma i en vuxen kvinnas hand.

Medlemskap

Svenska kyrkan finns för att dela dina och andras funderingar kring livet, döden, glädjen och sorgen – oavsett om du ser dig som troende, sökare eller tvivlare.

Ideella medarbetare

Vill du engagera dig i något som känns meningsfullt, få nya erfarenheter, göra skillnad tillsammans med andra?

En person hjälper ett barn att tända ett ljus.

Få hjälp och stöd

Välkommen att kontakta Svenska kyrkan när du behöver någon att prata med. I Svenska kyrkan finns utbildad personal som lyssnar och ger stöd och råd vid allt från sorg till relationsproblem.

En mur med taggtråd. En fågel flyger över mörkblå himmel i bakgrunden.

Israel och Palestina

Svenska kyrkan arbetar för dialog mellan kristna, judar och muslimer. Vi arbetar för en rättvis fred mellan Israel och Palestina och ger katastrofhjälp och stöd till yrkesutbildning och hälso- och sjukvård.