Foto: Shutterstock

Välkommen till Danderyds församling

Vem du än är, hur du än har det, är du sedd, känd och älskad. Välkommen till Danderyds församling!

Sommarens program

Musik i sommarkväll, Sommarkyrka i Sätraäng, utställning i Församlingens Hus, gudstjänster, pilgrimsvandringar och mycket mer. Hela sommaren pågår det något i våra olika kyrkor.

FUNFIGHT -utställning i Församlingens Hus

Konstnären Tove Siri Heggelund Andreassen har sina rötter i nordligaste  Norge men landade i Stockholm efter många år av resor i olika delar av  världen. Japan, karate, människor och djur finns med som ett tydligt inslag  i hennes målningar, grafik, skulpturer och illustrationer.

Kanslichef i Danderyds församling

Danderyds församling söker en kanslichef med ekonomisk kompetens och intresse för styrning och organisationsutveckling. Är det du? Läs mer här!

Livet - med eller utan pengar

"Habegäret finns i oss alla och vi får aktivt jobba för att det inte tar över. Inte minst för att rädda vår planet från överkonsumtion, men också för att rädda vårt hjärta". Det säger kyrkoherde Kristin Molander i årets andra nummer av Livet. Här kan du också läsa om hur Danderyds församling använder kyrkoavgiften och om Oksana och Zina som kom till Danderyd från krigets Ukraina. Lyxfällans Magdalena Kowalczyk om varför man shoppar och Lars Strannegård, Handelshögskolans rektor, som brinner för att ekonomer även ska studera konst och litteratur.

Om bristande skötsel av gravar

Tillsammans med gravrättsinnehavaren ansvarar Danderyds församling för att Danderyds kyrkogård och Djursholms begravningsplats hålls i ett ordnat och värdigt skick.

Stensäkring på våra kyrkogårdar

Kyrkogårdsförvaltningen har under våren 2022 att utfört stensäkringskontroller på Danderyds kyrkogård och Djursholms begravningsplats. Läs mer om vad som gäller för dig som är gravrättsinnehavare här nedan. Kontrollen av alla gravstenar är nu färdig och de som fått en skylt på graven kommer att bli kontaktade via brev. I september 2022 blir det en efterkontroll av berörda gravstenar.

En person sitter med sin mobiltelefon och dricker kaffe.

Sommartid på bokningen 30/5-26/8

Under perioden 30/5-26/8 är bokningen av dop, bröllop, begravning och minnesstunder öppen måndag-torsdag 9.00-12.00. Nedan hittar du även kyrkogårdsförvaltningens öppettider.

Man shoppar för att döva något

Magdalena Kowalczyk är programledaren som hjälper människor att resa sig ur skuldfällan. Överkonsumtion handlar ofta om ensamhet, säger hon.

Ungdomar som står i en stor ring

Konfirmation 2022-2023

Varmt välkommen att bli konfirmand. Här nedan kan du läsa om våra olika grupper och läger under konfirmandtiden. Anmälan öppnar i början av maj. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor och funderingar. Du anmäler dig via Konfirmandsök, se nedan.

Nödrop för Ukraina

Stöd de som drabbats av kriget.

Ge en gåva
Mamma Zina och dottern Oksana från Ukraina

På en tryggare plats...

När kriget i Ukraina bröt ut var Danderyds församling snabba på att ställa om och öppna Församlingens Hus för de som flytt. Oksana och Zina var två av besökarna. Nu har de återvänt till Ukraina. – Varenda dag drömmer jag om att kriget ska ta slut, säger Oksana från Kiev.

Dop

Man kan döpas som barn, tonåring eller vuxen. Oavsett ålder handlar dopet om gemenskapen med Gud. Genom dopet blir man också medlem i Svenska kyrkan. Välkommen att boka dop här på vår hemsida. Har ni frågor eller inte hittar någon tid eller lokal som passar i webbokningen, kontakta oss, se längst ner på sidan. Lördagen den 14 maj 2022 blir det drop in-dop.