Danderyds församling

- För att världen ska räddas. Stora ord, men så stort är det. Alla i församlingen är med och bidrar. Uppdraget kommer från Gud själv. Ett fantastiskt uppdrag!

Midsommarfirande i Sätraäng 2024

Här kan vi se några bilder och en liten film från årets midsommarfirande.

Sommarkyrka i Sätraängskyrkan

Midsommarfirande, hoppborg för barnen, babycafé med sångstund, frälsarkransvandring, frukost i gemenskap, loppis, musikcafé, andakter, sommarmässor, lek, bad och härligt umgänge. Hela programmet se nedan!

Sommarkyrkans Musikcafé

🎵 Onsdagarna 12/6, 19/6, 26/6, 3/7, 10/7, 17/7, 24/7 klockan 14.00 bjuds på fina musikstunder i Sommarkyrkans Musikcafé. För program se nedan.

Konfirmation i Danderyds församling

Varför händer onda saker i världen? Kan jag alltid vara mig själv? Vad ska jag bli i framtiden? Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

En vandringskäpp med blått handtag ligger på marken på en utvikt karta.

Pilgrimsvandra

Att pilgrimsvandra är att ge sig själv en upplevelse av naturens kraft och en Guds källa till välbefinnande. Pilgrim Danderyd erbjuder natur, andlighet och friskvård - en inre vandring i den yttre vandringens form. Pilgrimsvandringens fokus på inre ro och stillhet passar både den som tror och den som söker. 

Insatser under året gav resultat

Act Svenska kyrkan har under 2023 genomfört katastrofinsatser i 21 länder och långsiktigt utvecklingsarbete i 25 länder. Läs om hur gåvor och engagemang gjort skillnad i kampen för allas rätt till ett värdigt liv!

Ge en gåva till Act Svenska kyrkan

Vi lever alla under samma himmel. Vi har alla samma rättigheter. Var med i kampen för varje människas rätt till ett värdigt liv. Swisha din gåva till 9001223.

Sammanhang i LIVET

Ta dig ut ur bubblan, Trygga traditioner, Vi är flockdjur, Gemenskapare är rubrikerna i årets maj-nummer. Amanda Lind - miljöpartiets nya språkrör medverkar i det långa reportaget: Utan ett fungerande klimat, inget sammanhang.

Gravskötsel

Skötsel av gravar ingår inte i den allmänna begravningsavgiften utan gravens innehavare ansvarar för detta. Man kan själv ta hand om graven eller köpa tjänsten av kyrkogårdsförvaltningen.

Foto: Magnus Aronsson

Jobba i Danderyds församling

Här nedan kan du se lediga tjänster i Danderyds församling. Nu söker vi en sjukhuspräst till Danderyds sjukhus och en extra kyrkvaktmästare!

Dop

Vill du döpa ditt barn? Eller vill du själv bli döpt? Dopet är en fest för livet och en tradition som är lika fin oavsett om den som döps är ung eller gammal. Välkommen att boka dop här på hemsidan. Har ni frågor eller inte hittar någon tid eller lokal som passar i webbokningen, kontakta oss, se längst ner på sidan.

En kvinna står utomhus och spelar gitarr för en grupp barn.

Anledningar att vara medlem

De flesta kommer ibland i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst. Oavsett när ska mötet med kyrkan stärka och ge hopp. Du som medlem gör det möjligt!

Pilgrimsvandra eller sträck på benen

Upplev sommarkyrkan
En kvinna sitter i gräset och lutar huvudet i handen.

Tankar inför helgen

"Naturen är så vacker i midsommartid, tänkte Josefin. Mitt i allt detta satt hon själv och kände sig trasig." Läs prästens tankar inför helgen på Svenska kyrkans bloggportal.

Prenumerera på FörsamlingsLIVET

Vill du hålla dig uppdaterad och inspireras av det som händer och är på gång i Svenska kyrkan Danderyds församling? Registrera dig för att prenumerera på nya nyhetsbrevet!

Sjung i kör!

Danderyds församling har mer än 200 körsångare i nio körer för olika åldrar. Dessutom finns barnrytmik för de allra yngsta musikälskarna. Körerna sjunger i gudstjänster och vid konserter.

Små och stora barn

Babycafé, Söndagsklubb och Tac-o-Lov är några aktiviteter för små och stora barn. Här kan både barn och vuxna lära känna nya vänner och hitta sammanhang för olika åldrar. Alla aktiviteter är kostnadsfria.

Litet barn lägger gul blomma i en vuxen kvinnas hand.

Medlemskap

Svenska kyrkan finns för att dela dina och andras funderingar kring livet, döden, glädjen och sorgen – oavsett om du ser dig som troende, sökare eller tvivlare.

Ideell i Danderyds församling

Vill du engagera dig i något som känns meningsfullt, få nya erfarenheter, göra skillnad tillsammans med andra? Söndag 22 september 2024 är det informations- och uppstartsträff för ideella medarbetare.

En person hjälper ett barn att tända ett ljus.

Få hjälp och stöd

Välkommen att kontakta Svenska kyrkan när du behöver någon att prata med. I Svenska kyrkan finns utbildad personal som lyssnar och ger stöd och råd vid allt från sorg till relationsproblem.

En mur med taggtråd. En fågel flyger över mörkblå himmel i bakgrunden.

Israel och Palestina

Svenska kyrkan arbetar för dialog mellan kristna, judar och muslimer. Vi arbetar för en rättvis fred mellan Israel och Palestina och ger katastrofhjälp och stöd till yrkesutbildning och hälso- och sjukvård.