Danderyds församling

- För att världen ska räddas. Stora ord, men så stort är det. Alla i församlingen är med och bidrar. Uppdraget kommer från Gud själv. Ett fantastiskt uppdrag!

- för att världen ska räddas.

Joel Halldorf är en stark röst i debatten. Professor i kyrkohistoria, krönikör på Expressen, författare, tvåbarnspappa och ingift i bull-branschen. Möt honom i ett samtal med kyrkoherde Kristin Molander tisdag 12 mars 18.30 i Danderyds kyrka.

Fastekalender TRÄNA SJÄLEN

Hämta din fastekalender för 2024. Den kristna fastetiden inleds 40 dagar före påsk – och är en tid för eftertanke, reflektion och solidaritet. En metod som finns i många religioner. Fastan har inget att göra med kroppsvikt, utan är ett sätt att flytta fokus från sig själv till Gud och medmänniskan.

Lunchmusik med soppa varannan tisdag

Nu utökas lunchmusiken med fler tillfällen. VÄLKOMMEN till 30 minuters musikstund varannan tisdag i Danderyds kyrka 12.00. Fri entré. Efteråt serveras värmande soppa i Församlingens Hus.

Soppa & Gud

Välkommen på samtal över en tallrik soppa i Församlingens Hus. Nästa tillfälle tisdag5 mars 11.00 - 13.00. Samtalet leds av kyrkoherde Kristin Molander.

Någon knappar på sin mobiltelefon.

Information om personuppgiftsincident

I samband med att Svenska kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023 skedde en personuppgiftsincident. Läs mer här hur detta kan ha påverkat dig.

Månadsprogram Mars

Mässor med körsång, Leksakslotteri och kyrkkaffe med våfflor, samtalsevent med Joel Halldorf, Barnens Bästa Bibel till 5-åringar, Soppa & Gud, Dropin-bikt och mycket mycket mer. VÄL MÖTT!

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Du kan vara med och förändra det.

Läs mer och ge en gåva
Kvinnlig präst på strand med barn i bakgrunden.

Act Svenska kyrkan

Tillsammans med kyrkor, organisationer och tusentals frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.

KONSTAUKTION lördag 9 mars

Många tavlor har redan sålts och målet att samla in 100 000 sek är inte långt borta. MEN det finns vackra konstverk kvar. Skynda och fynda en tavla och hjälp samtidigt Ukraina. Alla intäkter går oavkortat till medicinsk utrustning till ukrainska sjukhus.

En person står på en stor sten och ser ut över vidderna, mitt i ett snölandskap.

Fastan

Att fasta är att avstå från något för att vinna något annat. Fastan ger oss tid för eftertanke och bön, och tid att växa i tron.

Dop

Vill du döpa ditt barn? Eller vill du själv bli döpt? Dopet är en fest för livet och en tradition som är lika fin oavsett om den som döps är ung eller gammal. Välkommen att boka dop här på hemsidan. Har ni frågor eller inte hittar någon tid eller lokal som passar i webbokningen, kontakta oss, se längst ner på sidan.

En person står vid kanten av ett berg och kollar ut över landskapet med utslagna armar. Solens strålar skär igenom molnen.

Tankar inför helgen – präster funderar utifrån söndagens texter

"I en bibeltext som läses i kyrkorna denna söndag står det om Jakob som brottas med en okänd om natten. Vi förstår att den okände på något oförklarligt vis är Gud själv." Läs tankar inför helgen.

Prenumerera på FörsamlingsLIVET

Vill du hålla dig uppdaterad och inspireras av det som händer och är på gång i Svenska kyrkan Danderyds församling? Registrera dig för att prenumerera på nya nyhetsbrevet!

Samtalsgrupper för vuxna

Vad är meningen med livet? Vad vill jag? Kan jag göra något för att påverka? Finns det några svar? Välkommen att samtala och fundera tillsammans i Existentiell salong, Söndagsskola för vuxna, Bibeln och livet, Soppa och Gud, Katekumenat och konfirmation för vuxna.

Små och stora barn

Babycafé, Söndagsklubb och Tac-o-Lov är några aktiviteter för små och stora barn. Här kan både barn och vuxna lära känna nya vänner och hitta sammanhang för olika åldrar. Alla aktiviteter är kostnadsfria.

Litet barn lägger gul blomma i en vuxen kvinnas hand.

Medlemskap

Svenska kyrkan finns för att dela dina och andras funderingar kring livet, döden, glädjen och sorgen – oavsett om du ser dig som troende, sökare eller tvivlare.

Ideella medarbetare

Vill du engagera dig i något som känns meningsfullt, få nya erfarenheter, göra skillnad tillsammans med andra?

En person hjälper ett barn att tända ett ljus.

Få hjälp och stöd

Välkommen att kontakta Svenska kyrkan när du behöver någon att prata med. I Svenska kyrkan finns utbildad personal som lyssnar och ger stöd och råd vid allt från sorg till relationsproblem.

En mur med taggtråd. En fågel flyger över mörkblå himmel i bakgrunden.

Israel och Palestina

Svenska kyrkan arbetar för dialog mellan kristna, judar och muslimer. Vi arbetar för en rättvis fred mellan Israel och Palestina och ger katastrofhjälp och stöd till yrkesutbildning och hälso- och sjukvård.