Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Välkommen till Danderyds församling Besöksadress: Angantyrvägen 39, 18254 Djursholm Postadress: BOX 2021, 18202 DANDERYD Telefon:+46(8)56895700 E-post till Välkommen till Danderyds församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Dop

Man kan döpas som barn, tonåring eller vuxen. Oavsett ålder handlar dopet om gemenskapen med Gud och att vi blir en del av den kristna kyrkan. Lördag 18/5 11.00-15.00 är det drop in-dop.

Ett litet barn har kommit till världen. Att få ett barn väcker många och starka känslor inombords. Plötsligt har man en ny liten människa att ta ansvar för. I dopet välsignas ditt barn och som förälder får du ett tillfälle att komma med din tacksamhet och glädje men kanske även din oro. 

Dropin-dop 
Lördagen den 18 maj 11.00-15.00 välkomnas alla till drop in-dop. Välj mellan dop i Danderyds kyrka, Klockare Malms kapell, andaktsrummet i Församlingens Hus eller ute om vädret tillåter. Efter dopet står fikabordet uppdukat. 
Plats: Församlingens Hus 
Information: Stina Klimscha, församlingspedagog, 08-568 957 41

De flesta döps som barn men det finns också många som döps i samband med konfirmationen eller väljer att döpas som vuxen.

Boka dop
Kontakta Katarina Engelin eller Marie Smeds på :
telefon: 08-568 957 10 (måndag-torsdag kl. 9.00-12.00 och 13.00-15.00 och fredagar 9:00-12.00)

Välkommen att boka våra församlingsgårdar hos församlingsvärdarna.
För dopkaffet finns våra församlingsgårdar att hyra med möjlighet att ordna allt själv, alternativt beställa catering från något cateringföretag.
Telefon: 08-568 957 35 (måndag-torsdag kl. 9.00-12.00 och 13.00-15.00)
e-post: Madeleine Olving och Ingvor Hallström.

Dop i Djursholms kapell bokas hos Ingrid von Heijne.
Telefon: 070-676 37 83.
E-post: ingridvonheijne@hotmail.com

Dop i Enebykyrkan bokas på:
Telefon: 0708-96 23 77

Välkommen till livet!
Dopet är ett av kyrkans synliga tecken på gemenskapen med Gud. I dopet finns löftet om att Gud är med under livets alla dagar, oavsett vad som händer.

Dopet är instiftat av Jesus Kristus själv och är en Guds gåva. För att bli döpt krävs inte att man har uppnått en viss ålder, förstånd, medvetenhet, tro eller moral.

Dopet är ett sakrament, en helig handling där den som döps blir en del av den världsvida kristna kyrkan och blir medlem i Svenska kyrkan.

Vem får döpas?
Alla som önskar döpas får göra det. För att ett barn ska kunna döpas krävs att den eller de som är vårdnadshavare samtycker till att barnet döps. Dopet kostar ingenting, oavsett om dopet sker i den egna församlingen eller på annan ort.

Det finns möjlighet att ha enskilt dop eller dop i söndagens gudstjänst. Vi erbjuder dop i församlingens alla kyrkor på lördagar eller söndagar.  Om ni har särskilda önskemål, till exempel att dopet ska ske på något annat ställe än i någon av kyrkorna, försöker vi göra vad vi kan för att ordna det.

Skicka inbjudningar
När dopet är bokat är det dags att skicka ut inbjudningar till nära och kära. Prästen hör dessutom av sig för att boka in en träff då ni tillsammans går igenom hur dopet kommer att gå till och det finns tillfälle att ställa eventuella frågor.

På dopdagen
Dopdagen är oftast en festlig dag då man samlar släkt och vänner för att välkomna barnet. Dopgudstjänsten tar omkring 30 minuter. Stämningen är lättsam och gudstjänsten är utformad så att även andra barn tycker att det är roligt att vara med. Vid dopet får barnet och föräldrarna ett ljus och ett dopbevis. Vi hoppas att ni tänder dopljuset då och då och när det brunnit ned är ni välkommen att hämta ett nytt på pastorsexpeditionen.

 

 

Om du bor i en annan församling och vill boka dop kan du följa denna
länk: www.svenskakyrkan.se/sokforsamling