Foto: Magnus Aronsson

Dop

Man kan döpas som barn, tonåring eller vuxen. Oavsett ålder handlar dopet om gemenskapen med Gud. Genom dopet blir man också medlem i Svenska kyrkan. Välkommen att boka dop här på vår hemsida. Har ni frågor eller inte hittar någon tid eller lokal som passar i webbokningen, kontakta oss, se längst ner på sidan. Lördagen den 14 maj 2022 blir det drop in-dop.

Gör dopet personligt

För att dopet ska kännas personligt vill vi uppmuntra er, familj och vänner att medverka vid dopgudstjänsten med textläsning, tackbön, förbön, sång eller annat.

Dopgudstjänsten

Tillsammans med prästen utformar ni dopgudstjänsten men det finns en ordning som är utgångspunkten i förberedelserna. Ta gärna med era egna förslag på sånger och dikter. Kanske finns det någon anhörig eller vän som ni vill ska sjunga eller läsa en text. Läs mer här nedan om hur gudstjänsten går till.

Att döpas som vuxen

För dig som är konfirmand och inte är döpt kan dopet äga rum i någon av våra kyrkor, i samband med konfirmationsläger eller vid drop in-dop. Om du är vuxen och vill döpas erbjuds du möjligheten att få en grundläggande undervisning i kristen tro. Dopet kan ske i någon av våra kyrkor eller på det ställe du själv önskar, till exempel i en sjö.

Frågor och svar om dopet

Undrar du något om dopet? Läs mer här.

I vår webbokning kan du boka dop i Danderyds kyrka och Sätraängskyrkan. Vill du boka dop i någon av våra andra kyrkor eller på annan plats, t ex i hemmet, kontakta oss via telefon eller epost. Se nedan. 

Boka dop via telefon eller epost
Telefon: 08 568 957 10, eller mejla till bokningen 

Bokning av församlingsgårdar
Välkommen att boka våra församlingsgårdar hos församlingsvärdarna.
För dopkaffet finns våra församlingsgårdar att hyra med möjlighet att ordna allt själv, alternativt beställa catering från något cateringföretag.
Telefon: 08-568 957 35 (måndag-torsdag kl. 9.00-12.00 och 13.00-15.00 och fredagar 9.00-12.00)
e-post: Madeleine Olving och Ingvor Hallström.

Dop i Djursholms kapell
Bokas hos Christiane Højlund.
Telefon: 070-952 81 82.
E-post: christiane.hojlund@gmail.com 

Dop i Enebykyrkan 
Bokas via telefon: 0708-96 23 77