Välkommen till Danderyds församling Besöksadress: Angantyrvägen 39, 18254 Djursholm Postadress: BOX 2021, 18202 DANDERYD Telefon:+46(8)56895700 E-post till Välkommen till Danderyds församling

Bröllop

Vilken dag! Glädje, pirr och hopp! Bröllopsdag. En dag med fest, glädje och många förhoppningar. Kanske har ni haft en lång relation, kanske är den ganska ny men att gifta er innebär att ni tar relationen vidare på ett nytt sätt. Varmt välkomna att boka ert bröllop här på webben eller via telefon.

Att leva tillsammans är inte alltid lätt. Vissa dagar undrar man varför man har valt som man har gjort. En relation är med om mycket och det handlar om att ge och ta – att skapa förutsättningar för samspel. Den äktenskapliga kärleken är i första hand ett val och inte en känsloyttring. Äktenskap ger rum för en hållbar kärlek att utvecklas, en kärlek som bär i lust och nöd.

Välsignelse över registrerat partnerskap eller borgerlig vigsel
Om ni tidigare har registrerat ett partnerskap kan detta ändras till äktenskap antingen genom en anmälan till Skatteverket eller genom en vigsel i kyrkan. De som registrerat partnerskap eller gift sig borgerligt är välkomna att få en kyrklig välsignelse över sitt partnerskap/äktenskap.

Hindersprövning
Inför vigseln måste ni som brudpar ta med hindersprövning vilket kan ordnas någon vecka före hos Skatteverket. Ladda ner Skatteverkets blankett.

Boka bröllop via telefon
Kontakta: Katarina Engelin eller Marie Smeds:
telefon: 08-568 957 10 (måndag-torsdag kl. 9.00-12.00 och 13.00-15.00 och fredagar 9:00-12.00)

Boka våra församlingslokaler
Boka festlokal hos församlingsvärdarna.
Telefon: 08-568 957 35 (måndag-torsdag kl. 9.00-12.00 och 13.00-15.00)
e-post: Madeleine Olvingeller Ingvor Hallström

Bröllop i Djursholms kapell
Bokning via Ingrid von Heijne, telefon: 0706-76 37 83,
e-post: ingridvonheijne@hotmail.com

Enebykyrkan
Lolkaler bokas på 0708-96 23 77. För bokning av präst är du välkommen att ringa: 08-568 957 10. Lars Åberg kontaktas för bokning av pastor

Vigsel utomlands
Vill ni gifta er utomlands? Svenska kyrkan finns på många ställen runt om i världen. Det finns många med fina minnen från vigslar i Paris, New York eller Rio de Janeiro.

På Svenska kyrkan i utlandets sida får du veta allt om vigsel utomlands.