Internationella gruppen

Vi behöver bli fler! Välkommen att engagera dig i församlingens internationella grupp som leds av samordnare Maria Gibbs Persson. Visionen är att åstadkomma en utveckling tillsammans, både andligt, kulturellt och materiellt, som gör oss alla till helare människor.

Du kan engagera dig! 
I Danderyds församling finns ett omfattande internationellt samarbete. Hit hör förutom Svenska kyrkans internationella arbete, Svenska kyrkan i utlandet (SKUT) och våra vänförsamlingar i Vestiena, Lettland och i Moshi, Tanzania.

Visionen är att tillsammans med andra inom den världsvida kristna gemenskapen delta i Guds mission och dela på det vi har fått. Att i mötet mellan olika kulturer försöka förstå vad våra verkliga behov är. Att åstadkomma en utveckling tillsammans, både andligt, kulturellt och materiellt, som gör oss alla till helare människor.

Vill du vara med och engagera dig i internationella gruppen?
Kontakta: maria.gibbs.persson@svenskakyrkan.se

Internationell samordnare Maria Gibbs Persson

Det finns många sätt att engagera sig och hjälpa. Du kan till exempel stödja Svenska kyrkans internationella arbete genom att bli månadsgivare, arbeta praktiskt som volontär i ett annat land eller med insamling på hemmaplan. 
Läs mer på www.svenskakyrkan.se/act

Genom medlemskap i ACT-Alliance (Action by Churches Together) ingår Svenska kyrkan i ett samarbete med över 100 organisationer med kyrklig bakgrund vilket gör ACT till en av världens största biståndsorganisationer. ACT svenska kyrkan arbetar med hållbar utveckling, mänskliga rättigheter, katastrofinsatser, utbildning, mikrolån med mera för att göra världen till en bättre plats att leva på för alla.

Ge en gåva! 
Danderyds församlings Swish-nummer för insamling till exempelvis vänförsamlingarna Moshi och Vestiena är 1233 112 653. Skriv ändamål i meddelandet.

Minnes- eller hyllningsgåva
E-posta till information.danderyd@svenskakyrkan.se

 

Moshi

Moshi är en stad i norra Tanzania, omgiven av många byar och belägen vid berget Kilimanjaros fot. Här har Danderyds församling flera vänförsamlingar och driver en rad olika projekt för att stödja bland annat skolor och mejeri i området.

Vestiena

Kontakter med den lettiska församlingen i Vestiena knöts redan 1991 när den sovjetiska ockupationen upphörde.

Kvinnlig präst på strand med barn i bakgrunden.

Act Svenska kyrkan

Tillsammans med andra kyrkor, organisationer och frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor och agerar snabbt vid katastrofer.