En flicka i 10-årsåldern bär en yngre flicka på ryggen. Båda tittar mot betraktaren och skrattar.
Foto: Magnus Aronsson/IKON

Barnverksamheter

I Danderyds församling finns många aktiviteter för barn. Från de allra minsta som inbjuds till babysång tillsammans med sina föräldrar till de större som deltar i skolkyrkans temavandringar.

Ett av de första mötena barnen får med församlingen är i samband med dopet. Efter dopet får barnen en hälsning när de fyller 1 år och 5 år.

Babycafé med sångstund

Välkommen till baby-café där vi sjunger, leker, samtalar om livet och fikar tillsammans. Ta med din bebis och kom! Ingen anmälan eller avgift.
Tid: Tisdagar 13/9- 13/12 10.00–12.00. Våren 2023: Tisdagar 10.00–12.00 17/1-30/5.
Plats: Församlingens Hus.
Vagnar parkeras på innergården.
Kontakt: Sms:a Maria Gibbs Persson, församlingspedagog, 070-600 55 56.

Miniorer

Hur är en bra kompis? Vilka var David och Goliat? Varför firar vi jul? Hur många lärjungar hade Jesus? Tisdagen den 4 oktober startar Miniorerna för dig som går i åk 1-3! På miniorerna kan du på ett roligt sätt upptäcka bibelns berättelser genom sång, lek, pyssel och annat skoj. Och så fikar vi förstås!

(Barn som går på Kyrkskolan har vi möjlighet att hämta vid skolan och promenera till Församlingens Hus. När miniorerna är slut kan du som vårdnadshavare hämta vid Församlingens Hus. )
Ålder: årskurs 1-3. Ingen avgift.
Tid: tisdagar 15.00-16.30. Start 4 oktober 2022. Våren 2023: tisdagar 17/1-30/5 kl. 15.00.16.30.
Plats: Församlingens Hus
Kontakt och anmälan: Amanda Nyberg 070-545 06 42 eller amanda.nyberg2@svenskakyrkan.se

Tac-o-Lov – fredagsmys i kyrkan

Fredagsmys för alla åldrar. Kom som du är direkt från jobbet, fritids eller förskolan till en till kväll med taco-middag, gudstjänst och pyssel. Gudstjänsten är anpassad för barn med spring i benen. Ingen anmälan eller avgift.
Tid: fredagarna 23 september, 21 oktober, 28 november och 16 december 17.00–19.00. Våren 2023: fredagarna 20 januari, 17 februari, 24 mars, 21 april och 26 maj 17.00-19.00.
Plats: Församlingens Hus
Kontakt: Elisabet Munro, elisabet.munro@svenskakyrkan.se

Söndagsklubben

Söndagsklubben är med i kyrkan i början av högmässan. Sedan går barnen ut i nya entrén och lyssnar till Bibelns berättelser, pratar och pysslar utifrån dagens tema. Lagom till nattvarden går alla tillbaka in i kyrkan igen. Ingen anmälan eller avgift. Sedan är det kyrkfika i Församlingens Hus. Ingen anmälan, ingen kostnad.
Ålder: 0 –10 år. Småbarn i förälders sällskap.
Tid: söndagar 11.00. Start 4/9-18/12 2022. Våren 2023: söndagar 15/1-28/5 kl. 11.00-12.15.
Plats: Danderyds kyrka.
Kontakt: Sms:a Maria Gibbs Persson, församlingspedagog, 070-600 55 56.

Vill du vara med och leda söndagsklubb?
Kontakta beata.moberg@svenskakyrkan.se

Inbjudan till dop

Alla barn som föds och har minst en förälder som är med i Svenska kyrkan får en inbjudan till dop inom en månad. Läs mer om dopet.

5-årsbibel
Alla barn som är döpta och bor i Danderyds församling får någon gång under det år som de fyller fem år en inbjudan till en gudstjänst, då de får en Barnens bästa bibel.

Bebis biter på träkloss.

Baby-café med sångstund

Är du föräldraledig ? Då är du välkommen på babyhäng i kyrkan. Vi sjunger, leker, samtalar om livet och fikar tillsammans. Ta med din bebis och kom som du är!

Barn i låg- och mellanstadieåldern sjunger i ett ljust rum.

Barnkörerna

Körerna övar en gång i veckan och några gånger per termin sjunger vi i söndagens högmässa i Danderyds kyrka.

Skolkyrka

Skolkyrkan vill vara en resurs i skolans arbete och ett stöd för  elever och lärare.