Barn i låg- och mellanstadieåldern sjunger i ett ljust rum.
Foto: Johannes Frandsen/IKON

Barnkörerna

Körerna övar en gång i veckan och några gånger per termin sjunger vi i söndagens högmässa i Danderyds kyrka.

Flickkörlek
För tjejer som vill prova på körsång på ett lekfullt sätt. Vi lär känna våra röster, lär oss enkla sånger och övar rytm och gehör. Vi sjunger i gudstjänst 1-2 gånger per termin.
Anmälan tas emot tidigast den månad barnet fyller fem år.
Ålder: 5-6 år
Plats: Petruskyrkan, Kyrkvägen 27, Stocksund
Tid: onsdagar kl 16.30-17.00
Ledare/anmälan: Kerstin Evén
epost: kerstin.even@svenskakyrkan.se

Mariakören
För tjejer i årskurs1-2. Vi lär känna våra röster och sjunger unison körsång, sakralt som profant, barnvisor och gospel. Vi övar oss i hur man står och sitter när man sjunger och hur man följer en dirigent. Vi medverkar i tre gudstjänster per termin.
Tid: Onsdagar 17.15-18.00.
För närvarande fullt. Kölista finns.
Plats: Petruskyrkans församlingsgård, Kyrkvägen 27, Stocksund

Ceciliakören
Tjejer åk 3-6. Nu börjar vi träna tvåstämmighet, sjunger på flera språk samt fortsätter övning av gehöret. Repertoaren är mest sakral barnkör, men även gospel, musikal och pop. Vi medverkar vid ca 3-4 gudstjänster och konserter per termin samt åker på körresa och har kördagar.
Tid: Tisdagar kl. 16.30-17.45
Plats: Petruskyrkans församlingsgård, Kyrkvägen 27, Stocksund.

Gosskörlek
För killar som vill prova på körsång på ett lekfullt sätt. Vi lär känna våra röster, lär oss enkla sånger och övar rytm och gehör. Vi sjunger i gudstjänst 1-2 gånger per termin.
Anmälan tas emot tidigast den månad barnet fyller fem år.
Ålder: 5-6 år
Plats: Petruskyrkan, Kyrkvägen 27, Stocksund
Tid: torsdagar kl 16.30-17.00
Ledare/anmälan: Kerstin Evén
epost: kerstin.even@svenskakyrkan.se

Danderyds gosskör
Killar åk 1-6. Gosskör för alla körsugna killar. Vi lär känna våra röster och sjunger unisont och tvåstämmigt, sakralt som profant. Vi övar oss i hur man står och sitter när man sjunger och hur man följer en dirigent. Vi medverkar i ca tre gudstjänster per termin och åker på Gosskörfestival tillsammans med ett hundratal andra killar från landets gosskörer.
Tid: Torsdagar kl. 16.30-17.15 för åk 1-3, 16:30-17.45 för åk. 4-6.
Plats: Petruskyrkans församlingsgård, Kyrkvägen 27, Stocksund.

Nyanmälningar till barnkörerna tas endast emot under augusti samt januari månad till körledare Kerstin Evén.

Kerstin Evén, 08-568 957 49, 070-263 99 45.
e-post: kerstin.even@svenskakyrkan.se