Barnkörerna

Körerna övar en gång i veckan och några gånger per termin sjunger vi i söndagens högmässa i Danderyds kyrka.

Musiklekis i Petruskyrkan
För killar och tjejer. Vi lär känna våra röster och lär oss enkla sånger och rytmövningar på ett lekfullt sätt. Vi medverkar i tre gudstjänster per termin.
Anmälan tas emot tidigast den månad barnet fyller fem år.
Ålder: 5-6 år.
Plats: Petruskyrkans församlingsgård, Kyrkvägen 27, Stocksund.
Tid: onsdagar 16.30-17.00.
r närvarande fullt. Kölista finns.
Ledare/anmälan: Kerstin Evén
e-post: kerstin.even@svenskakyrkan.se

Mariakören
För tjejer i årskurs1-2. Vi lär känna våra röster och sjunger unison körsång, sakralt som profant, barnvisor och gospel. Vi övar oss i hur man står och sitter när man sjunger och hur man följer en dirigent. Vi medverkar i tre gudstjänster per termin.
Tid: Onsdagar 17.15-18.00.
För närvarande fullt. Kölista finns.
Plats: Petruskyrkans församlingsgård, Kyrkvägen 27, Stocksund

Ceciliakören
Tjejer åk 3-6. Nu börjar vi träna tvåstämmighet, sjunger på flera språk samt fortsätter övning av gehöret. Repertoaren är mest sakral barnkör, men även gospel, musikal och pop. Vi medverkar vid ca 3-4 gudstjänster och konserter per termin samt åker på körresa och har kördagar.
Tid: Tisdagar kl. 16.30-17.45
Plats: Petruskyrkans församlingsgård, Kyrkvägen 27, Stocksund

Danderyds gosskör
Killar åk 1-6. Gosskör för alla körsugna killar. Vi lär känna våra röster och sjunger unisont och tvåstämmigt, sakralt som profant. Vi övar oss i hur man står och sitter när man sjunger och hur man följer en dirigent. Vi medverkar i ca tre gudstjänster per termin och åker på Gosskörfestival tillsammans med ett hundratal andra killar från landets gosskörer.
Tid: Torsdagar kl. 16.30-17.15 för åk 1-3, 16:30-17.45 för åk. 4-6.
Plats: Petruskyrkans församlingsgård, Kyrkvägen 27, Stocksund.

Nyanmälningar till barnkörerna tas endast emot under augusti samt januari månad till körledare Kerstin Evén.

Kerstin Evén, 08-568 957 49, 070-263 99 45.
e-post: kerstin.even@svenskakyrkan.se