Musik

Musiken har en stark tradition i Danderyds församling och den spelar en viktig roll i församlingens verksamhet.

Vi har därför ett rikt utbud av musik vid såväl gudstjänster som konserter året runt: stora oratorier, körkonserter, kammarmusik, musikmeditationer med mera. Och musiken finns med som en självklar del vid några av de viktigaste stunderna i våra liv; dop, vigsel och begravning.

Året runt med musiken
Upplev hur musiken klingar mellan 1600-talsvalven i Danderyds kyrka. På söndagar sjunger körerna i Danderyds kyrka under gudstjänsterna på våren och på hösten. Vid de stora högtiderna fylls kyrkan också av musik. I den fantastiska akustiken i Petruskyrkan har många skivinspelningar gjorts och där äger sommarmusiken rum på onsdagkvällar i juni.

Prenumerera på vårt konsertprogram
Du som vill hålla dig uppdaterad om konsertverksamheten kan prenumerera på Danderyds församlings musikprogram per e-post. Mejla kommunikatören:
christina.hogberg@svenskakyrkan.se

Höstens musikprogram