Foto: Magnus Aronsson

Musik

Musiken har en stark tradition i Danderyds församling och den spelar en viktig roll i församlingens verksamhet. Körerna är många och för alla åldrar. Någon av körerna medverkar oftast vid söndagens högmässa.

Vi har därför ett rikt utbud av musik vid såväl gudstjänster som konserter året runt: körkonserter, sommarmusik i Petruskyrkan, musikmeditationer med mera. Och musiken finns med som en självklar del vid några av de viktigaste stunderna i våra liv; dop, vigsel och begravning.

Året runt med musiken

Upplev hur musiken klingar mellan 1600-talsvalven i Danderyds kyrka. På söndagar sjunger körerna i Danderyds kyrka under gudstjänsterna på våren och på hösten. Vid de stora högtiderna fylls kyrkan också av musik. I den fantastiska akustiken i Petruskyrkan har många skivinspelningar gjorts och där äger sommarmusiken rum på onsdagkvällar i juni.

Lunchmusik med soppa hösten 2022

Musiken spelas i Danderyds kyrka. Soppa serveras i Församlingens Hus. (Kostnad 60 kr).

Tisdag 22 november 12.00 - Patrik Ahlberg, flöjt och Staffan Sjögren, gitarr.

Tisdag 6 december 12.00 - Adventssånger med Monika Mannerström Skog, sopran och Anders Ölund, piano.

Tisdag 20 december 12.00 -  Julmusik på orgel med Anders Ölund.

Musik i advent och jul

Barnen sjunger in advent
Söndag 27 november 16.00 i Danderyds kyrka
Flickkörlek, Gosskörens aspiranter och Mariakören under ledning av Kerstin Evén. Elisabet Munro, präst. Utdelning av biblar till 5-åringar.

Luciagudstjänst
Fredag 9 december 19.00 i Danderyds kyrka
Ungdomskören Vox. Sabina Lilja, pianist. Kerstin Evén, dirigent. Insläpp 18.40.

Luciagudstjänst
Söndag 11 december 16.00 i Danderyds kyrka
Ceciliakören och Gosskören. Sabina Lilja, pianist. Kerstin Evén, dirigent. Insläpp 15.40.

Vi sjunger in julen
Söndag 18 december 16.00 i Danderyds kyrka
Sjung julens psalmer! Danderyds kyrkokör. Anders Ölund, orgel. Maria Resare, dirigent. Pehr-Albin Edén, präst.

Julens sånger och psalmer
Annandag jul 26 december 16.00 i Danderyds kyrka
Julkören. Sabina Lilja, pianist. Kerstin Evén, dirigent. Elisabet Munro,
präst.

En stjärna gick på himlen fram …
Trettondagen 6 januari 16.00 i Danderyds kyrka
Hovsångerskan Ingrid Tobiasson, mezzosopran. Anders Ölund, orgel och piano.

Prenumerera på vårt månadsprogram

Du som vill hålla dig uppdaterad på församlingens verksamhet kan prenumerera på Danderyds församlings månadsprogram per e-post. Mejla kommunikatör:
christina.hogberg@svenskakyrkan.se

Sjung i kör!

Danderyds församling har närmare 200 körsångare i nio körer för olika åldrar. Dessutom finns barnrytmik för de allra yngsta musikälskarna. Körerna sjunger i gudstjänster och vid konserter.