Foto: Magnus Aronsson

Musik

Musiken har en stark tradition i Danderyds församling och den spelar en viktig roll i församlingens verksamhet. Körerna är många och för alla åldrar. Någon av körerna medverkar oftast vid söndagens högmässa.

Vi har därför ett rikt utbud av musik vid såväl gudstjänster som konserter året runt: körkonserter, sommarmusik i Petruskyrkan, musikmeditationer med mera. Och musiken finns med som en självklar del vid några av de viktigaste stunderna i våra liv; dop, vigsel och begravning.

Året runt med musiken

Upplev hur musiken klingar mellan 1600-talsvalven i Danderyds kyrka. På söndagar sjunger körerna i Danderyds kyrka under gudstjänsterna på våren och på hösten. Vid de stora högtiderna fylls kyrkan också av musik. I den fantastiska akustiken i Petruskyrkan har många skivinspelningar gjorts och där äger sommarmusiken rum på onsdagkvällar i juni.

Luciagudstjänst 10/12

Ungdomskören Vox under ledning av Kerstin Alling och Kerstin Evén. Lukas Johannesson, fiol. Kristin Molander, präst. VACCINPASS visas upp i entrén.
Tid: fredag 10 december kl. 19.00

Luciagudstjänst 12/12

Ceciliakören och Gosskören under ledning av Kerstin Alling och Kerstin Evén. Lukas Johannesson, fiol. Kristin Molander, präst. VACCINPASS visas upp i entrén.
Tid: söndag 12 december kl. 16.00.

Vi sjunger in julen

Kören VocAlice under ledning av Maria Resare. Anders Ölund, organist. Kristin Molander, präst. VACCINPASS visas upp i entrén.
Tid: söndag 19 december kl. 16.00

Lunchmusik med soppa 2021/2022

Musiken spelas i Danderyds kyrka. Soppa serveras i Församlingens Hus. (Kostnad 60 kr).
Tisdag 14 december 12.00 - Monika Mannerström Skog, sopran, Anders Ölund, orgel, piano.
Tisdag 18 januari 12.00 - Georg Gulyás, gitarr.
Tisdag 1 februari 12.00 - Anders Ölund, orgel.
Tisdag 15 februari 12.00 - Claes Wahlroth, flöjt, Anders Ölund, orgel, piano.
Tisdag 1 mars 12.00 - Anders Ölund, orgel.
Tisdag 15 mars 12.00 - Lisa Carlioth, sopran, Anders Ölund, orgel, piano

Prenumerera på vårt månadsprogram

Du som vill hålla dig uppdaterad på församlingens verksamhet kan prenumerera på Danderyds församlings månadsprogram per e-post. Mejla kommunikatören:
christina.hogberg@svenskakyrkan.se