Foto: Magnus Aronsson

Sjung i kör!

Danderyds församling har närmare 200 körsångare i nio körer för olika åldrar. Dessutom finns barnrytmik för de allra yngsta musikälskarna. Körerna sjunger i gudstjänster och vid konserter.

Inspiration och glädje
Att sjunga i kör är fantastiskt roligt. Och faktiskt hälsosamt. Musiken ger inspiration, kraft och glädje. Vid internat och resor utvecklas kören och gemenskapen stärks. Om du vill vara med och sjunga – kontakta körledaren för mer information. Det är gratis att vara med i våra körer.

Närbild på en kör med glada sångare. Några sträcker armarna mot skyn.

Gospelkören

Det här är kören för dig som gillar musik som svänger och vill hitta sångkraft i hela kroppen. Med sitt budskap om hopp och gemenskap skänker gospelmusiken både glädje och tröst. Stämmorna lärs ut på gehör, ingen notvana krävs. Körledare är Sabina Lilja. Här hittar du datum för hösten 2022 och våren 2023.

Danderyds kyrkokör i vinröda kåpor. Många glada ansikten.

Danderyds kyrkokör

För dig med stor körvana.

Kören VocAlice står utanför Petruskyrkan i Stocksund och ler mot betraktaren

VocAlice

VocAlice är en kör för kvinnor. Inriktningen är främst klassisk sakral, 2-4-stämmigt för sopraner och altar, men vi sjunger även jazz, gospel och folkmusik.

Barn i låg- och mellanstadieåldern sjunger i ett ljust rum.

Barnkörerna

Körerna övar en gång i veckan och några gånger per termin sjunger vi i söndagens högmässa i Danderyds kyrka.

Vox ungdomskör

En kör för dig som går på högstadiet eller gymnasiet.

Grabbkören - för män mellan målbrottet och pension

Grabbkören är en manskör för män mellan målbrottet och pension som inte riktigt har tid med kör varje vecka utan hellre sjunger i projektform.

Enebykyrkans kör

För dig som tycker om att sjunga blandad repertoar i gudstjänst och i konserter.

Kapellkören

Djursholms Kapellkör består av cirka 40 sångare. Kören sjunger i Kapellets gudstjänster ett tiotal gånger om året. Dessutom framförs årligen  vår- och julkonserter.