By-Folkärna pastorat

Välkommen till vår hemsida. Här hittar du information om oss och om våra aktuella gudstjänster!

AKTUELLA GUDSTJÄNSTER OCH SAMLINGAR

TORSDAG 17 SEPTEMBER

12.00 Kaffe med dopp utomhus vid Horndals församlingshem. Tipspromenad.

12.00 Kaffe med dopp utomhus vid Krylbo församlingsgård. Allsångsstund med Heléne Thunberg.

FREDAG 18 SEPTEMBER

SÖNDAG 20 SEPTEMBER - 15 EFTER TREFALDIGHET

11.00 Mässa i Krylbo kyrka, Zilgme Eglite och Majt Bengts. Kyrkkaffe utomhus.

15.00 Gudstjänst i Horndals kyrka, Zilgme Eglite och Majt Bengts.

18.00 Söndagsmusik i Folkärna kyrka, Zilgme Eglite och Majt Bengts. "Om livet och kärleken" - ballader och annat med Alva Krogh, sång och gitarr, Bojan Krogh, sång och Andreas Wartel, piano och trummor.

MÅNDAG 21 SEPTEMBER

TISDAG 22 SEPTEMBER

10-12 Krylbo kyrka är öppen för besök, ljuständning, bön och samtal.

12.00 Kaffe med dopp utomhus vid Horndals församlingshem. Allsångsstund med Heléne Thunberg.

ONSDAG 23 SEPTEMBER

12.00 Kaffe med dopp utomhus vid By kyrkogård. Tipspromenad och allsångsstund med Heléne Thunberg.

12.00 Kaffe med dopp utomhus vid Krylbo församlingsgård. Sittande tipspromenad.

14-16 START för Digitala samtalsgruppen ”Kraft och mod”, Zilgme Eglite. Föranmälan!

TORSDAG 24 SEPTEMBER

FREDAG 25 SEPTEMBER

SÖNDAG 27 SEPTEMBER - 16 EFTER TREFALDIGHET

11.00 Mässa i Krylbo kyrka, Zilgme Eglite och David Johansson. Kyrkkaffe utomhus.

15.00 Gudstjänst i Horndals kyrka, Zilgme Eglite och David Johansson.

18.00 Söndagsmusik i Folkärna kyrka, Zilgme Eglite.  ”Vilken underbar värld” - sång och musik med Lena Blom och David Johansson.

MÅNDAG 28 SEPTEMBER

TISDAG 29 SEPTEMBER

10-12 Krylbo kyrka är öppen för besök, ljuständning, bön och samtal.

ONSDAG 30 SEPTEMBER

12.00 Kaffe med dopp utomhus vid Krylbo församlingsgård. Sittande tipspromenad.

TORSDAG 1 OKTOBER

12.00 Kaffe med dopp utomhus vid Horndals församlingshem. Tipspromenad.

12.00 Kaffe med dopp utomhus vid Krylbo församlingsgård. Allsångsstund.

FREDAG 2 OKTOBER

Femtonde söndagen efter trefaldighet

Ett är nödvändigt

Liturgisk färg

Grön

Altardekoration

På altaret ställer vi liljor, men inte vita och vi tänder två ljus.

Bibeltexter

Gammaltestamentlig läsning

Femte Moseboken kapitel 4, vers 29-31

Men där skall du söka Herren, din Gud, och du skall finna honom om du frågar efter honom av hela ditt hjärta och med hela din själ. När du är i nöd och allt detta drabbar dig i kommande dagar, då skall du vända tillbaka till Herren, din Gud, och lyssna till honom. Ty Herren, din Gud, är en barmhärtig Gud, och han skall inte överge dig eller låta dig gå under. Han glömmer aldrig det förbund han ingick med dina fäder och bekräftade med ed.

Filipperbrevet kapitel 4, vers 10-13

Jag har glatt mig mycket i Herren över att er omtanke om mig äntligen har kunnat skjuta nya skott. Omtanke hade ni ju förut också, men inte tillfälle. Inte för att jag har lidit någon nöd. Jag har lärt mig att klara mig med det jag har. Jag kan leva fattigt och jag kan leva i överflöd. Jag har verkligen erfarenhet av allt: att vara mätt och att hungra, att leva i överflöd och att lida brist. Allt förmår jag genom honom som ger mig kraft.

Lukasevangeliet kapitel 10, vers 38-42

Medan de var på väg gick han in i en by, och en kvinna som hette Marta bjöd honom hem till sig. Hon hade en syster vid namn Maria, som satte sig vid Herrens fötter och lyssnade till hans ord. Men Marta tänkte på allt hon hade att ordna med. Hon kom och ställde sig framför Jesus och sade: ”Herre, bryr du dig inte om att min syster låter mig ensam ordna med allt? Säg åt henne att hjälpa till.” Herren svarade henne: ”Marta, Marta, du gör dig bekymmer och oroar dig för så mycket, fast bara en sak behövs. Maria har valt det som är bäst och det skall inte tas ifrån henne.”

Psaltaren

Psaltaren psalm 123, vers 1-4

En vallfartssång. Som tjänaren ser mot sin herres hand, som tjänarinnan ser mot sin husmors hand, så ser vi mot Herren, vår Gud, och hoppas på hans nåd. Förbarma dig, Herre, förbarma dig, vi har fått nog av förakt. Vi har fått nog av de självsäkras hån, av de högmodigas förakt.