By-Folkärna pastorat

Här hittar du aktuell information om gudstjänster, personal, förtroendevalda, kyrkomusik, diakoni, S:t Mary, barn- och ungdomsverksamhet, kyrkogårdar, pastorsexpedition m.m. Du hittar oss även på www.facebook.com/by-folkarna

Gravstenssäkring

Här finns mer information om den gravstenssäkring som nu nu sker på pastoratets kyrkogårdar.

Aktuella gudstjänster och samlingar

MÅNDAG 3 OKTOBER

12.00 Gemenskapsträff med kaffe vid Krylbo församlingsgård.

TISDAG 4 OKTOBER

13.30 Åsgarns kyrkliga arbetskrets träffas i Åsgarns bygdegård, Magdalena Pettersson.

ONSDAG 5 OKTOBER

08.00 Mässa i Krylbo kyrka, Magdalena Pettersson och Heléne Thunberg.

12.00 Gemenskapsträff med kaffe och tipspromenad vid Krylbo församlingsgård.

14.00 Gemenskapsträff med kaffe i By kyrka, Ulrika Hägg. Musikquiz med Majt Bengts och Lena Blom.

TORSDAG 6 OKTOBER

10.30 Andakt på Framnäs, Per-Olof Lif och Heléne Thunberg.

11-13 Gemenskapsträff med andakt och lättlunch i Fors missionskyrka. I samverkan med Equmeniakyrkan. Dagens ansvariga: Fors missionsförsamling.

14.00 Gemenskapsträff med kaffe i Horndals församlingshem, Ulrika Hägg. Musikkryss med Lennart Holmström.

LÖRDAG 8 OKTOBER

18.00 Helgmålsbön med musik i By kyrka, Per-Olof Lif och Heléne Thunberg. Liten höstkonsert med Hedemora Musikkår under ledning av Emil Gustafsson.

SÖNDAG 9 OKTOBER - Tacksägelsedagen

11.00 Gudstjänst i Krylbo kyrka, Per-Olof Lif och Heléne Thunberg. Församlingsrådet, Folkärna södra centerkvinnor och Internationella gruppen ordnar kyrkkaffe samt auktion och försäljning av skördealster m.m. Behållningen delas mellan Act Svenska kyrkan och Tjejjouren MOA i Avesta.

15.00 Mässa i Horndals kyrka, Per-Olof Lif och Heléne Thunberg.

18.00 Mässa med musik i Folkärna kyrka, Per-Olof Lif och Heléne Thunberg. Liten höstkonsert med Hedemora Musikkår under ledning av Emil Gustafsson.

MÅNDAG 10 OKTOBER

12.00 Gemenskapsträff med kaffe vid Krylbo församlingsgård.

Mamma håller bebis under ett dop.

Dop

Dopet är en glädje och fest som bekräftar att vi alla ingår i ett större sammanhang och gemenskap – en församling och en världsvid kyrka som Gud har omsorg om.

Vigsel

Planerar ni ert bröllop? Då har ni en dag framför er som ger minnen för livet. Här berättar vi om vigselgudstjänsten och hur man bokar präst och kyrka. Och så får ni tips om annat att tänka på.

Konfirmation

Varför händer onda saker i världen? Kan jag alltid vara mig själv? Vad ska jag bli i framtiden? Du är inte ensam att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Levande ljus i kyrkan

Begravning

Att mista någon man tycker om gör ont. Och just i den stunden ställs man inför allt det praktiska med en begravning. Såväl din församling som begravningsbyrå kan vara till stor hjälp med den praktiska delen så att du får tid och ork att sörja.