By-Folkärna pastorat

Här hittar du aktuell information om gudstjänster, personal, förtroendevalda, kyrkomusik, diakoni, S:t Mary, barn- och ungdomsverksamhet, kyrkogårdar, pastorsexpedition m.m. Du hittar oss även på www.facebook.com/by-folkarna

Vi söker DIAKON (100 % tillsvidare)

”Vi är en skön blandning av tradition och nytänkande.” Så beskriver ibland kyrkans egna medarbetare Svenska kyrkan i By-Folkärna pastorat. Idérikt gör vi vårt bästa för att leva upp till ambitionen att vara folkkyrka i vår föränderliga tid. Det är viktigt för oss att finnas med i lokalsamhället, till exempel i natur- och kulturveckan By slånkvicku, POSOM och samarbetet med olika organisationer och myndigheter, inte minst Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan. Klicka för att läsa mer och hur du söker!

Aktuella gudstjänster och samlingar

Kyrkornas öppettider i augusti:

BY KYRKA (med fotoutställningen ”By-bor vi minns”) ALLA dagar kl. 9-15

FOLKÄRNA KYRKA t.o.m  14/8: Mån-fre 9-15 och lör-sön 10-18

FREDAG 12 AUGUSTI

12.00 Lunchkonsert i Folkärna kyrka med deltagarna i Västerås stifts orgelspelarkurs på Sjöviks folkhögskola. Fri entré!

LÖRDAG 13 AUGUSTI

18.00 Helgmålsbön i trädgården vid Folkärna församlingsgård, Ingrid Öberg Hägg och Majt Bengts. Sång av Hanna Hall. Folkärna församlingsråd ordnar kaffe med dopp.

SÖNDAG 14 AUGUSTI - 9 efter trefaldighet

11.00 Gudstjänst i Krylbo kyrka, Ingrid Öberg Hägg och Majt Bengts. Sång av Hanna Hall. Kyrkkaffe i församlingsgården.

15.00 Mässa i Horndals kyrka, Ingrid Öberg Hägg och Majt Bengts.

ONSDAG 17 AUGUSTI

12.00 Gemenskapsträff med kaffe vid Krylbo församlingsgård.

SÖNDAG 21 AUGUSTI  - 10 efter trefaldighet

11.00 Högmässa i Kryklbo kyrka, Per-Olof Lif och David Johansson. Kyrkkaffe i församlingsgården.

15.00 Gudstjänst i Horndals kyrka, Per-Olof Lif och David Johansson.

ONSDAG 24 AUGUSTI

12.00 gemenskapsträff med kaffe vid Krylbo församlingsgård.

14.00 Sommarcafé med tipspromenad vid By kyrka, Ulrika Hägg.

TORSDAG 25 AUGUSTI

14.00 Sommarcafé med tipspromenad vid Horndals församlingshem, Ulrika Hägg.

SÖNDAG 28 AUGUSTI - 11 efter trefaldighet

11.00 Gudstjänst i Krylbo kyrka, Magdalena Pettersson och David Johansson. Kyrkkaffe i församlingsgården.

15.00 Mässa i Horndals kyrka, Magdalena Pettersson och David Johansson.

ONSDAG 31 AUGUSTI

12.00 Gemenskapsträff med kaffe vid Krylbo församlingsgård.

LÖRDAG 3 SEPTEMBER

18.00 Helgmålsbön med musik i By kyrka, Per-Olof Lif och Heléne Thunberg.

SÖNDAG 4 SEPTEMBER - 12 efter trefaldighet

11.00 Högmässa i Krylbo kyrka, Per-Olof Lif och Heléne Thunberg. Kyrkkaffe.

15.00 Gudstjänst i Horndals kyrka, Per-Olof Lif och Heléne Thunberg.

Mamma håller bebis under ett dop.

Dop

Dopet är en glädje och fest som bekräftar att vi alla ingår i ett större sammanhang och gemenskap – en församling och en världsvid kyrka som Gud har omsorg om.

Vigsel

Planerar ni ert bröllop? Då har ni en dag framför er som ger minnen för livet. Här berättar vi om vigselgudstjänsten och hur man bokar präst och kyrka. Och så får ni tips om annat att tänka på.

Konfirmation

Varför händer onda saker i världen? Kan jag alltid vara mig själv? Vad ska jag bli i framtiden? Du är inte ensam att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Levande ljus i kyrkan

Begravning

Att mista någon man tycker om gör ont. Och just i den stunden ställs man inför allt det praktiska med en begravning. Såväl din församling som begravningsbyrå kan vara till stor hjälp med den praktiska delen så att du får tid och ork att sörja.