Other languages with Google Translate

Kontakt

By-Folkärna pastorat Besöks- och postadress: Kapellgatan 6, 77551 KRYLBO Telefon: +46(226)77500 E-post till By-Folkärna pastorat

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

By-Folkärna pastorat

Välkommen till vår hemsida. Här hittar du information om oss och om våra aktuella gudstjänster!

Aktuella gudstjänster OCH SAMLINGAR

Tisdag 17 juli

18.00 Sommarkväll vid Krylbo församlingsgård. "Evert Taubes äventyr" - musikprogram med trubaduren Jan "Post-Janne" Johansson. Korvgrillning och kaffeservering.

Onsdag 18 juli

13-15 Sommarcafé i trädgården bakom Folkärna församlingsgård (vid regn inomhus). "Gamla godingar" - Evert Hellman, Harry Nygårds, några stenkakor och en trattgrammofon.

Lördag 21 juli

21.00 Konsert i By kyrka: "Janne Schaffer Music Story". En musikalisk resa med Janne Schaffer, som spelar och berättar om möten med bl.a. Ted Gärdestad, Abba, Björn J:son Lindh och Electric Banana Band. Medverkan av Janne Schaffer med band och sångaren Johan Boding. Inträde.

Söndag 22 juli - 8 efter trefaldighet

11.00 Gudstjänst i Krylbo kyrka, Ingrid Öberg Hägg och Majt Bengts. Kyrkkaffe.

16.00 Högmässa i Horndals kyrka, Ingrid Öberg Hägg och Majt Bengts.

19.00 Musikteater i By kyrka:  "Romeo och Julia - på varsin sida älven". Manus & regi: David Johansson. Stor ensemple, kör, dansare och orkester. Inträde 100 kr (upp till 18 år gratis). Insläpp kl. 18.30.

Måndag 23 juli

11-17 BY SLÅNKVICKU. Öppen kyrka i By med hologramutställning, körkollo, barnaktivitet m.m.

12.00 Lunchbön med helgontema i By kyrka, Ingrid Öberg Hägg. Musikprogram  med Maria Säfsten, orgel: "A song of sunshine". Musik av bl.a. Stevie Wonder, Alfred Hollins och John Philip Sousa.

14.00 Högläsning i By kyrkas sakristia. "Bergsmanshistorier" av Carl Larsson i By med Inger M Eriksson och Lars Östlund.

14.00 Barnteater i By kyrka med Teater Kazash: "En grislig historia. Cirka 40 minuter lång föreställning. Passar barn från cirka 4 år.

15.00 Tornuppstigning i By kyrka.

Tisdag 24 juli

12.00 Lunchbön med helgontema i By kyrka, Ingrid Öberg Hägg. Musikprogram med Jens Lundberg, bandoneon (dragspel).

15.00 "Ett hologram tas fram" - föredrag i By kyrkas sakristia med professor Hans Bjelkhagen.

Onsdag 25 juli

12.00 Lunchbön med helgontema i By kyrka, Ingrid Öberg Hägg. Heléne Thunberg, Mikaela Eriksson, Irina Levgran, David Johansson och Daniel Hagfeldt bjuder på en salig blandning sång, musik och dans!

13.30-15.00 Drop-in-dop och Drop-in-vigsel i By kyrka. För mer information kontakta pastorsexpeditionen, tel. 0226-775 00.

13-15 Sommarcafé i trädgården bakom Folkärna församlingsgård (vid regn inomhus). Musikaliskt sommar-quiz med Majt Bengts.

19.00  "Fånga sommarkvällen - i toner" - konsert i By kyrka med Hillevi Martinpelto, Anders Jakobsson, Conny Holmgren och Eva Karpe. Inträde: 200 kr (medlemmar i Avesta kammarmusikförening 100 kr).

Åttonde söndagen efter trefaldighet

Andlig klarsyn

Liturgisk färg

Grön

Altardekoration

På altaret ställer vi blommor i blandade färger och vi tänder två ljus.

Bibeltexter

Gammaltestamentlig läsning

Mika kapitel 3, vers 5 - 8

Så säger Herren om profeterna som leder mitt folk vilse: De lovar fred och lycka bara de får något att tugga men förklarar krig mot alla som inte stoppar något i gapet på dem. Därför: Natt över er — och inga syner! Mörker — och inga spådomar! Solen skall gå ner för profeterna, dagen bli svart omkring dem. Siarna får stå med skam, spåmännen blygas, alla måste dölja skägget, ty Gud svarar inte. Men mig har Herrens ande fyllt med kraft, med rättfärdighet och mod: jag kan visa Jakob hans brott, visa Israel hans synd.

Johannes första brev kapitel 4, vers 1 - 6

Mina kära, sätt inte tro till alla andar utan pröva om de kommer från Gud, ty många falska profeter har gått ut i världen. Så kan ni se vilken ande som är Guds: varje ande som erkänner att Jesus Kristus har kommit i mänsklig gestalt är från Gud, men den ande som förnekar Jesus är inte från Gud. Det är Antikrists ande, som ni har hört skall komma och som redan nu är i världen. Men ni, mina barn, är från Gud, och ni har besegrat de falska profeterna, ty han som är i er är större än han som är i världen. De kommer från världen, och därför talar de som världen, och världen lyssnar på dem. Men vi kommer från Gud. Den som känner Gud, han lyssnar på oss; den som inte kommer från Gud, han lyssnar inte på oss. Så kan vi skilja mellan sanningens ande och villfarelsens ande.

Evangeliet enligt Matteus kapitel 7, vers 15 - 21

Akta er för de falska profeterna, som kommer till er förklädda till får men i sitt inre är rovlystna vargar. På deras frukt skall ni känna igen dem. Plockar man kanske druvor på törnen eller fikon på tistlar? Så bär varje gott träd bra frukt, men ett uselt träd bär dålig frukt. Ett gott träd kan inte bära dålig frukt, inte heller kan ett uselt träd bära bra frukt. Varje träd som inte bär bra frukt huggs ner och kastas i elden. På deras frukt skall ni alltså känna igen dem. Inte alla som säger ’Herre, herre’ till mig skall komma in i himmelriket, utan bara de som gör min himmelske faders vilja.

Psaltaren

Psaltaren kapitel 119, vers 30 - 35

Sanningens väg har jag valt, dina lagar har jag för ögonen. Jag håller mig till dina lagbud, svik mig inte, o Herre. Jag löper den väg dina bud visar, ty du har vidgat min insikt. Visa mig, Herre, dina stadgars väg, och jag skall följa den till slutet. Ge mig förstånd att lyda din lag, att hålla den helt och fullt. Led min vandring efter dina bud, den stigen går jag med glädje.