Foto: Hanna Kåhlman

Barnarp Ödestugu församling

Välkommen till gudstjänst, samvaro och gemenskap i vår församling! Expedition har öppet helgfri tisdag-torsdag kl.10-12 och nås via tel. 036 36 78 30. barnarp-odestugu.forsamling@svenskakyrkan.se

Vår församling i coronatid (uppdaterad 211222)

Efter den 1 december 2021 införs kontroll av covidpass i Barnarp-Ödestugu församling. Medtag legitimation och covidpass (hämtas enklast på www.covidbevis.se).

Har du inte möjlighet att skaffa covidpass digitalt finns blankett att skicka in till eHälsomyndigheten. Blanketten finns utskriven hos oss och du är välkommen att hämta antingen på expeditionen eller i kyrkorna.

Den viktigaste förutsättningen för att kunna häva fler restriktioner är en hög vaccinationstäckning. Folkhälsomyndigheten uppmanar därför allmänheten att vaccinera sig.

I våra kyrkor och församlingshem fortsätter vi att vidta åtgärder. Vi hjälps åt med att

• undvika trängsel - hålla avstånd, särskilt viktigt för äldre och riskgrupper
  • använda handsprit
  • hålla oss hemma vid minsta symptom
  • uppmuntra till vaccinering

Vid våra högmässor fortsätter vi med intinktion, brödet doppas i vinet, och delas ut av prästen.

Med denna uppmaning till fortsatt försiktighet hoppas vi kunna begränsa smittan.

Tisdagscafé

Välkommen till vårterminens café i församlingsgården, Barnarp. Vi träffas på tisdagar kl.14-16. Gott kaffe med dopp och härlig gemenskap utlovas. Startdatum meddelas i början på januari.

Barnverksamhet

Uppdatering 220118 Då smittspridningen i samhället fortfarande är rekordhög skjuter vi fram vår terminsstart ytterligare några veckor. Vi beräknar starta alla våra barn- och ungdomsgrupper vecka 8 (efter sportlovet). Mer info kommer.

Vandringsgruppen

Välkommen att delta i vandringar i eller nära Barnarp. Vi börjar, kl.9.00, vid församlingsgårdens parkering, och kommer tillbaka vid lunch. Egen matsäck medtages. Ingen anmälan krävs. Vårens vandringar 2022 blir den 22 mars, 12 april, 3 maj samt 24 maj. Ledare: Monica Bäck och Lars-Åke Andersson.

Betala med Swish

Kyrkkaffe, deltagaravgifter med mera betalar du med Swish - använd nummer 123 214 14 06. Du märker din betalning med ändamålet, ex kyrkkaffe, sopplunch, Fair Trade... För kollekt används nummer 123 454 36 09, märk med kollekt och datum. I vår redovisning maskeras alla personuppgifter så din gåva blir anonym. Undvik att skriva ditt namn i meddelandefältet. Tack!

Församlingens infoblad: "Kyrkbladet"

Kyrkbladet kommer ut tre gånger/år och delas ut till alla hushåll i Barnarp och Ödestugu. I bladet presenteras Svenska kyrkans verksamhet i vår församling, både sådant som redan hänt men naturligtvis främst sådant som kommer att hända! Har du förslag på något att ta upp i bladet, eller vill du kanske skriva något själv, hör av dig till Olof Nyhlén. I Barnarp delar Barnarps scoutkår ut bladet och i Ödestugu de förtroendevalda. Vill du läsa senaste numret? Klicka på länken.

Information från kyrkogårdsförvaltningen

Angående kontroll och provtryckning av gravstenar på våra kyrkogårdar i Barnarp och Ödestugu: Just nu pågår ett systematiskt arbete för att uppfylla säkerhetskraven på gravstenar utifrån Centrala gravvårdskommitténs normer. Vi provtrycker varje sten kvartersvis, därefter kommer stenar som då utgör en risk att antingen säkras tillfälligt eller läggas ned i avvaktan på åtgärd. Berörd gravrättsinnehavare kommer att kontaktas, då det är denna som bär ansvar för att åtgärda gravstenen enligt de normer som CGK utfärdat. Stenhuggerifirmor tillhandahåller denna tjänst. Vid frågor kontakta pastorsexpeditionen, tel 036 36 78 36.

GDPR

Här kan du läsa om vårt (Barnarp-Ödestugus församlings) ansvar för personuppgiftsbehandling. Dataskyddsombud är Tom Angeling, Box 527, 351 06 Växjö. Telefon 0470 77 38 18. E-post tom.angeling@svenskakyrkan.se Du kan även läsa om hur Svenska kyrkan arbetar nationellt med frågor kring GDPR på www.svenskakyrkan.se

Behöver Du prata med någon?

Jourhavande präst är en tjänst i samarbete med SOS Alarm via 112 och är öppen för alla, kostnadsfritt. Du får vara anonym och allt som sägs i samtalet stannar mellan dig och prästen som har tystnadsplikt. Du kan ringa alla dagar mellan kl.21.00 och 06.00 och be att få bli kopplad till Jourhavande präst.