Nöbbele kyrka

Nöbbele kyrka uppfördes under 1820-talet och är en traditionell sockenkyrka i nyklassicistisk stil som har kvar sin ursprungliga inredning.

Digitala gudstjänster

Klicka här för att hitta till digitala gudstjänster från Svenska kyrkan Växjös församlingar. Varje vecka webbsänds minst en gudstjänst från pastoratet. Högmässan sänds varje söndag från Växjö domkyrka. Fler gudstjänster, andakter, med mera finns digitalt på sociala medier.

Ta en virtuell rundtur i Nöbbele kyrka - klicka på bilden

Maxantal i Nöbbele kyrka under coronapandemin: 50 st

Dop- och vigseltider

• Lördagar och söndagar

Om du vill boka Nöbbele kyrka för dop, vigsel eller begravning, eller om du har några andra frågor, är du välkommen att kontakta församlingsexpeditionen för Ingelstads församling.

Här kan du läsa mer om Nöbbele församlingshem, Nöbbele kyrkogård och Ingelstad församling.

Församlingsexpedition för Ingelstads församling

E-post: vaxjo.ingelstad@svenskakyrkan.se

Telefontider

Måndag, tisdag och torsdag: 10.00-12.00 samt 13.00-15.00
Onsdag: 13.00-15.00
Fredag: 10.00-12.00

Kyrkans hus, Gamla Växjövägen 33, Ingelstad.

Gudstjänst och verksamhet

På gång i Ingelstads församling

Om Nöbbele kyrka

Nöbbele kyrka ligger i Ingelstad församling som är en del av Svenska kyrkan Växjö.

Sittplatser och tillgänglighet

Nöbbele kyrka har 350 sittplatser och är tillgänglighetsanpassad med en handikappanpassad sidoentré mot norr och en handikappanpassad toalett i kyrkan. I kyrkan finns hörslinga.

Historia

Nöbbele kyrka uppfördes 1826-1829 efter ritningar från Överintendentsämbetet. Den invigdes år 1832 av domprost Christopher Isac Heurlin.

Det har funnits en kyrka på platsen ända sedan 1100-talet. Den gamla romanska stenkyrkan i Nöbbele dömdes dock ut såsom ”bristfällig och otillräcklig” år 1821. Tre år senare fattades beslut om att bygga en ny kyrka. Ritningen utarbetades av Överintendentsämbetet år 1825 och följdes relativt väl. Arbetet startade år 1826, men fördröjdes av de dåliga tiderna. År 1829 stod kyrkan klar att användas och år 1832 invigdes den officiellt.

Nöbbele kyrka renoverades utvändigt 1991 och invändigt 1997.

Följ Ingelstads församling på sociala medier

Personal i Ingelstads församling