Växjö domkyrka

Växjö domkyrka uppfördes under tidig medeltid och är idag stiftskyrka för Växjö stift och samtidigt en av församlingskyrkorna i Växjö stads- och domkyrkoförsamling.

Digitala gudstjänster

Klicka här för att hitta till digitala gudstjänster från Svenska kyrkan Växjös församlingar. Varje vecka webbsänds minst en gudstjänst från pastoratet. Högmässan sänds varje söndag från Växjö domkyrka. Fler gudstjänster, andakter, med mera finns digitalt på sociala medier.

Ta en virtuell rundtur i Växjö domkyrka - klicka på bilden

Växjö domkyrka är öppen varje dag kl 9.00-18.00.

Doptider

• Lördagar kl 13.00, 14.30 och 16.00.
  • Söndagar kl 13.00 alternativt i söndagsgudstjänsten kl 11.00.

Vigseltider

• Lördagar kl 13.00, 14.30 och 16.00.

Om du vill boka domkyrkan för dop, vigsel eller begravning, eller om du har några andra frågor, är du välkommen att kontakta församlingsexpeditionen för Växjö domkyrka.

Församlingsexpedition för Växjö domkyrka

E-post: vaxjo.domkyrko@svenskakyrkan.se

Telefontider

Måndag, tisdag och torsdag: 10.00-12.00 samt 13.30-15.00
Onsdag: 13.30-15.00
Fredag: 10.00-12.00

Domkyrkocentrum, Gymnasiegränd, Växjö

Gudstjänst och verksamhet

På gång i Växjö domkyrka

I Växjö domkyrka flödar musik av alla de slag. Här samsas psalmer, klassiskt, rock, visor, pop och mycket mer. Det anordnas konserter, musikgudstjänster och lunchmusik. Självklart är musiken en viktig del också i veckans återkommande gudstjänster.

Läs mer om musik i Växjö domkyrka

Följ Växjö domkyrka på sociala medier

Personal i Växjö domkyrka och domkyrkocentrum