Hovshaga kapell
Foto: Marie Fransson

Hovshaga kapell

Hovshaga kapell är ett kapell i modern stil som finns på Hovshaga begravningsplats i norra delen av Växjö stad.

Hovshaga kapell används i huvudsak vid begravningar. Längre ner på sidan hittar du information om hur du hittar till Hovshaga kapell, kontaktuppgifter samt information om antal sittplatser, tillgänglighet och kapellets historia. Du kan också göra ett digitalt besök i kapellet via en virtuell rundtur.

Med anledning av coronapandemin

Vi följer rådande restriktioner och firar därför inte gudstjänst på det vanliga sättet. Söndagar och helgdagar finns möjlighet till enkla korta andakter eller enskild kommunion med max 8 deltagare. Kyrkan är öppen för bön, ljuständning och enskild andakt. Vi hänvisar till det digitala gudstjänstutbudet.

Om du önskar enskild nattvard kontaktar du en präst.

Var vänlig och följ Folkhälsomyndighetens försiktighetsåtgärder:

• Stanna hemma om du är sjuk!
  • Bibehåll en god handhygien
  • Tvätta händerna ofta
  • Hosta och nys i armvecket
  • Håll säkerhetsavstånd

Läs mer om hur Svenska kyrkan Växjö tar ansvar i coronapandemin och anpassar verksamheten därefter.

Hitta till Hovshaga kapell

Segerstadsvägen 78
352 63 Växjö

Karta (länk till Google maps)

Om du vill boka Hovshaga kapell, eller om du har några andra frågor, är du välkommen att kontakta Svenska kyrkan Växjös kyrkogårds- och fastighetsförvaltning på telefonnummer 0470-70 49 00.

Virtuell rundtur

Peka dig fram genom att trycka och föra fingret över bilden.

Gudstjänst och verksamhet

gudstjänst och verksamhet i församling och pastorat

På sidan om Växjö stads- och domkyrkoförsamling finns en kalender med gudstjänstprogrammet för alla församlingens kyrkor.

Hela pastoratets gudstjänstprogram, det vill säga för Svenska kyrkan Växjös tretton församlingar, hittar du på sidan som heter Gudstjänstprogram.

Alla pastoratets körer, barngrupper, ungdomsaktiviteter, dagverksamheter, stöd och hjälp, volontärarbete och mycket mer hittar du på sidan På gång i Svenska kyrkan Växjö.

Om Hovshaga kapell

Antal sittplatser

Hovshaga kapell har 94 sittplatser.

Tillgänglighet

Kapellet är tillgänglighetsanpassat med automatisk dörröppnare och handikappsanpassade toaletter.

Hovshaga kapell ligger på Hovshaga begravningsplats högsta punkt orienterat traditionsenligt i öst-västlig riktning.

Historia

Hovshaga kapell ritades av arkitekt SAR Greger Dahlström, Lund som fick projekteringsuppdraget för hela Hovshaga kyrkogård inklusive byggnader efter en arkitekttävling. Den 27 augusti 1983 invigde biskop Sven Lindegård den nya begravningsplatsen med Hovshaga kapell.