Hovshaga kapell

Hovshaga kapell är ett kapell i modern stil som finns på Hovshaga begravningsplats i norra delen av Växjö stad.

Ta en virtuell rundtur i Hovshaga kapell - klicka på bilden

Om du vill boka Hovshaga kapell, eller om du har några andra frågor, är du välkommen att kontakta Svenska kyrkan Växjös kyrkogårds- och fastighetsförvaltning på telefonnummer 0470-70 49 00.

Om Hovshaga kapell

Tillgänglighet

Hovshaga kapell har 94 sittplatser och är tillgänglighetsanpassat med automatisk dörröppnare och handikappsanpassade toaletter.

Hovshaga kapell ligger på Hovshaga begravningsplats högsta punkt orienterat traditionsenligt i öst-västlig riktning.

Historia

Hovshaga kapell ritades av arkitekt SAR Greger Dahlström, Lund som fick projekteringsuppdraget för hela Hovshaga kyrkogård inklusive byggnader efter en arkitekttävling. Den 27 augusti 1983 invigde biskop Sven Lindegård den nya begravningsplatsen med Hovshaga kapell.