Hovshaga kapell
Foto: Marie Fransson

Hovshaga kapell

Hovshaga kapell är ett kapell i modern stil som finns på Hovshaga begravningsplats i norra delen av Växjö stad. Kapellet används enbart i samband med begravningar.

MED ANLEDNING AV CORONAPANDEMIN

Begravning och andakt hålls i Hovshaga kapell med max 30 deltagare som sitter på anvisade platser och med minst en meters avstånd åt alla håll. Åtgärder vidtas för att undvika trängsel vid in- och utgångar.

Var vänlig och följ Folkhälsomyndighetens anvisningar.

• Stanna hemma om du är sjuk!
  • Bibehåll god handhygien
  • Tvätta händerna ofta
  • Hosta och nys i armvecket
  • Håll säkerhetsavstånd

Läs mer om hur Svenska kyrkan Växjö t

För bokning och frågor kontakta Svenska kyrkan Växjös kyrkogårds- och fastighetsförvaltning på telefonnummer 0470-70 49 00.

Om Hovshaga kapell

Hovshaga kapell ligger på den högsta platsen på Hovshaga begravningsplats och är traditionsenligt orienterat i öst-västlig riktning.

Antal sittplatser

Hovshaga kapell har 94 sittplatser.

Automatisk dörröppnare.
Handikappsanpassade toaletter.

Historia

Hovshaga kapell ritades av arkitekt SAR Greger Dahlström, Lund som fick projekteringsuppdraget för hela Hovshaga kyrkogård inklusive byggnader efter en arkitekttävling. Den 27 augusti 1983 invigde biskop Sven Lindegård den nya begravningsplatsen med Hovshaga kapell.