Svenska kyrkan Växjö Besöksadress: Växjö pastorat, Domkyrkocentrum, 35234 VÄXJÖ Postadress: Växjö pastorat, Box 307, 35105 VÄXJÖ Telefon:+46(470)704800 E-post till Svenska kyrkan Växjö

Hovshaga kapell

Hovshaga kapell är ett kapell i modern stil som finns på Hovshaga begravningsplats i norra delen av Växjö stad.

Ta en virtuell rundtur i Hovshaga kapell genom att klicka på bilden nedan.

Om Hovshaga kapell

Tillgänglighet

Hovshaga kapell har 94 sittplatser och är tillgänglighetsanpassat med automatisk dörröppnare och handikappsanpassade toaletter.

Hovshaga kapell ligger på Hovshaga begravningsplats högsta punkt orienterat traditionsenligt i öst-västlig riktning.

Historia

Hovshaga kapell ritades av arkitekt SAR Greger Dahlström, Lund som fick projekteringsuppdraget för hela Hovshaga kyrkogård inklusive byggnader efter en arkitekttävling. Den 27 augusti 1983 invigde biskop Sven Lindegård den nya begravningsplatsen med Hovshaga kapell.