Hovshaga kapell
Foto: Marie Fransson

Hovshaga kapell

Hovshaga kapell är ett kapell i modern stil som finns på Hovshaga begravningsplats i norra delen av Växjö stad.

Hovshaga kapell används i huvudsak vid begravningar. Längre ner på sidan hittar du information om hur du hittar till Hovshaga kapell, kontaktuppgifter samt information om antal sittplatser, tillgänglighet och kapellets historia. Du kan också göra ett digitalt besök i kapellet via en virtuell rundtur.

Med anledning av coronapandemin

På grund av gällande restriktioner får max 40 personer åt gången vistas i Hovshaga kapell.

Var vänlig och följ Folkhälsomyndighetens försiktighetsåtgärder:

• Stanna hemma om du är sjuk!
  • Bibehåll en god handhygien
  • Tvätta händerna ofta
  • Hosta och nys i armvecket
  • Håll säkerhetsavstånd

Hitta till Hovshaga kapell

Segerstadsvägen 78
352 63 Växjö

Karta (länk till Google maps)

Om du vill boka Hovshaga kapell, eller om du har några andra frågor, är du välkommen att kontakta Svenska kyrkan Växjös kyrkogårds- och fastighetsförvaltning på telefonnummer 0470-70 49 00.

Virtuell rundtur

Peka dig fram genom att trycka och föra fingret över bilden.

Gudstjänst och verksamhet

gudstjänst och verksamhet i församling och pastorat

På sidan om Växjö stads- och domkyrkoförsamling finns en kalender med gudstjänstprogrammet för alla församlingens kyrkor.

Hela pastoratets gudstjänstprogram, det vill säga för Svenska kyrkan Växjös tretton församlingar, hittar du på sidan som heter Gudstjänstprogram.

Alla pastoratets körer, barngrupper, ungdomsaktiviteter, dagverksamheter, stöd och hjälp, volontärarbete och mycket mer hittar du på sidan På gång i Svenska kyrkan Växjö.

Om Hovshaga kapell

Antal sittplatser

Hovshaga kapell har 94 sittplatser.

Tillgänglighet

Kapellet är tillgänglighetsanpassat med automatisk dörröppnare och handikappsanpassade toaletter.

Hovshaga kapell ligger på Hovshaga begravningsplats högsta punkt orienterat traditionsenligt i öst-västlig riktning.

Historia

Hovshaga kapell ritades av arkitekt SAR Greger Dahlström, Lund som fick projekteringsuppdraget för hela Hovshaga kyrkogård inklusive byggnader efter en arkitekttävling. Den 27 augusti 1983 invigde biskop Sven Lindegård den nya begravningsplatsen med Hovshaga kapell.