S:t Sigfrids kapell

S:t Sigfrids kapell ligger vid S:t Sigfrids folkhögskola på Kronoberg i norra delen av Växjö.

I S:t Sigfrids kapell firas det regelbundet gudstjänst. Längre ner på sidan hittar du information om hur du hittar till S:t Sigfrids kapell, öppettider, kontaktuppgifter till församlingsexpeditionen, kalender och information om gudstjänst och verksamhet samt mer om kapellets historia. Du kan också göra ett digitalt besök i kapellet via en virtuell rundtur.

Med anledning av coronapandemin

På grund av gällande restriktioner får max 20 personer åt gången vistas i S:t Sigfrids kapell.

Var vänlig och följ Folkhälsomyndighetens försiktighetsåtgärder:

• Stanna hemma om du är sjuk!
  • Bibehåll en god handhygien
  • Tvätta händerna ofta
  • Hosta och nys i armvecket
  • Håll säkerhetsavstånd

Hitta till S:t Sigfrids kapell

Sankt Sigfrids folkhögskola
Kronoberg
352 63 Växjö

Karta (länk till Google maps)

Öppettider

S:t Sigfrids kapell är alltid öppet, folkhögskoleelever och andra har möjlighet att när som helst komma in och tända ett ljus, be en bön eller bara sitta i stillhet.

S:t Sigfrids kapell står öppet för dop och vigslar och bokas genom S:t Sigfrids folkhögskolas reception på telefon 0470-72 40 80.

Det är viktigt att du även bokar präst och kyrkomusiker. Det gör du via din hemförsamling. Här hittar du kontaktuppgifter tilla alla församlingsexpeditioner inom Svenska kyrkan Växjö.

Virtuell rundtur

Peka dig fram genom att trycka och föra fingret över bilden.

Gudstjänst och verksamhet

gudstjänst och verksamhet i församling och pastorat

På sidan om Växjö stads- och domkyrkoförsamling finns en kalender med gudstjänstprogrammet för alla församlingens kyrkor.

Hela pastoratets gudstjänstprogram, det vill säga för Svenska kyrkan Växjös tretton församlingar, hittar du på sidan som heter Gudstjänstprogram.

Alla pastoratets körer, barngrupper, ungdomsaktiviteter, dagverksamheter, stöd och hjälp, volontärarbete och mycket mer hittar du på sidan På gång i Svenska kyrkan Växjö.

Om S:t Sigfrids kapell

Historia

Den 18 december 1948 invigdes folkhögskolans klockstapel, byggd av folkhögskoleelever. Samma datum, 18 december, 1955 invigdes själva kapellet som från början är ett sädesmagasin från 1700-talet. Ibland kallas kapellet för brödhuset eller Betlehem som betyder just brödhuset.

S:t Sigfrids folkhögskolas hemsida