Svenska kyrkan Växjö Besöksadress: Växjö pastorat, Domkyrkocentrum, 35234 VÄXJÖ Postadress: Växjö pastorat, Box 307, 35105 VÄXJÖ Telefon:+46(470)704800 E-post till Svenska kyrkan Växjö

S:t Sigfrids kapell

S:t Sigfrids kapell ligger vid S:t Sigfrids folkhögskola på Kronoberg i norra delen av Växjö.

Ta en virtuell rundtur i S:t Sigfrids kapell genom att klicka på bilden nedan.

Öppettider

S:t Sigfrids kapell är alltid öppet, folkhögskoleelever och andra har möjlighet att när som helst komma in och tända ett ljus, be en bön eller bara sitta i stillhet.

Morgonbön varje vecka, måndag-fredag kl 8.15.
Torsdagsmässa kl 19.00 under vårterminen från och med 9/1-7/6 2018
(ej skärtorsdag 29/3 och Kristi himmelsfärds dag 10/5)
Torsdagsmässa för höstterminen 2018: 23/8-13/12.

kontakt

S:t Sigfrids kapell står öppet för dop och vigslar och bokas genom S.t Sigfrids folkhögskolas reception på telefon 0470-72 40 80.

Det är viktigt att du även bokar präst och kyrkomusiker. Det gör du via din hemförsamling. Här hittar du kontaktuppgifter tilla alla församlingsexpeditioner inom Svenska kyrkan Växjö.

Om S:t Sigfrids kapell

Den 18 december 1948 invigdes folkhögskolans klockstapel, byggd av folkhögskoleelever. Samma datum, 18 december, 1955 invigdes själva kapellet som från början är ett sädesmagasin från 1700-talet. Ibland kallas kapellet för  brödhuset eller Betlehem som betyder just brödhuset.

S:t Sigfrids folkhögskolas hemsida