Svenska kyrkan Växjö Besöksadress: Växjö pastorat, Domkyrkocentrum, 35234 VÄXJÖ Postadress: Växjö pastorat, Box 307, 35105 VÄXJÖ Telefon:+46(470)704800 E-post till Svenska kyrkan Växjö

S:t Sigfrids kapell

S:t Sigfrids kapell ligger vid S:t Sigfrids folkhögskola på Kronoberg i norra delen av Växjö.

Ta en virtuell rundtur i S:t Sigfrids kapell - klicka på bilden

Öppettider

S:t Sigfrids kapell är alltid öppet, folkhögskoleelever och andra har möjlighet att när som helst komma in och tända ett ljus, be en bön eller bara sitta i stillhet.

S:t Sigfrids kapell står öppet för dop och vigslar och bokas genom S.t Sigfrids folkhögskolas reception på telefon 0470-72 40 80.

Det är viktigt att du även bokar präst och kyrkomusiker. Det gör du via din hemförsamling. Här hittar du kontaktuppgifter tilla alla församlingsexpeditioner inom Svenska kyrkan Växjö.

Gudstjänst och verksamhet

På gång i S:t Sigfrids kapell

Om S:t Sigfrids kapell

Den 18 december 1948 invigdes folkhögskolans klockstapel, byggd av folkhögskoleelever. Samma datum, 18 december, 1955 invigdes själva kapellet som från början är ett sädesmagasin från 1700-talet. Ibland kallas kapellet för  brödhuset eller Betlehem som betyder just brödhuset.

S:t Sigfrids folkhögskolas hemsida