Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan i Vårgårda Besöksadress: Kungsgatan 43, 44730 Vårgårda Postadress: Box 87, 44723 Vårgårda Telefon:+46(322)73700 E-post till Svenska kyrkan i Vårgårda

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Konfirmation

Nu är det din tur! Få nya vänner, åk på läger, ha roligt med andra, fundera över livet – allt tillsammans med Gud. Anmälan till årets konfirmation har öppnat!

Välkommen som konfirmand läsåret 2019/2020!

Vi inbjuder dig att träffas för att prata om livets alla skeden, om kärlek och relationer, vänskap och solidaritet, livet efter detta och meningen med livet här på jorden. Finns Gud, vem är Jesus och vad är grejen med att han går på vatten? Vi funderar och tänker kring hur vi kan göra världen bättre, på egen hand och tillsammans. Vi skrattar och samtalar. Vi åker på läger, deltar i olika evenemang och går på gudstjänst. Vi upplever gemenskap med varandra och med Gud. Vi förutsätter inte att du tror på Gud - vi hoppas du är nyfiken. Allt får plats – Du får plats! 

Att vara konfirmand är att pröva på att leva som kristen, utifrån sitt dop. Om du inte är döpt finns det såklart möjlighet att bli det. 

Konfirmandåret 2019-2020 erbjuder vi två grupper:

Berlinkonfirmation – Veckoläsning med resa till Berlin.
Vi lägger stor vikt vid att prata om människans oinskränkta värde i samband med att vi fördjupar oss i andra världskriget och förintelsen. På resan besöker vi koncentrationslägret Sachsenhausen utanför Berlin.

Sommarkonfirmation – Sommarläsning på sommarlovet.
Sommarkonfirmationen har fokus på ett härligt sommarläger och dessutom utflykter. Vi varvar spännande diskussioner och studiebesök med somriga aktiviteter som bad och Liseberg.

Mer info om grupperna finns under de specifika "flikarna" för varje grupp.

Du anmäler dig genom att fylla i och skicka in formuläret som finns under en särskild flik med "Anmälan". Välkommen med din anmälan!