Foto: Magnus Aronsson - IKON

Konfirmation

Nu är det din tur! Få nya vänner, åk på läger, ha roligt med andra, fundera över livet – allt tillsammans med Gud.

Välkommen som konfirmand läsåret 2021/2022!

Vi inbjuder dig att träffas för att prata om livets alla skeden, om kärlek och relationer, vänskap och solidaritet, livet efter detta och meningen med livet här på jorden. Finns Gud, vem är Jesus och vad är grejen med att han går på vatten? Vi funderar och tänker kring hur vi kan göra världen bättre, på egen hand och tillsammans. Vi skrattar och samtalar. Vi åker på läger, deltar i olika evenemang och går på gudstjänst. Vi upplever gemenskap med varandra och med Gud. Vi förutsätter inte att du tror på Gud - vi hoppas du är nyfiken. Allt får plats – Du får plats! 

Att vara konfirmand är att pröva på att leva som kristen, utifrån sitt dop. Om du inte är döpt finns det såklart möjlighet att bli det. 

Konfirmandåret 2021-2022 erbjuder vi två grupper:

Berlinkonfirmation – Veckoläsning med resa till Berlin.
Vi lägger stor vikt vid att prata om människor lika värde i samband med att vi fördjupar oss i andra världskriget och förintelsen. På resan besöker vi koncentrationslägret Sachsenhausen utanför Berlin.

Lägerkonfirmation – Sommarläsning på sommarlovet.
Lägerrkonfirmationen har fokus på ett härligt sommarläger på Åh stiftsgård utanför Ljungskile. Vi varvar spännande diskussioner med somriga aktiviteter. Under höstlovet åker vi på ett helgläger, också till Åh stiftsgård. 

Mer info om grupperna finns under de specifika "flikarna" för varje grupp.

Du anmäler dig genom att fylla i och skicka in formuläret som finns under en särskild flik med "Anmälan till konfirmation". Välkommen med din anmälan!

Har du eller ditt barn speciella behov så hjälper vi till så du/ditt barn får optimala förutsättningar och en betydelsefull konfirmandtid i Svenska kyrkan. Vi samarbetar med Alingsås pastorat kring bl.a. VIP-konfa (konfirmation för personer med intellektuell funktionsnedsättning). www.svenskakyrkan.se/alingsas/konfaalternativ

Det finns även möjlighet att gå på teckenspråkig konfirmation samt konfirmation på minoritetsspråk.
Det finns också andra konfirmationsalternativ i våra grannpastorat eller som är stiftsövergripande som du/ditt barn gärna får delta i om det passar bättre.  Hör av dig till oss så berättar vi mer! 

Patrik Hallgren

Patrik Hallgren

Svenska kyrkan i Vårgårda

Komminister

Mer om Patrik Hallgren

Algutstorp församling

Amanda Stenermark

Amanda Stenermark

Svenska kyrkan i Vårgårda

Komminister

Matilda Andreasson

Matilda Andreasson

Svenska kyrkan i Vårgårda

Ungdomsledare

Mathias Smok Palm

Mathias Smok Palm

Svenska kyrkan i Vårgårda

Ungdomsledare