Svenska kyrkan i Vårgårda

Ideellt arbete

Det ideella arbetet är viktigt i Svenska kyrkan. Idag utvecklas runt om i landet nya sätt att finnas med och göra en ideell insats. Om ekonomin krymper i framtiden blir det nödvändigt med fler frivilliga krafter. Men det främsta skälet till nysatsningar är att den enskilde kan växa och berikas genom uppdrag i församlingens liv. Både på ett allmänt plan som människa och lite djupare, i sin tro.

I församlingarna i Vårgårda pastorat finns ett rikt ideellt arbete. Vi håller på att utveckla formerna runt det så att ännu fler hittar uppgifter och en plats i församlingslivet. Visionen är en variation och mångfald bland uppgifterna och tydliga avgränsningar, så att man inte känner att man blir uppäten av det man åtar sig att göra.

Skulle du vilja bidra med något? Fyll i formuläret nedan eller ring till kyrkoherde Esbjörn Särdquist, 0322-737 01, eller maila esbjorn.sardquist@svenskakyrkan.se

Sätt ett kryss för det du är intresserad av att hjälpa till med så hör vi av oss och berättar mer vad det innebär.