Svenska kyrkan i Vårgårda

Begravning och kyrkogård

En vacker och välvårdad begravningsplats är för många människor en plats som ger ro och tillfälle till eftertanke.

Det är kyrkogårdsförvaltningen tillsammans med gravrättsinnehavare som har ansvar för skötseln av begravningsplatsen. Gravrättsinnehavarna ansvarar för sina gravar medan vår kyrkogårdsförvaltning sköter övriga delar av begravningsplatsen. Som gravrättsinnehavare kan du välja att sköta dina gravar själv eller så kan du ge oss skötseluppdraget. Du väljer då en grundskötsel som standard. Du kan sedan välja till vinterkrans och påsklilja samt ljung i kruka.

Avtal tecknas som ett ettårsavtal eller ett flerårsavtal. Avtalet gäller tills medel på avräkningskonto är förbrukade. Ettårsavtalen faktureras varje höst. I grundskötseln ingår vårplantering, sommarplantering, bevattning, rensning, vintertäckning samt enklare riktingsarbeten av gravvården. Finns ram och grus på gravvården blir det ett tillägg till grundskötselavtalet. Den som äger rätten till graven: vänligen meddela kyrkogårdsförvaltningen vid förändring.

Kyrkogårdsförvaltningen
Vårgårda pastorat
447 23  Vårgårda
Telefon 0322 - 737 08, Fax 0322 - 737 29
E-post: Joachim Persen

HÄR kan du läsa mer om gravrätt.