Vanliga frågor

Vem kan konfirmera sig?

Du som är döpt och medlem i Svenska kyrkan kan konfirmera dig. I de grupper vi presenterar här på hemsidan riktar vi oss särskilt till dig som är mellan 14-15 år gammal.

Jag är inte döpt men vill ändå vara med!

Vad kul! Du som inte är döpt är också välkommen att vara med i våra konfirmandgrupper. Du kan vara med under hela året, men om du vill bli konfirmerad måste du vara döpt och medlem i Svenska kyrkan. Det är vanligt att några ungdomar väljer att vara med utan att vara döpta och medlemmar i Svenska kyrkan och flera av dem väljer att döpa sig under årets gång. Det blir värdefulla upplevelser som de bär med sig framåt i livet.

Kostar det något?

Konfirmationstiden är kostnadsfri med undantag för konfirmandfoto od.

Hur går en konfirmationsgudstjänst till?

Konfirmationsgudstjänsten utformas i samarbete mellan konfirmandledarna och konfirmanderna själva. Gudstjänstens utformning kan innebära musik, drama mm.

Hur anmäler jag mig?

Fyll i formuläret som ligger under fliken "Konfirmation" här på hemsidan och skicka in för att anmäla dig.

Jag är förälder, vad förväntar ni er av mig?

Att ha en konfirmand i familjen kan skapa förväntningar på dig som förälder. Vi uppmuntrar dig att våga diskutera, ställa frågor om livet och reflektera tillsammans med din tonåring! Vi vill också träffa er konfirmandföräldrar under årets gång och kommer därför att bjuda in er till ett par föräldraträffar. Det är också viktigt att som förälder uppmuntra sitt barn att prioritera konfirmandträffarna. Det är mycket annat som rör sig i en tonårings liv, vänner, släktkalas och fritidsintressen. Men konfirmationen gör hen bara en gång, och det är viktigt att en kan delta på samtliga läger och träffar. Vi hoppas också att du som förälder vill följa med ditt barn på de gudstjänster den kommer gå på. Allt för att ditt barn ska få ut så mycket av den här tiden som möjligt. Där har du en viktig roll. Läs mer under fliken "Konfirmandförälder".

Kan gymnasieelever konfirmera sig?

Javisst! Missade du konfirmationen när du var 14 år? Du har chansen igen, det är aldrig kört! Beroende på hur många som är intresserade kan det variera från enskild undervisning till en mindre grupp.

Finns det någon särskild grupp för dem med funktionsnedsättning?

Beroende på hur stort behovet är kan vi försöka sätta ihop grupper i samverkan mellan olika pastorat. Hör av er om ni är intresserade och har frågor.