Foto: Tommy Hvitfeldt

Uddevalla kyrka

I Uddevalla församling finner du en mötesplats där Guds liv ständigt strömmar, tas emot och ges åt varandra. En plats där du får möta Gud, dig själv och andra. Gudstjänsten är central och här kan du ofta fira högmässa.

Aktuellt i Uddevalla kyrka, S:t Mikaelsgården och Café Strömmen

Behöver du någon att prata med

Ibland hamnar vi i kris. Då kan det vara bra att ha någon att prata med. Men man måste inte vara i kris för att boka ett själavårdssamtal. Det kan också fungera som en friskvård för själen. Välkommen att höra av dig till Svenska kyrkan i Uddevalla.

Digital bönevandring

Gå en digital bönevandring på Youtube. Både för dig som aldrig har bett en bön förut och för dig som är van att be sedan barnsben. Och för alla andra där emellan. Närsomhelst, där du är.

Ekonomisk rådgivning och stöd

När livet krisar, krisar ofta även ekonomin. Många skäms när pengarna inte räcker till. Behöver du någon att prata med om din situation? Välkommen att kontakta en diakon i din församling.

Ett barn med ansiktet målat som en katt sitter och målar vid ett bord.

Familjefika i Café Strömmen

Onsdag eftermiddag är det familjernas tid på Café Strömmen. Då erbjuds fika till familjepriser. Ojämna veckor är det lek och pyssel för både stora och små. Onsdagar 17 jan – 19 jun 2024 kl. 14.00, Café Strömmen

Konfa 2024-25

Vad är viktigt i mitt liv? Varför händer onda saker i världen? Hur är jag en bra människa? Och finns Gud? Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt. Olika dagar och tider, Uddevalla, Bäve, Dalaberg. Läger på Ängögården.

Kyrkans Unga i S:t Mikaelsgården

Många ungdomar ser S:t Mikaelsgårdens ungdomsvåning som sitt andra hem. De tar stort ansvar för varandra och för lokalen. Välkommen att vara en del av gemenskapen. Ons och tor 17 jan–30 maj 2024 kl. 18.00, S:t Mikaelsgården.

Körer

Sjung i kör! Här presenteras alla de körer som finns i Uddevalla pastorat. Förhoppningsvis hittar du en kör som passar just dig!

Lunchmusik

​​Den berättande visan, jazzigt piano, dånande orgel och ibland en surpris. Varje onsdag kommer det att bjudas på spännande musikaliskt program. Onsdagar 17 jan – 5 jun 2024 kl. 12.00, Uddevalla kyrka​

Lyssna till söndagens predikan

Här kan du lyssna på senaste söndagens predikan från Uddevalla kyrka.

Lördagsmusik i Uddevalla kyrka

Kom och upplev levande musik i Uddevalla kyrka. Lördagsmusiken bjuder på stora musikaliska variationer: vi får bland annat lyssna till folkmusik, klassisk musik, vispop och mycket mer. Varannan lördag 27 jan – 6 juni 2024 kl. 17.00, Uddevalla kyrka

Mötesplats Café Strömmen

Ett café, en mötesplats för alla. Café Strömmen är Uddevalla församlings café, centralt beläget vid Hasselbacken, ett stenkast från torget. Här kan du fika, äta lunch eller köpa glass. Om vädret är bra kan du sitta i solen på vår uteservering. Måndag–fredag 8 jan – 28 jun 2024 kl. 10.00, Uddevalla

Nationaldagskonsert

Uddevalla Kammarkör. Samuel Johansson, dirigent. Tor 6 jun 2024 kl. 20.00, Uddevalla kyrka.

Picknick-gudstjänst

Ta med ditt fika och kom på vår ekumeniska Picknick-gudstjänst, Sön 23 juni kl. 11.00, Hasselbackstrappan.

S:t Mikaelskören

S:t Mikaelskören är en blandad kör för alla, både vana och ovana körsångare. Tor 2023 kl. 18:30, S:t Mikaelsgården.

Speglingar

Lördagsmusik med Helena Ek, sång och Peter Jansson, kontrabas. Lör 1 jun 2024 kl. 17.00, Uddevalla kyrka.

Stöd till ukrainska flyktingar

Svenska kyrkan samverkar med kommun, frivilligorganisationer och civilsamhälle för att erbjuda hjälp till ukrainska flyktingar i Uddevalla.

Söndagsskola i Uddevalla

På söndagar, i samband med gudstjänsten, är du välkommen till Söndagsskola. Tillsammans firar vi gudstjänst på barnens språk och är kreativa och aktiva. Vi brukar pyssla, leka och sjunga tillsammans. Söndagar 14 jan – 9 jun 2024 kl. 11.00, Uddevalla kyrka

Närbild på någon i en trädgård som håller i färska örter. En kvinna syns suddigt i bakgrunden.

Trädgård med mening

En gemenskap för dig som inte är rädd för att få jord under naglarna. Odla tillsammans med andra! Fika och andakt. Måndagar 5 feb – aug 2024 kl. 14.00, Café Strömmen

Några personer i röda kåpor sitter bredvid varandra med varsin notpärm i knät.

Uddevalla kammarkör

Uddevalla kammarkör består av ca 25 sångare och strävar efter en hög konstnärlig nivå. Tisdagar 9 jan – 18 jun 2024 kl. 18.30, S:t Mikaelsgården

Några tonårstjejer sitter på en hustrappa.

Ungdomsalpha i S:t Mikaelsgården

Är du nyfiken på vad kristen tro kan vara? Här får du möjlighet att diskutera livets och trons stora frågor tillsammans med andra. Ons 2022 16.00, S:t Mikaelsgården.

Upptäckarcafé

På Upptäckarcafé kan du som är ungdom få prata om, och lyssna till, ämnen och frågeställningar som är relevanta i ditt liv. Och upptäcka mer om dig själv, om andra och om Gud. Tor 23 maj 2024 kl. 19.00, Café Strömmen.

Webbandakter

Ta del av inspelade andakter från våra kyrkor.

Våga sjunga-kören

Tror du att du inte kan sjunga? Har du en längtan efter att sjunga i en kör, men avstår för att du känner att din röst inte duger? Då har vi någonting för dig! Tisdagar 9 jan – 4 juni 2024 kl. 18.00, Uddevalla kyrka

Kalender i Uddevalla församling

Vad skulle du vilja hitta på? Här hittar du grupper, evenemang och mötesplatser.

Café Strömmen

Café Strömmen är Uddevalla församlings café, centralt beläget vid Hasselbacken, ett stenkast från torget. Här kan du fika, äta lunch eller köpa glass. Om vädret är bra kan du sitta i solen på vår uteservering.

S:t Mikaelsgården

S:t Mikaelsgården ligger ett stenkast från Uddevalla kyrka och här samlas många av körerna och barnverksamhet. Här finns också Café Strömmen där du kan fika och umgås.

S:t Mikaelskapellet

S:t Mikaelskapellet ligger intill Uddevalla kyrka och används för begravningar, bröllop och andra förrättningar. 

Boka lokal

Behöver du en lokal i samband med dop, konfirmation, begravning eller föreningsmöte? Vi erbjuder lokaler i olika storlekar för uthyrning.

Koret och altartavlan i Uddevalla kyrka

Om Uddevalla kyrka

Uddevalla kyrka ligger i centrala delarna av staden, strax öster om Kungstorget. Kyrkan fick sitt nuvarande utseende efter stadsbranden 1806, då föregående kyrka förstördes.

Vi som arbetar i S:t Mikaelsgården och Uddevalla kyrka

Vem söker du? Här finner du kontaktuppgifter till medarbetare i Uddevalla församling.

Parkering kring Uddevalla kyrka

P-biljetter kan hämtas utan kostnad på följande platser: söderrummet i Uddevalla kyrka, pastorsexpeditionen och S:t Mikaelsgårdens huvudingång.