Foto: Tommy Hvitfeldt

Uddevalla kyrka

I Uddevalla församling finner du en mötesplats där Guds liv ständigt strömmar, tas emot och ges åt varandra. En plats där du får möta Gud, dig själv och andra. Gudstjänsten är central och här kan du ofta fira högmässa.

Aktuellt i Uddevalla kyrka, S:t Mikaelsgården och Café Strömmen

Alphakurs

Alpha är en social mötesplats som utforskar grunderna i den kristna tron. Vi möts i en öppen, informell och ärlig grupp för att utforska och diskutera livets stora frågor tillsammans. Mån 18 sep – 11 dec 2023 18.00, S:t Mikaelsgården.

En bebis ligger på mage på golvet och tuggar på en skallra.

Babygrupp i S:t Mikaelsgården

Träffa andra småbarnsföräldrar och dela erfarenheter, bekymmer och glädjeämnen! Här har vi en mötesplats för nyblivna föräldrar för att knyta kontakter. Tis 5 sep – 12 dec 2023 13.00, S:t Mikaelsgården.

Barnkör i S:t Mikaelsgården

Att sjunga är bra för hela kroppen. Man får sträcka på sig och ta i från tårna! Välkommen att komma och sjunga med oss. Ons 20 sep – 6 dec 2023 15.00, S:t Mikaelsgården.

Behöver du någon att prata med

Ibland gör livet ont. Då kan det vara bra att ha någon att prata med. Men man måste inte vara i kris för att boka ett själavårdssamtal. Det kan också fungera som friskvård för själen. Hör av dig till någon av prästerna eller diakonerna vid intresse.

En kvinna läser en bibel.

Bibelskola Mosaik

Längtar du efter att fördjupa din relation med Gud? Vill du ha mer kunskap om Guds rike? Välkommen till Bibelskola Mosaik! Ons 2023 19:00, S:t Mikaelsgården.

Digital bönevandring

Gå en digital bönevandring på Youtube. Både för dig som aldrig har bett en bön förut och för dig som är van att be sedan barnsben. Och för alla andra där emellan. Närsomhelst, där du är.

Ekonomisk rådgivning och stöd

När livet krisar, krisar ofta även ekonomin. Många skäms när pengarna inte räcker till. Behöver du någon att prata med om din situation? Då kan du kontakta en diakon i din församling. Hör av dig vid intresse.

Familjefika i Café Strömmen

Umgås, fika och pyssla tillsammans med ukrainska familjer. Varannan onsdag har vi extra bra priser på familjefika. Varannan ons 30 aug – 20 dec 2023 14.00, Café Strömmen.

Gudstjänst i Uddevalla kyrka

Välkommen att fira högmässa eller lyssna till veckopredikan. Sön 11.00 och mån 15.00 2023, Uddevalla kyrka.

Julstuga i S:t Mikaelsgården

Tag med dig barnen, föräldrar och vänner och kom till vår julstuga! Vi binder kransar, pysslar och drar igång julstämningen ordentligt med julmusik, glögg och gröt. Tis 5 dec 2023 15.00, S:t Mikaelsgården.

Juniorer i S:t Mikaelsgården

I juniorerna får du som går i årskurs 4-6 möjlighet att träffa nya och gamla kompisar. Tor 7 sep – 14 dec 2023 15.30, S:t Mikaelsgården.

Konfa 2023-24

Vad är viktigt i mitt liv? Varför händer onda saker i världen? Hur är jag en bra människa? Och finns Gud? Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt. Olika dagar och tider, Uddevalla, Bäve, Dalaberg. Läger på Ängögården

Kyrkans Unga i S:t Mikaelsgården

Många ungdomar ser S:t Mikaelsgårdens ungdomsvåning som sitt andra hem. De tar stort ansvar för varandra och för lokalen. Välkommen att vara en del av gemenskapen. Ons och tor 23 aug – 21 dec 2023 18.30, S:t Mikaelsgården.

Körer

Sjung i kör! Här presenteras alla de körer som finns i Uddevalla pastorat. Förhoppningsvis hittar du en kör som passar just dig!

Lunchmusik: Lars Jansson

Lunchmusik med jazzpianisten Lars Jansson. Ons 18 okt 2023 kl. 12.00, Uddevalla kyrka.

Lunchmusik: Livets karusell

Lunchmusik med vissångerskan Anna Ahnstedt Mitle. Ons 11 okt 2023 kl. 12.00, Uddevalla kyrka.

Lunchmusik: Maria Tuimala och Jan Falk

Hösten är den andra våren, då varje löv är en blomma. Ons 25 okt 2023 kl. 12.00, Uddevalla kyrka.

Lunchmusik: Viva Italia

Italiensk orgelmusik från venetianskt 1500-tal och framåt, med Samuel Johansson. Ons 4 okt 2023 kl. 12.00, Uddevalla kyrka.

Lyssna till söndagens predikan

Här kan du lyssna på senaste söndagens predikan från Uddevalla kyrka.

Miniorer i S:t Mikaelsgården

I miniorerna får du som går i årskurs 0-3 möjlighet att träffa nya och gamla kompisar. Tis 5 sep – 12 dec 2023 15.30, S:t Mikaelsgården.

Sorgegrupp för dig över 65 år

För dig som är över 65 år och mist en make/maka/sambo erbjuder vi möjlighet att delta i en samtalsgrupp. Hör av dig vid intresse av att vara med. Tor 14 sep - 26 okt 2023 14.00, S:t Mikaelsgården.

Stöd till ukrainska flyktingar

Svenska kyrkan samverkar med kommun, frivilligorganisationer och civilsamhälle för att erbjuda hjälp till ukrainska flyktingar i Uddevalla.

Sång och rytmik i S:t Mikaelsgården

Sjung och spela tillsammans med andra barn och vuxna. Detta är en lekfull mötesplats för småbarnsfamiljer med barn mellan 0-6 år. Fre 8 sep – 15 dec 2023 10.00, S:t Mikaelsgården.

Söndagsskola

På söndagar, i samband med gudstjänsten, är du välkommen till söndagsskola. Tillsammans firar vi gudstjänst på barnens språk och är kreativa och aktiva. Vi brukar pyssla, leka och sjunga tillsammans. Sön 13 aug – 17 dec 2023 11.00, Bäve kyrka och Uddevalla kyrka.

Trädgård med mening

En gemenskap för dig som inte är rädd att få jord under naglarna. Alla åldrar är välkomna att odla tillsammans. Vi varvar praktiskt arbete, delar kunskap om odling och samtalar om livet och tron. Varannan mån 4 sep – 13 nov 2023 14.00, Café Strömmen.

Tygtryck i S:t Mikaelsgården

Kom och häng med oss på höstlovet. Vi testar tygtryck. Alla är välkomna, stora som små, att trycka på medhavd textil eller köpa för självkostnadspris. Färg bjuder vi på. Tis 31 okt 2023 Drop in kl. 10:00-15:00, S:t Mikaelsgården.

Några tonårstjejer sitter på en hustrappa.

Ungdomsalpha i S:t Mikaelsgården

Är du nyfiken på vad kristen tro kan vara? Här får du möjlighet att diskutera livets och trons stora frågor tillsammans med andra. Ons 2022 16.00, S:t Mikaelsgården.

Webbandakter

Ta del av inspelade andakter från våra kyrkor.

Änglakul

Festlig barn- och familjeaktivitet med teater, show, tävling, sång och mycket mer. Var med om en häftig upplevelse med betoning på ljus, hopp, glädje och att vi alla är Guds barn. Lör 28 okt 2023 15.30, Uddevalla kyrka.

Kalender i Uddevalla församling

Vad skulle du vilja hitta på? Här hittar du grupper, evenemang och mötesplatser.

Café Strömmen

Café Strömmen är Uddevalla församlings café, centralt beläget vid Hasselbacken, ett stenkast från torget. Här kan du fika, äta lunch eller köpa glass. Om vädret är bra kan du sitta i solen på vår uteservering.

S:t Mikaelsgården

S:t Mikaelsgården ligger ett stenkast från Uddevalla kyrka och här samlas många av körerna och barnverksamhet. Här finns också Café Strömmen där du kan fika och umgås.

S:t Mikaelskapellet

S:t Mikaelskapellet ligger intill Uddevalla kyrka och används för begravningar, bröllop och andra förrättningar. 

Boka lokal

Behöver du en lokal i samband med dop, konfirmation, begravning eller föreningsmöte? Vi erbjuder lokaler i olika storlekar för uthyrning.

Koret och altartavlan i Uddevalla kyrka

Om Uddevalla kyrka

Uddevalla kyrka ligger i centrala delarna av staden, strax öster om Kungstorget. Kyrkan fick sitt nuvarande utseende efter stadsbranden 1806, då föregående kyrka förstördes.

Vi som arbetar i S:t Mikaelsgården och Uddevalla kyrka

Vem söker du? Här finner du kontaktuppgifter till medarbetare i Uddevalla församling.

Parkering kring Uddevalla kyrka

P-biljetter kan hämtas utan kostnad på följande platser: söderrummet i Uddevalla kyrka, pastorsexpeditionen och S:t Mikaelsgårdens huvudingång.