Uddevalla kyrka

Uddevalla kyrka ligger i centrala staden, strax öster om Kungstorget. Här finns en omfattande konsert- och musikverksamhet. Varje söndag firas högmässa kl 11.00.

Gudstjänst i en fullsatt Uddevalla kyrka

Det händer i Uddevalla kyrka

Kom in och upptäck något nytt i Uddevalla kyrka.

Koret och altartavlan i Uddevalla kyrka

Om Uddevalla kyrka

Uddevalla kyrka ligger i centrala staden, strax öster om Kungstorget. Kyrkan fick sitt nuvarande utseende efter stadsbranden 1806 då föregående kyrka förstördes.

Två händer uppsträckta mot en blå himmel. Solen lysen mellan fingrarna.

Det händer i S:t Mikaelsgården

Kom in och upptäck något nytt i S:t Mikaelsgården.

Aktuella och kommande arrangemang

Dop

Vill du låta döpa ditt barn? Eller vill du själv bli döpt? Dopet är en fest då vi firar att den som döps blir en del i Guds stora familj. Det är också en fin tradition som går långt tillbaka i historien.

Diakon Ann-Charlotte Kubwimana lastar in lekmaterial i bilen.

Skapande och lek för att glömma kriget för en stund

Sedan i påskas bor ett antal ukrainska flyktingfamiljer på Äsperödshemmet i Uddevalla. Tillsammans med kommunen och frivilliga arbetar Svenska kyrkan för att skapa en bra tillvaro för de boende, inte minst barnen.

Ukrainas flagga med ett blått fält över ett gult fält.

Aktiviteter och stöd till ukrainska flyktingar

Svenska kyrkan samverkar med kommun, frivilligorganisationer och civilsamhälle för att erbjuda hjälp till ukrainska flyktingar i Uddevalla.

Två brandmän står och tittar på ett sönderbombat hus.

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!

Konsert och musikgudstjänst

Musikarrangemang i Uddevalla pastorats kyrkor.

En odlingslåda fylld med gröna blad.

Trädgård med mening

Vi planterar och gör fint runt Café Strömmens uteservering! Måndagar 14.00-16.00 ojämna veckor.

Gudstjänst i Uddevalla kyrka

Välkommen att fira gudstjänst i Uddevalla kyrka!