Svenska kyrkan Uddevalla pastorat Besöksadress: Kvarnbergsgatan 2-4, 45132 UDDEVALLA Postadress: Box 262, 45117 UDDEVALLA Telefon:+46(522)642100 E-post till Svenska kyrkan Uddevalla pastorat

Uddevalla kyrka

Här kan du läsa mer om Uddevalla kyrka.

Uddevalla kyrka ligger i centrala staden, strax öster om Kungstorget. Kyrkan fick sitt nuvarande utseende efter stadsbranden 1806 då föregående kyrka förstördes. På resterna av grundmurarna uppfördes en ny kyrka i nyklassicistisk stil. Klocktornet stod färdigt 1751 men blev precis som kyrkan ombyggt efter branden. 1833 invigdes klocktornet i sitt nuvarande skick. I tornet finns tre klockor och ett klockspel.

I anslutning till Uddevalla kyrka ligger Mikaelskapellet och S:t Mikaelsgården med församlingshem och samlingslokaler.

• Kyrkan rymmer omkring 600 sittande personer.

ADRESS

Stora Nygatan 2, 451 32 Uddevalla