Svenska kyrkan Uddevalla pastorat Besöksadress: Kvarnbergsgatan 2-4, 45132 UDDEVALLA Postadress: Box 262, 45117 UDDEVALLA Telefon:+46(522)642100 E-post till Svenska kyrkan Uddevalla pastorat

Bäve kyrka

Här kan du läsa mer om Bäve kyrka.

Bäve kyrka ligger i stadsdelen Skogslyckan i Uddevalla och tillhör Bäve församling. Här kan du bland annat delta i mässa, sopplunch och barnkör. Kyrkan är ritad av arkitekt Carl-Anders Hernek och invgides 26 augusti 1973.

2008 genomgick kyrkan renovering och ombyggnation. Idag rymmer byggnaden förutom kyrksal och församlingssal utrymmen för barn- och ungdsomsverksamhet samt kök. Längs väggarna på fasaden finns en 160 meter lång relieffris av Bertil Berggren Askenström kallad ”Evangelium i aluminium”.

• Kyrkan rymmer 228 sittande personer.

• Vid dopkalas eller minnesstund rymmer kyrkans samlingssal 80 personer.

ADRESS

Östanvindsvägen 15