Foto: Anna-Lena Lundqvist

Bäve kyrka

Bäve är en levande Jesuscentrerad församling där barnen har en självklar plats. Här finner du möjligheter att engagera dig för andra människor och för en bättre värld, både i vårt närområde och i ett större perspektiv.

Aktuellt i Bäve kyrka

Barnkören i Bäve

Barnkör för dig som är 7–9 år och tycker det är roligt att sjunga. Tor 14 sept – 7 dec 2023 16.30, Bäve kyrka.

Behöver du någon att prata med

Ibland gör livet ont. Då kan det vara bra att ha någon att prata med. Men man måste inte vara i kris för att boka ett själavårdssamtal. Det kan också fungera som friskvård för själen. Hör av dig till någon av prästerna eller diakonerna vid intresse.

Digital bönevandring

Gå en digital bönevandring på Youtube. Både för dig som aldrig har bett en bön förut och för dig som är van att be sedan barnsben. Och för alla andra där emellan. Närsomhelst, där du är.

Ekonomisk rådgivning och stöd

När livet krisar, krisar ofta även ekonomin. Många skäms när pengarna inte räcker till. Behöver du någon att prata med om din situation? Då kan du kontakta en diakon i din församling. Hör av dig vid intresse.

En liten flicka sitter i knät på sin mamma och ler mot en flicka bredvid henne som sträcker fram en docka.

Familjemässa med lovsång

Familjemässa med dopåterträff och bibelutdelning. Sön 22 okt 2023 11.00, Bäve kyrka.

Fördjupande samtal i grupp

Väckte gudstjänsten och predikan ditt intresse och nyfikenhet? Vill du gräva djupare i texterna? Välkommen att vara med och samtala om bibeltexterna och dagens tema. Varannan sön 3 sep – 10 dec 2023 13.00, Bäve kyrka.

Gospelkonsert med Embraced 20 år

Gospelkören Embraced firar 20 år med en jubileumskonsert. Kom och lyssna och sjung med i bänken om och när du får feeling! Sön 24 sep 2023 18.00, Bäve kyrka.

Julspelsensemblen

Vill du förgylla julen med sång, musik och drama? Kan du tänka dig att inleda julafton i Bäve kyrka? Då är det dig vi söker till Bäves årliga julspel! Ons 6 dec – 24 dec 2023 17.00, Bäve kyrka

Tre tjejer på rad sjunger i en kyrka.

Juniorkören i Bäve

Gillar du att sjunga och vill utveckla din röst? Kom och var med! En kör för dig som är 10–14/15 år. Ons 13 sep – 29 nov 2023 17.00, Bäve kyrka.

Katekumenatet – vuxenväg till tro

Längtar du efter en tro? Söker du ett sammanhang där dina frågor och erfarenheter är utgångspunkten, inte de färdiga svaren? Då kan den här samtalsgruppen vara något för dig! Mån 11 sep-11 dec 2023 17.00, Bäve kyrka.

Konfa 2023-24

Vad är viktigt i mitt liv? Varför händer onda saker i världen? Hur är jag en bra människa? Och finns Gud? Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt. Olika dagar och tider, Uddevalla, Bäve, Dalaberg. Läger på Ängögården

Kyrkans Unga i Bäve 

Kyrkans Unga (KU) är för dig mellan 15-25 år som vill dela och växa i tro och gemenskap samt skaffa nya vänner. Dessutom blir det fika och annat skoj. Tis 5 sep – 5 dec 2023 19.00, Bäve kyrka.

Körer

Sjung i kör! Här presenteras alla de körer som finns i Uddevalla pastorat. Förhoppningsvis hittar du en kör som passar just dig!

Ett smalt träkors. I bakgrunden syns en gitarrist och en sångare uppträda på en liten scen.

Lovsångshelg

Vill du sjunga ut din glädje, förtvivlan, hopp eller ånger? Vill du lära känna Gud och hans församling ännu bättre? Vill du att någon ber för dig eller med dig? Välkommen till två unika tillfällen i Bäve kyrka! Barnen får som vanligt sin egen samling på söndagen, i söndagsskolan. Efter båda samlingarna finns det möjlighet att fortsätta gemenskapen vid fikat. 7-8 okt 2023, Bäve kyrka.

Middagsbön och sopplunch

Middagsbön, soppa, gemenskap och ett program med bland annat sång och musik. Här får både kropp och själ sitt. Varannan ons 30 aug – 6 dec 2023 12.00, Bäve kyrka.

Mässa med lovsång i Bäve kyrka

Varje söndag firas gudstjänst i Bäve kyrka där ordet, lovsången och nattvarden vill hjälpa oss till närmare gemenskap med Gud och med varandra. Sön 27 aug – 31 dec 2023 11.00, Bäve kyrka.

Mässa med lovsång med Embraced

Söndagen efter Alla helgons dag är temat Vårt evighetshopp, Sön 5 nov 2023 11.00, Bäve kyrka.

Oasen – lovsång i Bäve

Oasen är platsen där törsten möter källan. Vi samlas i enkelhet för att ställa in vår inre kompass, att påminna oss om verkligheten enligt kyrkans bekännelse: att Gud är skaparen, försonaren och livgivaren av allt! Vi sjunger sånger till Gud, uttrycker vår tacksamhet, bön och längtan. Du får delta på det sätt du vill. Onsdagar 2023 kl. 19.00-20.00, Bäve kyrka.

Seurat

Tule kuuntelemaan Jumalan sanaa omalla äidinkielellä ja laulamaan tuttuja virsiä ja lauluja. 6/9 ja 1/11 2023, kl. 13:00. 9/12 2023 kl. 14 Kauneimmat joululaulut Bäven kirkossa

Språkcafé i Bäve kyrka

Språkcaféet finns till för dig som vill ha hjälp och stöd när du ska lära dig det svenska språket. Kom och fika, umgås och öva svenska tillsammans med andra. Ons 6 sep – 13 dec 2023 10.00, Bäve kyrka.

Sticka & skicka i Bäve kyrka

Gillar du att sticka? Vill du hjälpa någon annan? Då är "Sticka och skicka" rätt för dig. Detta är en enkel gemenskap där alla är välkomna – med eller utan handarbete. Varannan tis 5 sep – 12 dec 2023 13.00, Bäve kyrka.

Stöd till ukrainska flyktingar

Svenska kyrkan samverkar med kommun, frivilligorganisationer och civilsamhälle för att erbjuda hjälp till ukrainska flyktingar i Uddevalla.

Söndagsskola

På söndagar, i samband med gudstjänsten, är du välkommen till söndagsskola. Tillsammans firar vi gudstjänst på barnens språk och är kreativa och aktiva. Vi brukar pyssla, leka och sjunga tillsammans. Sön 13 aug – 17 dec 2023 11.00, Bäve kyrka och Uddevalla kyrka.

Tänk om det varit jag – ett ovanligt vanligt julspel

Vad skulle du svara om du en helt vanlig dag fick besök av en ovanlig varelse som gav dig i uppdrag att rädda världen? Hade du sagt ja? Sön 24 dec 2023 11.00, Bäve kyrka.

Unga ledare i Bäve

Har du konfirmerats och tyckte att det var kul? Vill du dela med dig av de erfarenheterna till nya konfirmander och samtidigt fördjupa din egen tro? Bli Ung Ledare i Bäve! Hör av dig vid intresse av att vara med. 

Webbandakter

Ta del av inspelade andakter från våra kyrkor.

Kalender i Bäve församling

Här finner du kalender över gudstjänster, mötesplatser, evenemang och grupper i Bäve församling.

Boka lokal

Behöver du en lokal i samband med dop, konfirmation, begravning eller föreningsmöte? Vi erbjuder lokaler i olika storlekar för uthyrning.

Korset som pryder altaret i Bäve kyrka med altartavlan i bakgrunden.

Om Bäve kyrka

Bäve kyrka är ritad av arkitekt Carl-Anders Hernek och invigdes 26 augusti 1973.

Vi som arbetar i Bäve kyrka

Vem söker du? Här finner du kontaktuppgifter till medarbetare i Bäve församling.