Foto: Uddevalla pastorat

Bäve kyrka

Bäve kyrka ligger på Skogslyckan i Uddevalla och stod färdig 1973. Här kan du bland annat delta i mässa, sopplunch och barnkör.

Koret med altare och altartavla i Bäve kyrka

Det händer i Bäve kyrka

Kom in och upptäck något nytt i Bäve kyrka.

Vi som arbetar i Bäve kyrka

Välkommen att kontakta oss.

Bäve kyrka sedd från söder

Om Bäve kyrka

Bäve kyrka är ritad av arkitekt Carl-Anders Hernek och invgides 26 augusti 1973.

Aktuella och kommande arrangemang

Parklek!

Vad vore sommarlovet utan roliga aktiviteter för barnen? Under sommaren arrangerar Svenska kyrkan lekstunder på lek- och idrottsplatser i Uddevalla. Det är gratis och alla får vara med!

Dop

Vill du låta döpa ditt barn? Eller vill du själv bli döpt? Dopet är en fest då vi firar att den som döps blir en del i Guds stora familj. Det är också en fin tradition som går långt tillbaka i historien.

Diakon Ann-Charlotte Kubwimana lastar in lekmaterial i bilen.

Skapande och lek för att glömma kriget för en stund

Sedan i påskas bor ett antal ukrainska flyktingfamiljer på Äsperödshemmet i Uddevalla. Tillsammans med kommunen och frivilliga arbetar Svenska kyrkan för att skapa en bra tillvaro för de boende, inte minst barnen.

Ukrainas flagga med ett blått fält över ett gult fält.

Aktiviteter och stöd till ukrainska flyktingar

Svenska kyrkan samverkar med kommun, frivilligorganisationer och civilsamhälle för att erbjuda hjälp till ukrainska flyktingar i Uddevalla.

Två brandmän står och tittar på ett sönderbombat hus.

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!

Sopplunch i Bäve

Middagsbön, soppa och gemenskap. Varannan onsdag 12.00 i Bäve kyrka.

Sommarcafé i Bäve kyrka

Kaffe med dopp, gemenskap och andakt! Onsdagar 14.00-16.00 (29/6-27/7) i Bäve kyrka.

Närodlat altarbord

Varje söndag placeras färska blommor på altaret i våra kykor. Blommorna kan följa kyrkoårets färger eller söndagens tema, men de kan också komponeras fritt utifrån tillgång och utbud. Sedan 2020 har Svenska kyrkan en egen odling av altarblommor vid Bäve kyrka.

Församlingsdag i Bäve kyrka

Den 28 augusti startar vi upp höstterminen i Bäve kyrka med en församlingsdag! Dagen inleds med gudstjänst och fortsätter med gemenskap, god mat och goda samtal. Söndag 28 augusti 11.00-16.00 i Bäve kyrka.