Foto: Johanna Asserlind

Kyrkogård

Kyrkogårdsförvaltningen arbetar för att begravningsplatserna ska vara välskötta, vackra och rofyllda miljöer. Till oss kan du vända dig med frågor om till exempel gravplats, gravrätt och skötsel av gravar.

Kyrkogårdsförvaltningen i Uddevalla pastorat förvaltar sex begravningsplatser i Uddevalla tätort och Lane-Ryr. Den äldsta av dem, Östra kyrkogården, anlades redan 1813. Vårt kontor finns på Sigelhults begravningsplats.

Vad söker du?

När någon dör

Att skiljas från en närstående är något av det svåraste som vi kan vara med om. Samtidigt är det många val att göra vid planeringen av en begravning.

Närbild på en gravsten med ett kors.

Gravskick och gravplats

Här kan du läsa mer om begravningsavgiften, olika typer av gravar, säkerhet kring gravstenar samt få svar på vanliga frågor.

Kyrkogårdar och begravningsplatser

Uddevalla pastorat förvaltar sex begravningsplatser. Här kan du läsa mer om deras historia, vilka typer av gravar du kan hitta där och var de ligger.

Kyrkogårdsarbetare trimmar gräset på Sigelhults kyrkogård.

Gravskötsel

Här hittar du information om de skötselpaket som kyrkogårdsförvaltningen erbjuder. Inklusive prislista samt information om hur du beställer gravskötsel.

Två av medarbetarna på kyrkogårdsexpeditionen leendes i försommargrönska.

Kontakta kyrkogårdsförvaltningen

Här hittar du kontaktuppgifter till oss som arbetar på kyrkogårdsförvaltningen.

Miljö och hållbarhet

Kyrkogårdsförvaltningen i Uddevalla pastorat arbetar aktivt med miljö- och hållbarhetsfrågor. Vår ambition är att inte bara följa de krav som ställs på oss utan att ligga i framkant när det gäller miljö och hållbarhet.