Gravskötsel

Här hittar du skötselpaket, prislista och information om hur du beställer gravskötsel.

För dig som inte vill eller kan sköta gravplatsen själv erbjuder kyrkogårdsförvaltningen skötselpaket i olika omfattning. I paketen ingår till exempel plantering, vattning, ogräsrensning och granris. Utöver skötselpaket erbjuder vi tvätt och påfyllning av grus. Du kan även beställa utläggning av vinterkrans, ljuständning, ljung och påskliljor. I prislistan nedan hittar du alla våra paket och tjänster.

beställning

Beställ gravskötsel smidigt och enkelt via www.svenskagravar.se Där kan du söka efter graven med hjälp av den gravsattes namn. När du hittat rätt grav, klicka på namnet och välj sedan Beställ gravskötsel.

Det går även bra att beställa gravskötsel via telefon, du hittar kontaktuppgifter i rutan nedan.

MER INFORMATION

Kontakta oss om du har frågor, du hittar kontaktuppgifter i rutan nedan.

Kontakta kyrkogårdsförvaltningen

Du når oss på 0522 64 21 10

Telefontider :
Måndag 10.00-12.00
Tisdag 10.00-12.00, 15.00-16.30
Onsdag Stängt
Torsdag 10.00-12.00
Fredag 10.00-12.00
Om helg infaller på en vardag håller vi stängt.

uddevalla.kyrkogardsforvaltning@svenskakyrkan.se

Kyrkogårdsförvaltningens expedition finns på Sigelhults kyrkogård.
Besöksadress: Sigelhultsvägen 51
Postadress: Box 262, 451 17 Uddevalla

Skötselpaket:

Gräsputs

Puts av gräskant runt sten eller rabattyta (trimmas varannan vecka). 370 kr

Grund

Allt som ingår i Gräsputs men även: bortplockning av blommor i vas, ogräsrensning och vattning, skötsel av sammanhängande gräsyta eller grusad yta. 951 kr

standard

Allt som ingår i Grund men även: vår- och sommarplantering, granris till allhelgonahelgen.

Lilla 1 269 kr
Mellan 1 479 kr
Stora 1 691 kr

perenn

Allt som ingår i Grund men även: plantering av perenna växter som är vackra i många år framöver. Skötseln tecknas och faktureras för tre år. Årskostnad inom parentes.

Lilla 3 200 (1 067) kr
Mellan 3 500 (1 167) kr
Stora 3 800 (1 267) kr

blomurna på stenplatta*

Vår- och sommarplantering, puts av gräskant. 951 kr
* För gravar med stenplatta eller grusbädd istället för rabatt. Stilren urna, oftast i zink, ingår.

Övrigt:

Vinterkrans 264 kr
Påsklilja i kruka 106 kr
Ljung (per planta) 106 kr
Arbetskostnad per timme 317 kr
Ljuständning (lån av lykta ingår) 79 kr

Bra att veta:

• Våra skötselavtal gäller från 1 april till allhelgonahelgen.
  • Det är möjligt att betala in en större summa och teckna ett avräkningsavtal.
  • Påsklilja i kruka beställs senast en vecka före långfredag för att garantera utsättning till påsk.
  • Ljung beställs senast 25 oktober.

Ladda ner prislista gravskötsel