Foto: Alex Giacomini /Ikon

Det händer i kyrkan

Svenska kyrkan i Uddevalla sjuder av liv och här finns något för alla smaker. För dig som älskar att sjunga, söker tystnad och ro, vill träffa nya människor, fördjupa din tro eller göra skillnad för andra och mycket mer. Kom och upptäck allt som sker!

Gudstjänst på söndag, javisst! Men i kyrkan händer också mycket annat: öppen förskola, körer, konserter, sopplunch och café är några exempel på verksamheter i Uddevalla pastorat.

Vi tror att människor stärks av att vara en del av ett sammanhang och att ha en uppgift att fylla. Med vår verksamhet vill vi erbjuda en plats att finna glädje, inspiration, mening, stillhet och kraft. En plats att möta Guds kärlek och få möjlighet att sprida den vidare till andra. 

Vi varje ämnesområde nedan hittar du information om alla våra verksamheter. Välkommen!

En ung tjej håller om en liten pojke som pekar mot något.

Barn och tonår

Mötesplatser för barn, deras vuxna och tonåringar. För dig som vill delta i babygrupper, öppen förskola, barnkörer och mycket mer.

Daglediga

Soppa, samtal, handarbete eller bara umgås över en kopp kaffe. Välkommen till våra grupper och mötesplatser för daglediga.

Gudstjänst

Hämta kraft från gemenskap med varandra och med Det heliga. Uddevalla pastorats församlingar har olika gudstjänstprofiler som ger en rik mångfald.

Hjälp, stöd och diakoni

Diakoni är kyrkans omsorg om medmänniskan och skapelsen, ibland kallas det också kyrkans sociala arbete. Det handlar om att med respekt och genom delaktighet och i ömsesidig solidaritet möta människor i utsatta livssituationer. Vi finns här för dig när du behöver det.

Kultur och musik

Svenska kyrkan är Sveriges största arrangör av musikevenemang och bidrar till ett levande kulturliv i Uddevalla. Hos oss kan du njuta av till exempel klassiska verk, lunchmusik och gospel. Eller kanske vara med och sjunga själv?

Teologisk fördjupning

Här finns möjlighet för dig som är nyfiken på kristen tro, för dig som vill fördjupa dig i Bibeln och finna stillhet i bönen.

Unga och vuxna

Mötesplatser för dig som vill hitta nya sammanhang, ha roligt, laga mat, pyssla, bidra med din kunskap, lära dig något nytt, utforska tro och ännu mer.

Kalendarium

Det händer i Svenska kyrkan Uddevalla pastorat