Foto: Kristin Lidell /Ikon

Daglediga

Soppa, samtal, handarbete eller bara umgås över en kopp kaffe. Välkommen till våra grupper och mötesplatser för daglediga.

Andlig vägledning

Vill du få hjälp att se hur Gud visar sin kärlek i din vardag? Vill du utveckla din förmåga att lyssna till ditt hjärta och till Guds hjärta? Då kanske samtal med en andlig vägledare är något för dig. Hör av dig vid intresse av att vara med.

En bebis ligger på mage på golvet och tuggar på en skallra.

Babygrupp i S:t Mikaelsgården

Träffa andra småbarnsföräldrar och dela erfarenheter, bekymmer och glädjeämnen! Här har vi en mötesplats för nyblivna föräldrar för att knyta kontakter. Tis 5 sep – 12 dec 2023 13.00, S:t Mikaelsgården.

Besöksgrupp

Vill du engagera dig för att besöka en medmänniska, bryta ensamhet och ge stöd och uppmuntran till andra. Gå med i en besöksgrupp. Hör av dig vid intresse.

Bön i Bäve

Bön är ett samtal med Gud. Du kan be hur som helst och om vad som helst, med ord eller tyst i hjärtat. Du kan också be tillsammans med andra. Hör av dig om du vill veta mer.

Café Basilika

Café Basilika är Dalabergskyrkans café. Basilika är en av världens mest omtyckta kryddor. Den doftar gott. Den mår bra i näringsrik jord. Den trivs i en varm atmosfär, på en solig och vindskyddad plats. Det är något av vad vi vill ge och skapa plats för i vårt café. Tis 1 aug – 19 dec 2023 15:00, Café Basilika, Dalabergskyrkan.

Café Strömmen

Café Strömmen är Uddevalla församlings café, centralt beläget vid Hasselbacken, ett stenkast från torget. Här kan du fika, äta lunch eller köpa glass. Om vädret är bra kan du sitta i solen på vår uteservering.

Damcirkel i Lane-Ryrs församlingshem

Damcirkeln är en härlig mötesplats där vi provar på och lär känna kyrkans olika verksamheter och samtalar om allt mellan himmel och jord. Vi träffas flera gånger under våren. Hör av dig om du är intresserad av att vara med. Vi träffas mån 25 sep, 23 okt och 20 nov 2023 kl. 18:00, Lane-Ryrs församlingshem.

Familjefika i Café Strömmen

Umgås, fika och pyssla tillsammans med ukrainska familjer. Varannan onsdag har vi extra bra priser på familjefika. Varannan ons 30 aug – 20 dec 2023 14.00, Café Strömmen.

Fika och gemenskap på Kaffebönan

Mitt i vardagen ses vi för fika och goda samtal för alla. Varannan tis 29 aug – 21 nov 2023 11.00, Lane-Ryrs kyrka och församlingshem.

Fredagsfika i paviljongen

Kanske är du på begravningsplatsen för att besöka en anhörig eller för att se den vackra naturen. Kom förbi på en fika i paviljongen. Fre 2023 kl. 10:00, Sigelhults begravningsplats. 

Försnack

Vill du vara med i planeringen av Dalabergsmässan? På Försnack läser och samtalar vi om söndagens texter och planerar gudstjänsten. Tis hösten 2023 16.00, Dalabergskyrkan.

Helare inuti

Du som vill ha undervisning och samtala om hur vi alla kan få bli helare inuti är välkommen att vara med. Tors 21 sep – 26 okt 2023 18.30, Café Basilika, Dalabergskyrkan.

Huset fullt

På torsdagar i Dalabergskyrkan är huset fullt! Familjer, barn, ungdomar och äldre i en salig röra där du kan välja olika aktiviteter! Pingis, sällskapsspel, pyssel, läxhjälp, mat och prat med möjlighet att träna svenska. Varje gång finns möjlighet att vara med barnen på en dramatiserad bibelstund, och att på egen hand eller tillsammans med andra utforska våra kreativa bönestationer. Under hösten hålls en samtalsserie på temat ”Helare inuti” under sex tillfällen. Tor 7 sep – 30 nov 2023 16.00, Dalabergskyrkan

Julstuga i S:t Mikaelsgården

Tag med dig barnen, föräldrar och vänner och kom till vår julstuga! Vi binder kransar, pysslar och drar igång julstämningen ordentligt med julmusik, glögg och gröt. Tis 5 dec 2023 15.00, S:t Mikaelsgården.

Kvällskryss

Vässa pennan och geniknölarna och kryssa tillsammans med andra. Vi bjuder in till kvällskryss med varm gemenskap, glädje, gofika och korsord. Tor 28 sep och 9 nov 2023 18.00, Lane-Ryrs församlingshem.

Mat & Prat

Mat & Prat är en härlig middag där vi i gemenskap äter tillsammans ung som gammal, du som kommer ensam eller i stor familj. Här möts vi och pratar, äter och har roligt tillsammans. Tor 7 sep – 30 nov 2023 17.00, Café Basilika, Dalabergskyrkan.

Middagsbön och sopplunch

Middagsbön, soppa, gemenskap och ett program med bland annat sång och musik. Här får både kropp och själ sitt. Varannan ons 30 aug – 6 dec 2023 12.00, Bäve kyrka.

POP - Power of Pink

POP - Power of Pink är kvinnogruppen som tar vara på den kraft som finns när vi är tillsammans. Ensam är inte stark! Kom in i värmen till en kravlös mötesplats för kvinnor i alla åldrar. Vi fikar, pratar svenska, bakar, handarbetar, målar, sjunger, dansar och skriver. Atmosfären är varm och den skapar vi tillsammans. Mån 14 aug – 11 dec 2023 13.30, Café Basilika, Dalabergskyrkan.

Pysselkvällar

Låt kreativiteten flöda och fantasin sätta gränser. Kom och pyssla i gemenskap med andra! Tor 7 sep, 5 okt, 2 nov och 30 nov 2023 18.00, Lane-Ryrs församlingshem.

Sju sorters kakor

Kom och fika och dela gemenskapen kring kaffeborden! Allsång, musikquiz, bingo eller inbjuden gäst varje gång. Varannan tis 12 sep – 5 dec 2023 14.00, Café Basilika.

Språkbordet

Vid språkbordet i Café Basilika tränar vi svenska tillsammans. Här samtalar vi kring ett ämne eller idé, nyhetsflödet med mera, i syfte att stärka svenska språket. Tor 7 sep – 30 nov 2023 16.00, Café Basilika, Dalabergskyrkan.

Sticka & skicka i Bäve kyrka

Gillar du att sticka? Vill du hjälpa någon annan? Då är "Sticka och skicka" rätt för dig. Detta är en enkel gemenskap där alla är välkomna – med eller utan handarbete. Varannan tis 5 sep – 12 dec 2023 13.00, Bäve kyrka.

Sykrets

Gillar du handarbete? Att skapa tillsammans med andra är kreativt och roligt. Välkommen till sykretsen! Vi syr, stickar och läser tillsammans. Varannan tis 5 sep – 12 dec 2023 10.00, Lane-Ryrs församlingshem.

Tipspromenad på höstlovet

De vackra omgivningarna vid Lane-Ryrs kyrka ger fina möjligheter till tipspromenader. Välkommen till en familjegemenskap ute i naturen. Under hösten bjuder vi in till en härlig dag med tipspromenad för stora och små. Ons 1 nov 2023 9.00, Lane-Ryrs församlingshem.

Trädgård med mening

En gemenskap för dig som inte är rädd att få jord under naglarna. Alla åldrar är välkomna att odla tillsammans. Vi varvar praktiskt arbete, delar kunskap om odling och samtalar om livet och tron. Varannan mån 4 sep – 13 nov 2023 14.00, Café Strömmen.

Tygtryck i S:t Mikaelsgården

Kom och häng med oss på höstlovet. Vi testar tygtryck. Alla är välkomna, stora som små, att trycka på medhavd textil eller köpa för självkostnadspris. Färg bjuder vi på. Tis 31 okt 2023 Drop in kl. 10:00-15:00, S:t Mikaelsgården.

Tänk om det varit jag – ett ovanligt vanligt julspel

Vad skulle du svara om du en helt vanlig dag fick besök av en ovanlig varelse som gav dig i uppdrag att rädda världen? Hade du sagt ja? Sön 24 dec 2023 11.00, Bäve kyrka.

Våffelmåndag

Kom och upplev en mysfaktor i vardagen. Njut av nygräddade våfflor och träffa andra i en enkel och kravlös samvaro. Varannan mån 11 sep – 20 nov 2023 15.00, Lane-Ryrs församlingshem.