Hjälp, stöd och diakoni

Diakoni är kyrkans omsorg om medmänniskan och skapelsen, ibland kallas det också kyrkans sociala arbete. Det handlar om att med respekt och genom delaktighet och i ömsesidig solidaritet möta människor i utsatta livssituationer. Vi finns här för dig när du behöver det.

Agape World Ministries

Sedan 2013 stöttar Svenska kyrkan/Uddevalla pastorat den ugandiska organisationen Agape World Ministries. Organisationen driver drop-in-center och barnhem för gatubarnen i huvud­staden Kampala. Hjälp oss gärna att göra skillnad!

Några ungdomar sitter utomhus. En av dem kramar om en liten kille som håller i en basketboll.

Framtiden bor hos oss

Dalabergs församling är en del av nätverket "Framtiden bor hos oss". Nätverket samlar distrikt och församlingar i Svenska kyrkan som verkar i mångreligiösa och mångkulturella stadsdelar. Stadsdelar där det nya samhället och den nya kyrkan tar form.

För personal i NU-sjukvården

Att som sjukhuspersonal ofta möta andras lidande innebär påfrestningar. Ibland blir påfrestningarna i arbete och/eller privatliv övermäktiga. Du som är medarbetare i NU-sjukvården är välkommen till Sjukhuskyrkan på Uddevalla sjukhus för enskilda samtal.

Gemenskap i jul

Längtar du efter gemenskap i jul? Vill du fira den tillsammans med andra som delar din längtan? På julafton möts vi och umgås över en enkel jultallrik, en kopp kaffe och kaka. Vi sjunger julens sånger och tar en stund av stillhet. Lör 24 dec 2022 12.00-17.00, Dalabergskyrkan i Uddevalla.

En lila blomma och ett ljus ligger på en broschyr med texten Ord till avsked.

Grupper hos Sjukhuskyrkan NÄL

Ett samtal, någon som lyssnar eller bara en annan människas närvaro kan göra livet lite lättare. Sjukhuskyrkan finns till för alla som besöker och vistas på Näl - patienter, närstående och personal.

Kyrkans timme

För att de som inte längre kan komma till kyrkan och fira gudstjänst ändå ska ha möjlighet att höra Guds ord och sjunga tillsammans så kommer vi till dem i deras vardag.

Samtalsmottagning och krisstöd

Det kan finnas många anledningar till att vilja ha någon att prata med. Sjukhuskyrkan är beredd att möta alla oavsett livsåskådning. Det kan vara som en ventil i livet eller som stöd när det hänt något allvarligt.