Foto: Pixabay

Teologisk fördjupning

Här finns möjlighet för dig som är nyfiken på kristen tro, för dig som vill fördjupa dig i Bibeln och finna stillhet i bönen.

Alphakurs

Alpha är en social mötesplats som utforskar grunderna i den kristna tron. Vi möts i en öppen, informell och ärlig grupp för att utforska och diskutera livets stora frågor tillsammans. Mån 18 sep – 11 dec 2023 18.00, S:t Mikaelsgården.

Andlig vägledning

Vill du få hjälp att se hur Gud visar sin kärlek i din vardag? Vill du utveckla din förmåga att lyssna till ditt hjärta och till Guds hjärta? Då kanske samtal med en andlig vägledare är något för dig. Hör av dig vid intresse av att vara med.

En kvinna läser en bibel.

Bibelskola Mosaik

Längtar du efter att fördjupa din relation med Gud? Vill du ha mer kunskap om Guds rike? Välkommen till Bibelskola Mosaik! Ons 2023 19:00, S:t Mikaelsgården.

Bön i Bäve

Bön är ett samtal med Gud. Du kan be hur som helst och om vad som helst, med ord eller tyst i hjärtat. Du kan också be tillsammans med andra. Hör av dig om du vill veta mer.

Ekumeniska bönenätverket

Tillsammans med Uddevallas olika kyrkor samlas vi till bön för vår kommun. Sön 13 aug, 10 sep, 8 okt, 12 nov och 10 dec 2023 19.00, Saronhuset.

Fördjupande samtal i grupp

Väckte gudstjänsten och predikan ditt intresse och nyfikenhet? Vill du gräva djupare i texterna? Välkommen att vara med och samtala om bibeltexterna och dagens tema. Varannan sön 3 sep – 10 dec 2023 13.00, Bäve kyrka.

Försnack

Vill du vara med i planeringen av Dalabergsmässan? På Försnack läser och samtalar vi om söndagens texter och planerar gudstjänsten. Tis hösten 2023 16.00, Dalabergskyrkan.

Helare inuti

Du som vill ha undervisning och samtala om hur vi alla kan få bli helare inuti är välkommen att vara med. Tors 21 sep – 26 okt 2023 18.30, Café Basilika, Dalabergskyrkan.

Huset fullt

På torsdagar i Dalabergskyrkan är huset fullt! Familjer, barn, ungdomar och äldre i en salig röra där du kan välja olika aktiviteter! Pingis, sällskapsspel, pyssel, läxhjälp, mat och prat med möjlighet att träna svenska. Varje gång finns möjlighet att vara med barnen på en dramatiserad bibelstund, och att på egen hand eller tillsammans med andra utforska våra kreativa bönestationer. Under hösten hålls en samtalsserie på temat ”Helare inuti” under sex tillfällen. Tor 7 sep – 30 nov 2023 16.00, Dalabergskyrkan

Katekumenatet – vuxenväg till tro

Längtar du efter en tro? Söker du ett sammanhang där dina frågor och erfarenheter är utgångspunkten, inte de färdiga svaren? Då kan den här samtalsgruppen vara något för dig! Mån 11 sep-11 dec 2023 17.00, Bäve kyrka.

Retreat

På denna retreat får du möjlighet att vara en dag i stillhet och lyssna till ditt hjärta och till Gud. Det är ett tillfälle för dig att hinna ifatt dig själv och reflektera över vad som är viktigt i livet. Sön 24 sep och 19 nov 2023 10.00, Lane-Ryrs kyrka och församlingshem.

Unga ledare i Bäve

Har du konfirmerats och tyckte att det var kul? Vill du dela med dig av de erfarenheterna till nya konfirmander och samtidigt fördjupa din egen tro? Bli Ung Ledare i Bäve! Hör av dig vid intresse av att vara med.