Uddevalla pastorat Besöksadress: Kvarnbergsgatan 2-4, 45132 UDDEVALLA Postadress: Box 262, 45117 UDDEVALLA Telefon: +46(522)642100 E-post till Uddevalla pastorat

Sjukhuskyrkan Uddevalla

Vi är här för dig!

Ett samtal, någon som lyssnar eller bara en annan människas närvaro kan göra livet lite lättare. Sjukhuskyrkan finns till för alla som besöker och vistas på Uddevalla sjukhus; patienter, närstående och personal. Vi arbetar med själavård, krisstöd, gudstjänster samt leder reflektionsgrupper och utbildningar för personal.

Du hittar oss på entréplanet på Uddevalla sjukhus vid målpunkt A. Besök gärna andaktsrummet när du behöver en lugn stund, dit är dörren öppen alla dagar 07.00-21.00.

Till Sjukhuskyrkans egen hemsida.

Några länkar om hjälp eller vård:
Saronhuset - Saronhuset är en ideell förening som består av åtta församlingar. Vi arbetar utifrån en kristen grund. Tillsammans vill vi verka för att möta människor i utsatta situationer, i ögonhöjd.

Mötesplats Dalaberg - På Mötesplatsen möts människor från hela kommunen, många hjälper till i verksamheten men de flesta kommer hit för en pratstund eller för att få hjälp med allehanda samhällsfrågor.

Musslan - Är du 7-19 år och har en mamma, pappa eller annan närstående med missbruksproblem eller psykisk sjukdom? Då kan Musslan vara något för dig!

Kyrka/Vård - Samverkan mellan Svenska kyrkan och Socialtjänsten i Uddevalla kommun.

På Uddevalla sjukhus arbetar:

Jennie Andersson, sjukhusdiakon, mail:

Elisabeth Berg, sjukhussjälavårdare, mail:

Maria Olander, sjukhusdiakon, verksamhetsansvarig, mail:

Anders Josephsson, sjukhuspräst, mail:

Staffan Juteräng, sjukhuspastor, mail: