Foto: Tommy Hvitfeldt

Dalabergskyrkan

Dalabergs församling är en plats för både tro och tvivel – en varm atmosfär som ger hopp och mening i en trasig värld. Här finner du verksamhet präglad av delaktighet och mångfald, där samhällsengagemang, integration och religionsdialog är viktiga delar.

Aktuellt i Dalabergskyrkan

Behöver du någon att prata med

Ibland gör livet ont. Då kan det vara bra att ha någon att prata med. Men man måste inte vara i kris för att boka ett själavårdssamtal. Det kan också fungera som en friskvård för själen. Välkommen att höra av dig.

Café Basilika

Café Basilika är Dalabergskyrkans café. Basilika är en av världens mest omtyckta kryddor. Den doftar gott. Den mår bra i näringsrik jord. Den trivs i en varm atmosfär, på en solig och vindskyddad plats. Det är något av vad vi vill ge och skapa plats för i vårt café. Tis 2023 kl. 15:00, Dalabergskyrkan.

Några medlemmar ur en blandad ungdomskör som sjunger.

Dalabergskören

Sjunger du i duschen och drömmer om att få sjunga i kör? Då kanske Dalabergskören kan vara något för dig? Här är alla välkomna oberoende av tidigare sångvana. Tis 2023 kl. 18:00, Dalabergskyrkan.

En präst bryter en oblat.

Dalabergsmässan

Välkommen att fira Dalabergsmässan! Genom en enklare form av mässa med delaktighet och mångfald vill vi ge hopp och mening i en trasig värld. Sön 2023 kl. 17:00, Dalabergskyrkan.

Digital bönevandring

Gå en digital bönevandring på Youtube. Både för dig som aldrig har bett en bön förut och för dig som är van att be sedan barnsben. Och för alla andra där emellan. Närsomhelst, där du är.

Familjegudstjänst

En gudstjänst för hela familjen, med mycket sång, rörelse och drama. Vi bjuder barnen på korv och de vuxna får en kvällsmacka. Ta med vänner, grannar, farmor och morfar. Sön 5 feb, 12 mar, 2 apr och 7 maj 2023 kl. 17:00, Dalabergskyrkan.

Några ungdomar sitter utomhus. En av dem kramar om en liten kille som håller i en basketboll.

Framtiden bor hos oss

Dalabergs församling är en del av nätverket "Framtiden bor hos oss". Nätverket samlar distrikt och församlingar i Svenska kyrkan som verkar i mångreligiösa och mångkulturella stadsdelar. Stadsdelar där det nya samhället och den nya kyrkan tar form.

Försnack

Vill du vara med i planeringen av Dalabergsmässan? På Försnack läser och samtalar vi om söndagens texter och planerar gudstjänsten. Tis 2023 16:00, Dalabergskyrkan. 

Altaret i Dalabergskyrkan

Gudstjänst i Dalabergskyrkan

Välkommen att fira Dalabergsmässan, en enklare form av mässa med delaktighet och mångfald. Sön 17.00, Dalabergskyrkan.

Huset fullt

På torsdagar i Dalabergskyrkan är huset fullt! Familjer, barn, ungdomar och äldre i en salig röra! Pingis, sällskapsspel, pyssel, läxhjälp, mat och prat med möjlighet att träna svenska. Varje gång finns möjlighet att vara med barnen på en kortare bibel-teater och att på egen hand eller tillsammans med andra utforska våra kreativa bönestationer. Temasamtal med olika teman. Torsdagar 2023 16:00, Dalabergskyrkan. 

Konfa 2022-23

Du är inte ensam om att fundera över livet. Välkommen att bli konfirmand!

Korvgrillning utanför Dalabergskyrkan

Vi umgås och grillar korv utanför Dalabergskyrkan. Kom som du är eller ta med en vän. Ons 2022 18.00, utanför Dalabergskyrkan.

En blond kvinna dricker kaffe.

Kvinnofrukost: en kravlös mötesplats för kvinnor

Välkommen till en öppen gemenskap för kvinnor i alla åldrar. Vi möts oberoende av språk, religion- och kulturtillhörighet och tar del av aktuella föredrag och diskussioner som berör och berikar. Lördag 28 jan, 25 feb, 25 mar och 22 apr 2023 9:30, Café Basilika.

Körer

Sjung i kör! Här presenteras alla de körer som finns i Uddevalla pastorat. Förhoppningsvis hittar du en kör som passar just dig!

Musikstudion i Dalabergskyrkan

I Dalabergskyrkans musikstudio finns möjlighet att skriva, skapa och spela in musik. Studion är bokningsbar på onsdagar och varannan fredag. Ons 16.00, fre 16.00 och fre 20.00 2022, Dalabergskyrkan.

POP- Power of pink

POP - Power of pink är kvinnogruppen som tar vara på den kraft som finns när vi är tillsammans. Ensam är inte stark! Kom in i värmen till en kravlös mötesplats för kvinnor i alla åldrar. Vi fikar, pratar svenska, bakar, handarbetar, målar, sjunger, dansar och skriver. Atmosfären är varm och den skapar vi tillsammans. Mån 2023 kl. 13:30, Café Basilika.

En kladdkaka toppad med florsocker och jordgubbar.

Sju sorters kakor

Kom och fika och dela gemenskapen kring kaffeborden! Allsång, musikquiz eller inbjuden gäst varje gång. Varannan tis 2023 kl. 14:00, Café Basilika. 

Sorgegrupp

En sorgegrupp är en enkel och kravlös gemenskap för dig som mist någon närstående. Här kan du dela dina tankar och erfarenheter med andra som är i samma situation. Ges på förfrågan, i flera kyrkor.

Stöd till ukrainska flyktingar

Svenska kyrkan samverkar med kommun, frivilligorganisationer och civilsamhälle för att erbjuda hjälp till ukrainska flyktingar i Uddevalla.

Trall & Sprall i Dalabergskyrkan

En stund av sång, rytmik och lek för barn 0–5 år tillsammans med deras vuxna. Onsdagar 2023 kl. 9:30, Dalabergskyrkan.

Ungdomscafe i Dalabergskyrkan

Varannan fredag är det ungdomscafé med fika och häng i Dalabergskyrkan. Då är också kyrksalen öppen och ljusgloben är tänd för möjlighet till samtal eller ljuständning för den som vill. Varannan fre 2023 kl. 19:00, Dalabergskyrkan.

Webbandakter

Ta del av inspelade andakter från våra kyrkor.

Kalender i Dalabergs församling

Vad skulle du vilja hitta på? Här hittar du grupper, evenemang och mötesplatser.

Dalabergskyrkan på Youtube

På Youtube kan du ta del av inspelade andakter, bönevandringar, musik och annat material från Dalabergskyrkans församling.

Boka lokal

Behöver du en lokal i samband med dop, konfirmation, begravning eller föreningsmöte? Vi erbjuder lokaler i olika storlekar för uthyrning.

Dalabergskyrkan

Om Dalabergskyrkan

Dalabergskyrkan invigdes 1981 och ritades av arkitekt Arne Nygård. Här finns kyrksal och Café Basilika.

Vi som arbetar i Dalabergskyrkan

Vem söker du? Här finner du kontaktuppgifter till medarbetare i Dalabergs församling.