Visualisering av interiören i kapell som ska byggas på Sigelhults kyrkogård.

Sigelhults kapell

Just nu pågår bygget av ett kapell på Sigelhults kyrkogård. Kapellet beräknas stå klart hösten 2023 med invigning på alla helgons dag.

Sigelhults kyrkogård invigdes 1932 och har under åren utvidgats i flera omgångar. Den är idag en av Uddevallas största begravningsplatser och ligger i utkanten av staden intill stora gröna naturområden. Här finns kistgrav, urngrav, minneslund och askgravplats. Nu kompletteras kyrkogården med ett kapell för begravningsceremonier. Det nya kapellet kommer bestå av två rum, ett större med plats för upp till 120 sittande personer och ett mindre rum för mer intima ceremonier. Kapellets lokaler är anpassade för borgerliga begravningar, begravningar i Svenska kyrkans ordning och ceremonier utifrån andra religiösa former. 

Ett av målen med det nya kapellet är att skapa en plats där människor kan dela gemenskap, reflektion, samtal och sorg. Tillsammans med den lokala arkitektbyrån YES! Arkitekter har kapellets utformning vuxit fram till att bli en ljus byggnad med högt i tak, stora fönster för vackert ljusinsläpp och naturnära materialval. Kapellet beräknas stå klart hösten 2023 med invigning på alla helgons dag.