Other languages with Google Translate

Välkommen till Tranås pastorat!

Tranås Pastorat består av de tre församlingarna Säby, Linderås och Adelöv. I pastoratet finns fyra vackra kyrkor och ett kapell, både inne i stan och på landsbygden - Tranås kyrka, Säby kyrka, Linderås kyrka, Adelövs kyrka och Holavedskapellet i Sommens samhälle. Svenska kyrkan i Tranås har 12 100 medlemmar och invånarantalet i kommunen är 19 000.

Klicka på KALENDER nedan för att se våra gudstjänster, konserter och samlingar alla dagar.

Act Svenska kyrkans fasteaktion 2020

- Stå på modets sida

Act Svenska kyrkans fasteaktion 2020 handlar om att alla har rätt att leva i trygghet och säkerhet, i frihet från våld. Kampen för fred, jämställdhet, rättvisa och hållbarhet hör ihop. Vi lever alla under samma himmel och har samma rättigheter men verkligheten ser olika ut. Tillsammans skapar vi hopp, möjligheter och en hållbar framtid.

Tillsammans i handling - för hopp och värdighet
ACT-alliansen är en av världens största utvecklingsallianser, ett nätverk med över 150 kyrkor och trosbaserade utvecklingsaktörer. ACT står för Action by Churches Together, och betyder att kyrkor agerar tillsammans. Tack vare detta samarbete kan vi agera snabbt vid katastrofer, arbeta ännu effektivare inom långsiktigt utvecklingssamarbete och tillsammans ha en stark påverkansröst.

Skänk en frivillig gåva till fasteaktionen!
Skänk en frivillig gåva till Tranås pastorats insamling till Act Svenska kyrkans fasteaktion 23/2-5/4 genom att swisha valfritt belopp till: 123 019 3656
Märk med: fasteaktionen

Vi erbjuder också möjligheten att samla pengar i en pappersbössa som finns att hämta på pastorsexpeditionen, på café och mötesplats Lyktan och i våra kyrkor.

Tillsammans kan vi göra skillnad!

HÄR FINNS NÅGOT FÖR ALLA!

Semlor, semlor, semlor...

Välkomna till våra caféer där vi serverar våra hembakta äkta semlor. Klicka på puffarna nedan för att se var och när man kan njuta av dessa läckra bakverk.

Föreläsningar i fastan

Föreläsningarna som vi erbjuder i fastan tror vi ni ska tycka är intressanta, viktiga, tänkvärda, underhållande och givande. Se presentation av de tre föreläsningarna här nedan.

Morgonbön. Vandringar. Studiecirklar. Retreat.

Konserter och musik

Våfflor. Lunchträffar. Rocka sockorna!

Följ oss på sociala medier

BRA ATT VETA:

Kyrkguiden leder dig rätt

Hand håller i mobiltelefon med appen på skärmen, framför Uppsala domkyrka.
Bild: Per Hård af Segerstad

Med appen Kyrkguiden kan du hitta till Svenska kyrkan med hjälp av mobiltelefonen. Du kan också planera in gudstjänster och annat som du inte vill missa. Appen är gratis. Sök på "Svenska kyrkan" i Google Play och App Store så hittar du den.

Nedan länk beskriver hur Svenska kyrkan behandlar dina personuppgifer.

Har du frågor ang. Tranås Pastorat går det bra att höra av sig till Pastorsexpedititionen, Majorsgatan 1, Tranås. Telefon: 0140-674 00, eller via epost: tranas.pastorat@svenskakyrkan.se