Soul Children

Gå med i kören Soul Children, en kör fullproppad med glädje, rörelse och energi!

Vi träffas och övar i Amhults kyrka på tisdagar kl. 15.30-17.00. Ibland har vi ett band med oss som kompar våra låtar. Innan övningen kan man gärna komma hit och hänga, få läxhjälp, spela spel och käka mellis från kl. 14.00.
Höstterminen är igång, men är du intresserad så är du välkommen att haka på längs med terminens gång.

Vi som jobbar med soul children i församlingen är:
Dan Tideström, musikpedagog
Kajsa Davidsson, musikpedagog.

Vi ser fram emot att träffa dig!

En alldeles ovanlig kör för dig mellan 10-16 år

Walt Whitman och Soul Children of Chicago har de senaste 30 åren varit en av USA:s ledande gospelkörer för barn och ungdomar, med skivinspelningar, TV-program och konsert för presidenter. 2001 startade Ragnhild Hiis Ånestad Oslo Soul Children. I dag finns det över hundra körer i Norge och varje år samlas mer än 1500 ungdomar för Soul Children Festival i Oslo. Norsk huvudman för Soul Children är Acta – barn og unge i Normisjon, och från och med 2014 är Salt – barn och unga i EFS samordnare för Soul Children-körarbetet i Sverige.

Soul Children-rörelsens vision är att unga skall få lära känna evangeliet genom sång och musik som de känner igen sig i.

Läs mer om Soul Children (extern webbplats)

Framöver så är detta på tapeten

22 sept | Vi sjunger på Livsnära mässa i Amhults kyrka kl. 16, samling kl. 15.
25-27 okt | Körresa till Soul Childrenfestivalen i Örebro
17 nov | Vi sjunger på Livsnära mässa i Amhults kyrka kl. 16, samling kl. 15
11 dec | Genrep inför Luciakonserten, kl. 15.30-20.00.
13 dec | Luciakonserter i Amhults kyrka kl. 17.30 och 19.30, samling kl. 16.30.
17 dec | Terminsavslutning

Körresa till Soul Childrenfestivalen i Örebro 25-27 oktober
I höst kommer vi att åka till Örebro där Soul Children Sverige anordnar en utsåld festival. Medverkar gör (förutom vi… :-) Oslo Soul Teens, Chip Kendal och LIN D.
Vi tror att detta kommer bli en supergrej och en härlig boost för vår grymma kör!
Vi åker gemensamt i buss med några andra Soul Childrenkörer från Göteborgsregionen.
Avresa från Amhults kyrka den 25 okt kl. 14.00, och vi är åter på samma plats söndagen den 27 okt ca kl. 18.00. Vi kommer att bo i närheten av de platser där festivalen håller till.
Körresan kommer att kosta 500:- inkl allt, men om ni av ekonomiska skäl inte kan anmäla ert barn/ungdom, så finns möjlighet att få avgiften subventionerad. Vi behöver en anmälan från er via mail till dan.tidestrom@svenskakyrkan.se, senast den 22 september. Det kan finnas möjlighet för någon förälder att åka med, lite beroende på hur full bussen blir. Hör gärna av er om ni önskar åka med!

Föräldramöte
Vi vill träffa er föräldrar efter det att vi sjungit på Livsnära mässan den 22 september, ett kort föräldramöte med en kopp kaffe och mer info om hösten!

Ps. Vi tar en terminsavgift för fikat, så swisha 100:- till 123 676 01 51 märkt: ”Soul Children-mellis”.

Dan Tideström

Församlingspedagog, Musiker