Himmel, kulle, träd
Foto: Gustaf Hellsing/IKON

Samtal och stöd

Behöver du någon att prata med? Mitt i livets vardag kan vi drabbas av situationer som vi inte riktigt vet hur vi ska hantera. Det kan vara något stort, men det kan också vara något litet. Behöver du hjälp omedelbart, ring 112.

Vår församling erbjuder samtal och stöd oavsett vad din situation handlar om. Kanske behöver du någon som lyssnar i andra änden av ett telefonsamtal, eller kanske skulle du vilja få konkreta råd och förslag i ett möte ansikte mot ansikte.

Stödsamtalen kan handla om relationsfrågor, förluster, vägval i livet, själavårdsfrågor eller något annat som du är angelägen att få tala om.

Du är välkommen att höra av dig till församlingens samtalsmottagning eller direkt till någon av våra präster och diakoner. Alla samtal är helt kostnadsfria och skyddade av tystnadsplikt.

 

Stöd och hjälp på annat håll 

Kyrkans SOS

Söker du efter en någon som vill lyssna? Att få sätta ord på sin situation kan ibland vara all hjälp man behöver. I Göteborg finns en grupp ideella medarbetare som erbjuder ett lyssnande öra för dig som behöver prata ut. Du kan både ringa och skicka mejl. Läs mer.

Ring direkt! Telefon: 031 – 800 650 
SOS-brevlådan (svar inom 72 tim.)

Kyrkans familjerådgivning

Har du problem i ditt förhållande eller i din familj? Kyrkans familjerådgivning i Göteborg har en mottagning med legitimerade psykoterapeuter som specialiserat sig inom par- och familjeterapi. Rådgivningen tar hänsyn till varje människas tro och livsåskådning. Läs mer.

Boka tid. Telefon: 031-15 53 50

Jourhavande präst

Behöver du hjälp omedelbart? Svenska kyrkan har ett nationellt nätverk av präster som finns till för dig även under helger, sena kvällar och nätter. Ring 112 och be att få bli kopplad till jourhavande präst. Du kan också höra av dig via mejl och chatt. Läs mer.

Ring direkt! Telefon: 112

Göteborgs kyrkliga stadsmission

Hos oss kan du få både akut hjälp och påbörja ett långsiktigt förändringsarbete. Vi finns även här för dig som vill vara en del av en gemenskap, få en bit mat, en värmande kopp kaffe eller delta i kulturverksamheten.
Läs mer

Tel: 031-755 36 00