Himmel, kulle, träd
Foto: Gustaf Hellsing/IKON

Samtal och stöd

Behöver du någon att prata med? Mitt i livets vardag kan vi drabbas av situationer som vi inte riktigt vet hur vi ska hantera. Det kan vara något stort, men det kan också vara något litet. Behöver du hjälp omedelbart, ring 112.

Vår församling erbjuder samtal och stöd oavsett vad din situation handlar om. Kanske behöver du någon som lyssnar i andra änden av ett telefonsamtal, eller kanske skulle du vilja få konkreta råd och förslag i ett möte ansikte mot ansikte.

Stödsamtalen kan handla om relationsfrågor, förluster, vägval i livet, själavårdsfrågor eller något annat som du är angelägen att få tala om.

Du är välkommen att höra av dig till församlingens samtalsmottagning eller direkt till någon av våra präster och diakoner. Alla samtal är helt kostnadsfria och skyddade av tystnadsplikt.

En bit ner på sidan hittar du även nummer till våra sammarbetspartners stödfunktioner. 

En kupad hand håller ett glasklot. Blå himmel i bakgrunden.

Existentiell hälsa

Vad får dig att känna livslust? När livet ställs på sin spets börjar många av oss fundera på vad vi tror på och vad meningen med allt är. Vi startar en samtalsgrupp där de stora frågorna får ta plats och bli konkreta!

Kyrkans samtalsmottagning 731 91 00

De flesta av oss hamnar någon gång i ett läge där livet känns svårt eller övermäktigt. Att få prata om det kan göra stor skillnad. Klicka för att läsa mer.

Liten växt i jord liggande i händer

Leva vidare-grupp

Någon som stod Dig nära har dött. Det påverkar Ditt eget liv på olika plan. Nya känslor och svåra tankar kommer. Det kanske känns så för Dig nu!

Någon håller händerna runt en kopp med kaffe.

Kaffe med stöd

En plats dit du kan komma och få stöd. Befinner dig i sorg, varit långvarigt borta från arbetsmarknaden, känner dig ensam, upplever oro för någon annan och inte vet hur du skall hantera det, etc. Hit kan du komma och samtala kring din situation, få viss praktisk hjälp och om du vill en kopp kaffe.

Ditt viktigaste möte - ABC

Hur vill du att ditt barn skall komma ihåg dig om 20 år? Gruppträffar om föräldraskap, för föräldrar till barn 7-12 år, våren 2022

Kyrka-Arbetsliv

För dig som är företagare i Torslanda finns möjlighet att teckna ett kostnadsfritt samverkansavtal med församlingen gällande, samtal och stöd för arbetsgivare och personal.

Kyrka-Arbetsliv på Volvo Cars

Kyrka-Arbetsliv är en resurs i vardagen för alla anställda vid Volvo Cars i Torslanda. Ing-Marie Gustavsson, diakon är anställd av Torslanda-Björlanda församling i uppdraget Kyrka-Arbetsliv.

Stöd och hjälp på annat håll 

Kyrkans SOS

Söker du efter en någon som vill lyssna? Att få sätta ord på sin situation kan ibland vara all hjälp man behöver. I Göteborg finns en grupp ideella medarbetare som erbjuder ett lyssnande öra för dig som behöver prata ut. Du kan både ringa och skicka mejl. Läs mer.

Ring direkt! Telefon: 031 – 800 650 
SOS-brevlådan (svar inom 72 tim.)

Regnbågslinjen - Kyrkans SOS

Regnbågslinjen riktar sig till dig som definerar dig inom HBTQI-spektrumet, och till anhöriga, närstående och allierade till HBTQI-personer. Volontärerna som svarar är HBTQI-personer som är utvalda och utbildade för att möta dig. 

Ring regnbågslinjen 0770-55 00 10 (Varje torsdag kl 16-21)

Kyrkans familjerådgivning

Har du problem i ditt förhållande eller i din familj? Kyrkans familjerådgivning i Göteborg har en mottagning med legitimerade psykoterapeuter som specialiserat sig inom par- och familjeterapi. Rådgivningen tar hänsyn till varje människas tro och livsåskådning. Läs mer.

Boka tid. Telefon: 031-15 53 50

Jourhavande präst

Behöver du hjälp omedelbart? Svenska kyrkan har ett nationellt nätverk av präster som finns till för dig även under helger, sena kvällar och nätter. Ring 112 och be att få bli kopplad till jourhavande präst. Du kan också höra av dig via mejl och chatt. Läs mer.

Ring direkt! Telefon: 112

Göteborgs kyrkliga stadsmission

Hos oss kan du få både akut hjälp och påbörja ett långsiktigt förändringsarbete. Vi finns även här för dig som vill vara en del av en gemenskap, få en bit mat, en värmande kopp kaffe eller delta i kulturverksamheten.
Läs mer

Tel: 031-755 36 00 

Animation där en person lutar sig fram och vinkar till en annan.

Första hjälpen vid sorg

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.