Konfirmation

Få nya vänner, åk på läger, ha roligt med andra, fundera över livet – allt tillsammans med Gud.

Va roligt att du hittat hit!

Har du tankar om livet, kyrkan och Gud? Finns det ens någon Gud?
Detta och mycket mer handlar konfan om! Vi förutsätter inte att du tror eller kallar dig kristen, men i konfan finns det en chans att ta reda på mer om Gud och vad kristen tro handlar om.

Konfaåret fick mig att hitta mig själv, få många riktigt goa vänner och blir mer säker i min tro på gud!

Ella Göransson Emgård

Konfirmandgrupper 2021-2022!

Segling

Vill du pröva på livet till havs på en fet segelbåt? Under sommaren seglar en sväng från Öckerö till Visby med segelyachten Elida, så gillar du äventyr är detta något för dig! Se www.elida.se Vi träffas under veckorna och förbereder oss för seglatsen, men snackar även om allt som hör konfan, Gud och livet till. Kanske tränar vi även på att gå på vattnet :)
Uppstart 10 november!

Dag och tid: Onsdag kl. 16.00-18.00 i Björlanda församlingshem
Läger: Seglarläger Öckerö till Visby 27/6 - 2/7
Konfirmation: 28 augusti i Björlanda kyrka
Avgift: 1500:-

Anmäl dig till Segling här!

I samarbete med Torslanda IK!
Ett samarbete mellan kyrkan och fotbollen, visst låter det bra? Ett perfekt upplägg för dig som lirar mycket fotboll men också vill vara konfirmand. Vår tanke är att underlätta med planeringen för träningar, matcher, cuper – och också konfan, så att ni som ungdomar slipper hamna offside. Vi kommer ha vanlig konfa, men också en aktiv och sportig konfa. Under våren gör vi en fotbollsresa till Tyskland och går på en riktigt bra match!
Uppstart 11 november!

Dag och tid: Torsdag kl. 16.15-18.15 i klubbstugan på Torslandavallen
Resa: Fotbollsresa under våren
Konfirmation: Den 20 aug i Amhults kyrka.
Avgift: Ca. 1500:- beroende på biljettpris och flygkostnad

Anmäl dig till Fotboll här!

Sommar

Årets somrigaste grupp! En grupp för dig som känner att det är svårt att hinna med under veckorna, då det mesta är helt fokuserat till sommaren men med några nedslag under året. Ett riktigt roligt konfirmationsläger i juni och efter det träffas vi dagtid under två veckor på hemmaplan. Det blir samtal, film, sport, lek och allt som hör sommaren till. Tillsammans upptäcker vi vem Gud är!
Uppstart 28 november!

Dag och tid: Söndagar under våren. Dagtidsträffar under vecka 26-27
Läger: 19-23 juni ACTION på Hjälmaregården
Konfirmation: 9 juli i Amhults kyrka

Anmäl dig till Sommar här!

Harry Potter

GRUPPEN ÄR FULL OCH TAR INTE EMOT FLER ANMÄLNINGAR!

Har du läst allt som går att läsa om Harry Potter? Vet du vilket elevhem du skulle hamnat i om du gått på Hogwarts? Vilken form din patronus skulle ha? Eller vilken gestalt din bogart skulle anta om du mötte en? Då är vår Harry Potter-konfa något för dig. Med hjälp av böckerna om Potter tar vi reda på grunderna i kristen tro. Om kärleken som övervinner allt och om svåra val man ibland måste göra, för att den lätta vägen inte är den rätta vägen. Resan under våren går via Tottenham Court Road till det världsberömda Harry Potter-muséet strax utanför London där mängder med rekvisita från filminspelningarna finns utställt och möjligheten finns att få flyga på en kvastkäpp.
Uppstart den 9 november!

Dag och tid: Tisdag kl. 16.00-18.00 i Amhults kyrka
Max 25 st deltagare (först till kvarn gäller)
Läger: 10-13 mars i London
Konfirmation: 27 augusti i Amhults kyrka
Avgift: Flygbiljetten (1500:- ) och fickpengar i London.

Alpin x2

GRUPPERNA ÄR FULLA OCH TAR INTE EMOT FLER ANMÄLNINGAR!

Kan det vara så bra att det går att kombinera konfirmation med hurtigt sportande. Vill du gå i konfirmation och få chansen att samtidigt åka på ett riktigt roligt vinterläger? Häng på gruppen som åker och firar nyår i vintriga Dalarna! Där blir det tillfälle till en mängd olika aktiviteter såsom skön utförsåkning i Romme Alpin, hockeyträningar, fotboll, innebandy, dans eller volleyboll. Vi träffas under veckorna i Björlanda församlingshem, och kanske får vi till en rafflande turnering under året? Detta kommer bli toppen!
Den tidiga tiden passar bra för dig som tränar i Zenith, men är öppen för alla.
Uppstart 10 november!

Dag och tid: Onsdag kl. 16.00-18.00 & 18.00-20.00 i Björlanda församlingshem
Läger: Explore i Falun 29 december-1 januari
Konfirmation: 4 juni i Björlanda kyrka
Avgift: Liftkortskostnad och ev. hyra av utrustning

GRUPPEN ÄR FULL OCH TAR INTE EMOT FLER ANMÄLNINGAR!

Varför gör vi skillnad på människor? Är nazism och utanförskap bara något som hör historien till? Utifrån vår resa till Berlin i Tyskland tar vi oss an dessa frågor och mycket mer. I Berlin besöker vi det som finns kvar av Berlinmuren och får del av Berlins historia genom en guidad tur i Berlin och besök i Svenskakyrkan. Vi åker till Sachsenhausens koncentrationsläger samt besöker minnesmonumentet i Berlin. Vi klurar utifrån Bibeln och den kristna tron. Hur ser Gud på oss människor och kan jag göra någon skillnad.
Uppstart 11 november!

Dag och tid: Torsdag kl. 16.00-18.00 i Torslanda församlingshem
Konfirmation: 21 maj i Torslanda kyrka
Resa: 9-13 april i Berlin
Avgift: 1500:- och fickpengar

Det bästa med att komma till kyrkan är att få känna en gemenskap och alla nya kompisar man lär känna är helt fantastiskt. Mitt i allt roligt så får man också en helt annan synvinkel om hur kristendomen fungerar och verkligen få fundera på sin egna relation till Gud!

Tim Brinkenstjerna
Philip  MacInnes