Konfirmation

Få nya vänner, åk på läger, ha roligt med andra, fundera över livet – allt tillsammans med Gud.

Va roligt att du hittat hit!

Har du tankar om livet, kyrkan och Gud? Finns det ens någon Gud?
Detta och mycket mer handlar konfan om! Vi förutsätter inte att du tror eller kallar dig kristen, men i konfan finns det en chans att ta reda på mer om Gud och vad kristen tro handlar om.

Konfaåret fick mig att hitta mig själv, få många riktigt goa vänner och blir mer säker i min tro på gud!

Ella Göransson Emgård

VÅRA KONFIRMANDGRUPPER 2022-2023:

Alpin x2 - Uppstart 9 november

Kan det vara så bra att det går att kombinera konfirmation med hurtigt sportande? Vill du gå i konfirmation och få chansen att samtidigt åka på ett riktigt roligt vinterläger? Häng på gruppen som åker och firar nyår i vintriga Dalarna! Där blir det tillfälle till en mängd olika aktiviteter såsom skön utförsåkning i Romme Alpin, hockeyträningar, fotboll, innebandy, dans eller volleyboll. Vi träffas under veckorna i Björlanda församlingshem. Denna grupp görs i samarbete med föreningen KRIK, Kristen idrottskontakt, som arrangerar nyårslägret,
samt i samverkan med IK Zenit.

Dag och tid: Onsdagar kl. 16.00-18.00 eller 18.00-20.00 i Björlanda församlingshem
Läger: Explore i Falun 29 december-1 januari, samt en helg på våren.
Konfirmation: 3 juni i Björlanda kyrka
Avgift: Ingen avgift utöver egen liftkortskostnad och ev. hyra av utrustning

Anmäl dig här: Alpingrupp 1 eller Alpingrupp 2

Berlin x3 - Uppstart 8, 9 och 10 november

Varför gör vi skillnad på människor? Är nazism och utanförskap bara något som hör historien till? Utifrån vår resa till Berlin i Tyskland tar vi oss an dessa frågor och mycket mer. I Berlin besöker vi det som finns kvar av Berlinmuren och får del av Berlins historia genom en guidad tur i Berlin och besök i Svenska kyrkan. Vi åker till Sachsenhausens koncentrationsläger samt besöker minnesmonumentet i Berlin. Vi funderar utifrån Bibeln och den kristna tron. Hur ser Gud på oss människor och kan jag göra någon skillnad?

Dag och tid:

Tisdagar kl. 16:00-18:00 i Torslanda församlingshem. Konfirmation 13 maj i Torslanda kyrka.

Onsdagar kl. 16.00-18.00 i Amhults kyrka.  Konfirmation 14 maj i Amhults kyrka.

Torsdagar kl. 16.00-18.00 i Amhults kyrka. Konfirmation 10 juni i Amhults kyrka.

Läger: 10-14 april till Berlin
Avgift: 1500:- och fickpengar i Berlin

Anmäl dig här: Berlin Amhult onsdag(gruppen är full),  Berlin Torslanda (gruppen är full) eller Berlin Amhult torsdag

Friluftsliv - Uppstart 8 november

Detta är något för dig som gillar att vara ute i skog och mark. Vi kommer att göra vandringar, vara på hajk och laga mat över öppen eld. Känner du dig lockad av att göra en annorlunda konfirmationstid? Detta kan vara något för dig! Tillsammans formar vi våra träffar och hajker på en nivå som passar oss. Inga förkunskaper krävs. Vi kommer upptäcka Gud tillsammans i naturen.

Dag och tid: Tisdagar kl. 16.30-18.30 och några söndagar i Björlanda församlingshem
Övernattning: 12-13 november
Hajker: 24-26/3 2023 & fjällhajk 26/6-1/7 2023
Konfirmation: 19 augusti Björlanda kyrka
Avgift: Ingen avgift men kostnad för viss hajkutrustning tillkommer.

Anmäl dig här: Friluftsliv

Segling - Uppstart 9 november

Vill du pröva på livet till havs och segla på en performance megayacht? Under sommaren seglar vi på Elida, så gillar du äventyr är detta något för dig! Se www.elida.se. Inga förkunskaper krävs. Vi träffas under veckorna och förbereder oss för seglatsen, men pratar även om allt som hör konfan, Gud och livet till. Kanske tränar vi även på att gå på vattnet :)

Dag och tid: Onsdagar kl. 16.30-18.30 i Björlanda församlingshem
Seglarläger: Segling med Elida 26 juni-1 juli
Konfirmation: 26 augusti i Björlanda kyrka
Avgift: 1500:-

Anmäl dig här: Segling

Sommargrupp - Uppstart 28 november

Årets somrigaste grupp! En grupp för dig som känner att det är svårt att hinna med under veckorna, då det mesta är helt fokuserat till sommaren men med några nedslag under året. Ett riktigt roligt konfirmationsläger i juni och efter det träffas vi dagtid under två veckor på hemmaplan. Det blir samtal, film, sport, lek och allt som hör sommaren till.Tillsammans upptäcker vi vem Gud är!

Dag och tid: Söndagar ca en gång i månaden under vintern och våren i Amhults kyrka.
Dagtidsträffar under vecka 26-27 i Amhult och Björlanda.
Läger: 18-22 juni (vecka 25) Krik ACTION på Hjälmaregården
Konfirmation: 8 juli i Amhults kyrka
Avgift: Ingen avgift

Anmäl dig här:  Sommargrupp

Det bästa med att komma till kyrkan är att få känna en gemenskap och alla nya kompisar man lär känna är helt fantastiskt. Mitt i allt roligt så får man också en helt annan synvinkel om hur kristendomen fungerar och verkligen få fundera på sin egna relation till Gud!

Tim Brinkenstjerna

Konfa-FAQ

Vem får konfirmera sig? Vad ska du som förälder tänka på? Kan man vara för gammal?

Konfirmandteam | kontakta oss

Det är vi som kommer att ses under din tid som konfirmand i Torslanda-Björlanda församling