Närbild på någon som håller fram några kylskåpsmagneter med ord som tvivel, livet, Gud, dela, tro med flera.
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Fördjupning och undervisning

För dig som söker ett sammanhang där du som vuxen kan samtala, få undervisning och reflektera över livsfrågor och det kristna budskapet. Nu i februari startar flera olika samtalsgrupper.

Relationen till Gud ser olika ut för olika människor

Att tro är att våga lita på något utan att veta helt säkert. Hur och varför vi kristna tror varierar, men i grunden handlar det om vår relation till Gud. En relation som kan se väldigt olika ut för olika människor, och under olika perioder av livet. Dina egna erfarenheter är en viktig tillgång när du fördjupar dig i frågor om kristen tro, själv eller tillsammans med andra.

En man sitter i bilen med händerna knäppta på ratten.

På tal om tro

I Svenska kyrkan finns plats för dig som är nyfiken på kristen tro – för dig som vill göra andliga upptäckter och få veta mer om vad det innebär att leva som kristen. Start 2 februari.

Någon balanserar på en mossig stock i skogen.

På tal om livet

Det finns inga enkla svar på livets alla frågor, men här får du en möjlighet att tillsammans med andra prata om livet. Start den 2 februari.

En barnhand håller en glaskula som föreställer en jordglob.

Existentiell hälsa

Vad får dig att känna livslust? När livet ställs på sin spets börjar många av oss fundera på vad vi tror på och vad meningen med allt är. Vi startar en samtalsgrupp 8 februari, där de stora frågorna får ta plats och bli konkreta!

En grupp människor sitter i en liten ring och samtalar.

Alpha

Alpha är ett sammanhang där vi undersöker, diskuterar och samtalar om den kristna tron. Alpha är för dig som är nyfiken och vill upptäcka eller återupptäcka den kristna tron. Start 23 februari.

En grupp människor sitter i en liten ring och samtalar.

Beta

Beta är för dig som nyligen eller tidigare gått en Alphakurs och vill söka vidare. Start 23 februari.

En gammal nyckel ligger på en uppslagen bibel.

Bibelstudium

Denna terminen tar vi oss an Romarbrevet. Udda veckor ses vi efter veckomässan i Björlanda församlingshem för undervisning och samtal.

Livsnära temakväll

Årets första Livsnära temakväll blir den 20 februari, 2023. Då kommer Jonas Helgesson, föreläsare, ståuppare och författare till flera böcker, bl a Grabben i kuvösen bredvid och Det är i alla fall tur att vi inte är döda.

Närbild på två händer som sträcks upp mot himlen.

Lärjungaskolan

Är du mellan 15-19 år och vill du samtala med jämnåriga om kristen tro? Vill du utmana dig själv? Lärjungaskolan är en plats där vi pratar igenom viktiga ämnen inom den kristna tron.

Konfirmation

Få nya vänner, åk på läger, ha roligt med andra, fundera över livet – allt tillsammans med Gud.