Konfirmationsläger Gamla Uppsala
Hjärtan med texten "Gud i oss i lek"
Foto: Alex Giacomini /Ikon

Lediga tjänster

Vi söker nu en präst som vill vara med att inspirera och utveckla arbetet i församlingen med särskilt fokus på gudstjänst, undervisning och konfirmander.

Ledig tjänst, Präst 100%

Gudstjänsten är församlingens centrum och vi vill hitta nya vägar för att nå ut med evangeliet. Tillsammans med anställda och frivilliga medarbetare, förbereder, genomför och utvecklar du gudstjänstlivet och andra verksamheter i hela församlingen. Torslanda-Björlanda församling har ett rikt och brett gudstjänstliv inom olika fromhetstraditioner. Vi vill ta till vara människors olika gåvor och förmågor för att skapa ett rikt och brett församlingsliv där du kommer ha en viktig roll. Du kommer att arbeta församlingsövergripande, men ha utgångspunkt i Björlanda kyrka.

Samtal och undervisning om vår tro är viktigt, därför vill vi att du känner lite extra för detta. Församlingen erbjuder många olika spår i konfirmandverksamheten, det är populärt att vara konfirmand i Torslanda-Björlanda församling. För att möta våra friluftskonfirmander är det meriterande om du har erfarenhet och intresse av friluftsliv. Arbetet med unga ledare utvecklas ständigt. Vi har också andra grupper för undervisning i olika åldrar och i svårighetsgrad och en stor vardagsverksamhet.

Vi arbetar utifrån församlingsinstruktionen och verksamhetsplanerna, där våra ledord är yta och djup.

Vi vill att du:

• Är väl grundad i Svenska kyrkans tro, bekännelse och lära.
  • Har en god, reflekterad teologisk grund och trivs med undervisning i olika åldrar och sammanhang.
  • Vill vara med och bygga en levande församling.
  • Är en god lyssnare – både till Gud och människor.
  • Är ansvarsfull, strukturerad och tydlig, och har god samarbetsförmåga både i relation till ideella och anställda medarbetare. Du kan arbeta i team men också självständigt.
  • Är utåtriktad och samverkar också gärna med andra goda krafter i samhället.

• Du är utbildad präst i Svenska kyrkan
  • Har du körkort och tillgång till bil är det ett plus.

Välkommen med din ansökan senast den 2021-09-23

Ansökan skickas:

via e-post
torslanda-bjorlanda.forsamling@svenskakyrkan.se (Ämnesrubrik: Ansökan präst)

via post
Torslanda Torg 10
42332 Torslanda
(märk kuvert: Ansökan präst)

Församlingen tillämpar individuell lönesättning.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Distriktschef PG Hanner (Björlanda) 031-731 91 05
pergustav.hanner@svenskakyrkan.se

Facklig företrädare (KyrkA) Ib Pihlblad 0703-06 66 44

Tjänsten kräver utdrag ur belastningsregistret, då kontakt med barn förekommer.

Spontanansökningar

Vi är alltid intresserad av engagerade medarbetare, om du är intresserad av att arbeta i Torslanda-Björlanda församling är du välkommen att lämna dina uppgifter för kommande rekryteringar.

Är du intresserad?

Hör av dig, se kontakt