Nu kan vi erbjuda en kyrkoherdetjänst.

Kyrkoherde i församlingen mellan hav och stad

Torslanda-Björlanda församling ligger vackert i en kustnära miljö på västra Hisingen i Göteborg. I församlingen bor det drygt 26 000 personer och de senaste åren har området expanderat kraftigt och fortsätter att växa med nya bostadsområden framför allt runt Björlanda kyrka.

Församlingens verksamhet

Församlingens liv och verksamhet ska kännetecknas av ett livsnära förhållningssätt samt att arbetet ska vara relations- och gemenskapsbaserat, så att människors olika gåvor och förmågor uppmärksammas och tas till vara. Tillsammans arbetar församlingen under ledorden yta och djup. Detta innebär utveckling av såväl gudstjänster som församlingsliv, mission och diakoni.

Cirka 35 personer är anställda i Torslanda- Björlanda församling och de har sina arbetsuppgifter i anslutning till någon av de tre kyrkorna som finns i församlingen, två medeltida kyrkor; Torslanda och Björlanda kyrkor och en nybyggd kyrka; Amhults kyrka som invigdes 2014.

I församlingen finns en bred verksamhet med bland annat; öppna mötesplatser, caféverksamhet, temakvällar, körer, baby & barnrytmik, pilgrimsvandringar, bibelstudium, söndagsskola, hantverksgrupper, På tal om tro-grupper och församlingsläger. Det finns också ett stort och varierande konfirmand- och ungdomsarbete.

Församlingen har goda samarbeten med serviceboenden och föreningar.
Genom Kyrka-Arbetsliv finns vi också på Volvo Cars och har samverkansavtal med andra företag i Torslanda.

Församlingen driver förskolan Änglagården i Björlanda.

Mer om Torslanda-Björlanda församling och församlingsinstruktionen

Kvalifikationer för tjänsten som kyrkoherde
Vi söker en kyrkoherde som är en teologiskt reflekterande person, är engagerad i grunduppdraget och samtidigt har förmåga att kombinera det teologiska uppdraget med en strategisk och operativ verksamhetsstyrning.

Vi söker dig som har erfarenhet av ett nära samarbete med förtroendevalda samt ser medarbetare, ideella och församlingsbor som resurser i utvecklingsarbetet.
Har du erfarenhet av att vara kyrkoherde i Svenska kyrkan är det meriterande.
Vidare har du flera års chefserfarenhet, är trygg, strukturerad och drivande i ditt uppdrag. Du har en hög kommunikativ förmåga och är bekväm med att fatta beslut.

Du har goda kunskaper gällande de administrativa processerna samt det ekonomi och budgetarbete som krävs för att leda och styra församlingen verksamhet.

Du är prästvigd i Svenska kyrkan och har behörighet att söka tjänst som kyrkoherde.

Välkommen med din ansökan senast 2021-06-27
Intervjuer sker löpande och personlighets och färdighetstester kan komma att användas.

Ansökan skickas:

via e-post
torslanda-bjorlanda.forsamling@svenskakyrkan.se
(Ämnesrubrik: Ansökan kyrkoherde)

via post
Torslanda Torg 10
42332 Torslanda
(märk kuvert: Ansökan kyrkoherde)

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Ordförande i kyrkorådet Gunilla Eriksson, 073-778 57 18
Gunilla.Eriksson2@svenskakyrkan.se
Vice ordförande i kyrkorådet Ann-Marie Ericson, 070-648 17 13
ann-marie.ericson@svenskakyrkan.se

Fackliga företrädare

KyrkA , Ib Pihlblad 0703-06 66 44
Vision, Carina Widell 0705- 14 60 56

Tjänsten kräver utdrag ur belastningsregistret, då kontakt med barn förekommer.

Spontanansökningar

Vi är alltid intresserad av engagerade medarbetare, om du är intresserad av att arbeta i Torslanda-Björlanda församling är du välkommen att lämna dina uppgifter för kommande rekryteringar.

Är du intresserad?

Hör av dig till kyrkoherde Peter Hellgren