Just nu kan vi erbjuda en 100% prästtjänst.

Torslanda-Björlanda församling söker dig som är präst och vill vara med att inspirera och utveckla arbetet i och runt Amhults kyrka med särskilt fokus på gudstjänst, konfirmander och undervisning.

Du kommer att tillhöra arbetslaget i Amhult, med ideella och anställda medarbetare men tjänsten innefattar också arbetsuppgifter i hela församlingen. Arbetslaget i Amhult består av 2 präster, 2 pedagoger, 1 musikpedagog, diakon, förskollärare och församlingsvärd.

Amhults kyrka är 6 år och byggdes upp i ett nytt område som fortfarande växer. Visionen då som nu är att vara kyrka på ett nytt sätt. Vi söker dig som vill vara med att dela vår vision om kyrkan, och som vara med att utveckla den vidare.

Gudstjänsten är församlingens nav och vi vill hitta nya vägar för att nå ut med evangeliet. Tillsammans med anställda och frivilliga medarbetare, förbereder, genomför och utvecklar du gudstjänstlivet och andra verksamheter i och runt Amhults kyrka. I församlingen finns ett rikt och brett gudstjänstliv inom olika fromhetstraditioner.

Samtal och undervisning om vår tro är viktigt, därför vill vi att du känner lite extra för detta. Församlingen erbjuder många olika spår i konfirmandverksamheten, det är populärt att vara konfirmand i Torslanda-Björlanda församling. Arbetet med unga ledare utvecklas ständigt. Lägerdygn ingår. Vi har också andra grupper för undervisning i olika åldrar och i svårighetsgrad och en stor vardagsverksamhet.

Vi arbetar utifrån Församlingsinstruktionen och verksamhetsplanerna, där ledorden är yta och djup.

Vi vill att du:

• Har en god, reflekterad teologisk grund och trivs med undervisning i olika åldrar och sammanhang.
  • Är väl grundad i Svenska kyrkans tro, bekännelse och lära, men öppen för olika traditioner och former och som ser bredden i Kristi kropp som en tillgång.
  • Vill vara med och bygga en levande församling och själv vara en del av den.
  • Du trivs i en gemenskap där begreppet ”livsnära” är centralt och du är en god lyssnare – både till Gud och människor.
  • Är ansvarsfull, strukturerad och tydlig, och har god samarbetsförmåga både i relation till ideella och anställda medarbetare. Du kan arbeta i team men också självständig.
  • Är utåtriktad och samverkar också gärna med andra goda krafter i samhället.

• Du är utbildad präst enligt Svenska kyrkans ordning.
  • Har du körkort och tillgång till bil är det ett plus.

Ansökan skickas till:

via e-post:
torslanda-bjorlanda.forsamling@svenskakyrkan.se
(Ämnesrubrik: Ansökan präst Amhult)

via post:
Torslanda Torg 10
42332 Torslanda
(märk kuvert: Ansökan präst Amhult)

Församlingen tillämpar individuell lönesättning.

Kontakt:

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Distriktschef Pia Blomqvist 031-731 90 25
Kyrkoherde Mats-Ola Nylén 031-731 90 05

Facklig företrädare KyrkA
Ib Pihlblad 0703-06 66 44

Spontanansökningar

Vi är alltid intresserad av engagerade medarbetare, om du är intresserad av att arbeta i Torslanda-Björlanda församling är du välkommen att lämna dina uppgifter för kommande rekryteringar.

Är du intresserad?

Hör av dig till kyrkoherde Mats-Ola Nylén via denna länk.