Lediga tjänster

Arbetsledande komminister/distriktschef på 100% Vill du leda, inspirera och utveckla arbetet i och runt Torslanda kyrka?

Arbetsledande komminister/distriktschef

Tillsvidareanställning på 100%

Torslanda-Björlanda församling är indelad i tre distrikt och kyrkor: Amhult, Björlanda och Torslanda. Det är en ung och växande församling. Området runt Torslanda kyrka är ett etablerat område sen 60-talet men det finns också mycket nybyggnation i området.

Vi söker dig som vill leda, inspirera och utveckla arbetet i och runt Torslanda kyrka
Du kommer att leda arbetslaget i Torslanda med fokus på gudstjänstgemenskap, samtal, familj, barn och unga, konfirmander och företagskontakter (kyrka-arbetsliv). Du har personal- och budgetansvar för distriktet samt tillhör församlingens ledningsgrupp.

Gudstjänsten är församlingens nav och vi vill hitta nya vägar för att nå ut med evangeliet.  Tillsammans med anställda och frivilliga medarbetare, förbereder, genomför och utvecklar du gudstjänstlivet och andra verksamheter i och runt Torslanda kyrka. I församlingen finns ett rikt och brett gudstjänstliv inom olika fromhetstraditioner.
Ledorden är utifrån församlingsinstruktionen yta och djup.

Dina egenskaper och erfarenheter

Du har minst 10 års tjänstgöringserfarenhet som präst. Du har mycket god organisatorisk förmåga, stor förståelse för och gärna erfarenhet av ekonomiska processer, du är innovativ och målmedveten.  Du har ett tydligt ledarskap som inger trygghet för medarbetarna och har förmåga att delegera arbetsuppgifter.
Du skapar ett gott klimat genom din öppenhet och flexibilitet och är ett gott föredöme genom din samarbetsvillighet och lojalitet. Du har förmågan att i ditt chefskap få medarbetare att växa och utvecklas.  Det är viktigt att du ser varje människas värde och accepterar olikheter. Vi ser som en självklarhet att du har god kännedom om Svenska kyrkans organisation.

Meriterande är: Kyrkoherdeutbildningen inom Svenska kyrkan eller motsvarande.

Kontakt:
Kyrkoherde Mats-Ola Nylén, 070-654 56 45
Kyrkorådets ordförande Gunilla Eriksson, 073-778 57 18
Facklig kontakt (KyrkA): Ib Pihlblad, 070-306 66 44

Välkommen med din ansökan senast: 2020-07-24

Ansökan skickas via E-post till: mats-ola.nylen@svenskakyrkan.se

Spontanansökningar

Vi är alltid intresserad av engagerade medarbetare, om du är intresserad av att arbeta i Torslanda-Björlanda församling är du välkommen att lämna dina uppgifter för kommande rekryteringar.

Är du intresserad?

Hör av dig till kyrkoherde Mats-Ola Nylén via denna länk.