Livsnära temakväll

Efter sommaren 2020, startar vi med Laila Dahl i slutet av sept/början av okt. Gången därpå, den 16 nov, kommer Stefan Edman.

Mer information kommer i början på september.

Liv, kärlek och gemenskap är ledord i församlingens arbete, vilket kan ta sig uttryck på olika sätt. Delaktighet är en viktig ingrediens. Ett sätt att inspirera och ta tag i frågor som känns nära i våra liv och vår vardag är de Livsnära Temakvällarna och Livsnära musik. Då inbjuds gästande föreläsare och musiker som delar med sig av sina tankar och upptäckter.

18.30–20.30 i Amhults kyrka.
Avgift: 50 kr

Caféet öppet från 17.30 och i pausen bjuds det på frukt, godis & bokbord. Mer info: Margot Holmgren, tel 031-731 90 26.

Måndag 16 mars 2020

Våra känslor – en GPS till självkännedom. Tyvärr var vi tvungna att ställa in kvällen med Laila Dahl pga coronaviruset. Men vi provar på nytt till hösten.
Utifrån sin nya bok, Dina känslor är inte i vägen, delar hon – i ord och ton – sina tankar om varför känslor är så viktiga. Och hur mycket de påverkar våra liv och relationer. Hon ger oss redskap och hjälper oss att upptäcka hur känslor kan bli en tillgång i vår personliga mognad och i våra nära relationer.

Laila Dahl är par- och relationsterapeut, föreläsare, författare och artist. Hon har gett ut ett flertal album och böcker, bl a böckerna Vad heter din längtan? och Det är en sak jag måste berätta – finns det läkning efter otroheten?

Måndag 2 december 2020 Besökte Tomas Sjödin oss.

Lita på att det ljusnar

Den här kvällen hade vi besök av Tomas Sjödin. Utifrån sin nya bok med krönikor ur Göteborgs-Posten berättar han om sitt sökande efter en tro och ett språk som tål tillvarons motsägelser. Och som bär på ett hopp, även när mörkret tycks kompakt.

Tomas Sjödin är pastor, föreläsare och författare. Han har varit krönikör i GP i osannolika tjugofem år och hans krönikor tillhör de allra mest delade på sociala medier. För många radiolyssnare har han också blivit känd som återkommande värd för Sommar och Vinter i P1.

Månd 7 oktober 2019 besökte Fredrik Lignell oss

BOTTENKÄNNING - om Guds långsamma svar på livets djävulskap

Den här temakvällen hade vi besök av Fredrik Lignell som skrivit boken Bottenkänning. Utifrån den berättar han om hur ett stillsamt radhusliv på kort tid förbyts i kaos. Om att vara pappa till en dotter som skär sig, om låsta psykiatriavdelningar och om skräcken över att allt ska gå sönder och aldrig bli helt igen. Men också om hopp och att försonas med livet så som det blev.

I kvällens andra del blir det ett samtal mellan Roland Stahre, Ewalina Lyckegård och Fredrik Lignell under ledning av Ingvild Fallegård. Det kommer att handla om vad som händer med oss när livet rämnar och våra förhoppningar grusas.
Musikern Paul Biktor Börjesson medverkar med sång.

Den 1 april, 2019 besökte Maria Brandin oss

Världsmästare – men sen då?

En kväll med Maria Brandin, Sveriges främsta tävlingsroddare genom tiderna. Hon vann VM-guld i singelsculler 1995, och deltog i fyra OS, åren 1988-2000. År 2011 nådde hon finalen i SVT:s ”Mästarnas mästare” tillsammans med Ingemar Stenmark och Anders Limpar. Efter idrottskarriären har Maria burit på en längtan att bli diakon, för att arbeta i kyrkan, och i juni vigs hon i Göteborgs domkyrka.
Den här temakvällen är utformad som ett samtal där Maria berättar om sin livsresa, blandat med några filmklipp från hennes karriär.

Den 7 februari, 2019 besökte Anders Petter Sjödin oss.

VARFÖR I HELA FRIDEN SKA MAN TRO PÅ GUD?

Den här temakvällen hade vi besök av Anders Petter Sjödin, som berättar om sin dramatiska väg till tro. Den innehöll bl.a. en brevväxling med författaren Vilhelm Moberg, en extrem "bucket list" som höll på att kosta honom livet på väg uppför Mount Everest och en planerad fritagning av sin flickvän från en kristen sekt på Cypern. Och det var bara början! 2001 kom han som präst till Partille, där han har varit med om att starta två växande kyrkor.

I kvällens andra del blir det ett panelsamtal mellan Agnes Andersson, Tobias Bogeskär, Sara Waldenfors och Anders Petter Sjödin under ledning av Staffan Birgersson. Det kommer att handla om gudslängtan, om deras olika vägar till tro och framför allt om varför de tror.