Livsnära temakväll

Nästa Livsnära temakväll är den 2 december LITA PÅ ATT DET LJUSNAR med Tomas Sjödin. mer information kommer.

Liv, kärlek och gemenskap är ledord i församlingens arbete, vilket kan ta sig uttryck på olika sätt. Delaktighet är en viktig ingrediens. Ett sätt att inspirera och ta tag i frågor som känns nära i våra liv och vår vardag är de Livsnära Temakvällarna och Livsnära musik. Då inbjuds gästande föreläsare och musiker som delar med sig av sina tankar och upptäckter.

Månd 7 oktober 2019 besökte Fredrik Lignell oss

BOTTENKÄNNING - om Guds långsamma svar på livets djävulskap

Den här temakvällen får vi besök av Fredrik Lignell som skrivit boken Bottenkänning. Utifrån den berättar han om hur ett stillsamt radhusliv på kort tid förbyts i kaos. Om att vara pappa till en dotter som skär sig, om låsta psykiatriavdelningar och om skräcken över att allt ska gå sönder och aldrig bli helt igen. Men också om hopp och att försonas med livet så som det blev.

I kvällens andra del blir det ett samtal mellan Roland Stahre, Ewalina Lyckegård och Fredrik Lignell under ledning av Ingvild Fallegård. Det kommer att handla om vad som händer med oss när livet rämnar och våra förhoppningar grusas.
Musikern Paul Biktor Börjesson medverkar med sång.

Den 1 april, 2019 besökte Maria Brandin oss

Världsmästare – men sen då?

En kväll med Maria Brandin, Sveriges främsta tävlingsroddare genom tiderna. Hon vann VM-guld i singelsculler 1995, och deltog i fyra OS, åren 1988-2000. År 2011 nådde hon finalen i SVT:s ”Mästarnas mästare” tillsammans med Ingemar Stenmark och Anders Limpar. Efter idrottskarriären har Maria burit på en längtan att bli diakon, för att arbeta i kyrkan, och i juni vigs hon i Göteborgs domkyrka.
Den här temakvällen är utformad som ett samtal där Maria berättar om sin livsresa, blandat med några filmklipp från hennes karriär.

Den 7 februari, 2019 besökte Anders Petter Sjödin oss.

VARFÖR I HELA FRIDEN SKA MAN TRO PÅ GUD?

Den här temakvällen får vi besök av Anders Petter Sjödin, som berättar om sin dramatiska väg till tro. Den innehöll bl.a. en brevväxling med författaren Vilhelm Moberg, en extrem "bucket list" som höll på att kosta honom livet på väg uppför Mount Everest och en planerad fritagning av sin flickvän från en kristen sekt på Cypern. Och det var bara början! 2001 kom han som präst till Partille, där han har varit med om att starta två växande kyrkor.

I kvällens andra del blir det ett panelsamtal mellan Agnes Andersson, Tobias Bogeskär, Sara Waldenfors och Anders Petter Sjödin under ledning av Staffan Birgersson. Det kommer att handla om gudslängtan, om deras olika vägar till tro och framför allt om varför de tror.