Livsnära temakväll

Temakvällen den 11 oktober kl 18.30 i Amhults kyrka. Temat: Hur hittar man ljuset i en värld av mörker och ondska. Med Torgny Wirén

Den 11 oktober

Hur hittar man ljuset i en värld av mörker och ondska

Måndag 11 oktober kl 18.30-20.30
Amhults kyrka
Torgny Wirén

Många av oss brottas kanske då och då med frågan om alltings mening. Vågar vi
tro på livet, trots allt elände som hela tiden fyller nyhetssändningarna? Eller kan
man rent av våga tro på en god Gud, trots alla erfarenheter av motsatsen? Och
om man tror, varför känns Gud ofta så långt borta? Och svarar han över huvud
taget på våra böner?

Välkommen till en spännande temakväll med Torgny Wirén, skol- och ungdomspräst i Jönköping. Han är också författare till bästsäljarna Om änglar kunde tala, Alexandra och Under ytan. Hans senaste roman har titeln Medan staden sover och i den brottas huvudpersonerna bl a med frågorna om hur man hittar ljuset i en värld av mörker och ondska? Boken är skriven tillsammans med Torbjörn Åhgren, som också kommer att medverka i den andra delen av temakvällen.

Nästa Temakväll planeras, mer information kommer.
Gratis entré. Caféet är öppet från 17.30 och i pausen bjuds det på frukt, godis &
bokbord. Mer info: Margot Holmgren, tel 031-731 90 26.

Liv, kärlek och gemenskap är ledord i församlingens arbete, vilket kan ta sig uttryck på olika sätt. Delaktighet är en viktig ingrediens. Ett sätt att inspirera och ta tag i frågor som känns nära i våra liv och vår vardag är de Livsnära Temakvällarna och Livsnära musik. Då inbjuds gästande föreläsare och musiker som delar med sig av sina tankar och upptäckter.