En levande mötesplats för alla människor. Här kan du finna en plats där du får vara precis som du är!

Aktuellt:

Kyrkogårdsarbetare - säsong

Just nu söker vi efter nya kollegor som vill jobba som kyrkogårdsarbetare under säsongen 2024.

Är du nyfiken?

Är du nyfiken på att jobba i kyrkan? Eller känner du någon som borde utforska sin kallelse? Välkommen till biskopens kväll på Östrabo med temat ”Nyfiken på” den 26 februari 2024.

Majskolvar mot en blå himmel

Livräddare i fält

Mat är en mänsklig rättighet, ändå går miljoner människor på jorden hungriga. Det är en fråga om fördelning – vi delar inte lika på resurserna.

Anledningar att vara medlem

Du blir medlem i Svenska kyrkan genom dopet. Vi kan se många positiva saker med ditt medlemskap. Nedan hittar du en folder där vi berättar om några av dem.

Viktig information:

JOBBA HOS OSS!

Just nu finns det lediga tjänster att söka!

Närbild på någon som bär ett diakonemblem.

Diakonimottagning

Vi har öppnat en diakonimottagning i Nådens kapell i Färjestaden

FREDAGSFRUKOST

Vi bjuder dig som går på högstadiet på frulle

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Du kan vara med och förändra det.

Läs mer och ge en gåva

Vi finns vid livets fester

Mottagning av dopljus

Dopet - livets första fest

Att få barn är en fantastisk upplevelse. Vi känner förundran och tacksamhet men också oro; det är ett stort ansvar att vara förälder.

Konfirmation

Du är inte ensam om att fundera över livet. Konfirmation handlar bland annat om att diskutera små och stora frågor tillsammans med andra. Välkommen att bli konfirmand!

Bröstbukett brudgum

Bröllop

För att ni älskar varandra! I kyrkan har du möjlighet att ingå äktenskap med den du älskar.

Att vara kyrkvärd

I varje gudstjänst möts du av dem - kyrkvärdarna. Den som är kyrkvärd har en central roll i mötet med gudstjänstbesökarna och ser till att alla känner sig välkomna.

Bönewebben

Skriv en bön eller tänd ett digitalt ljus på Svenska kyrkans bönewebb.

Församlingstidningen Källan

Tidningen delas ut till samtliga hushåll inom Södra Ölands pastorat (ungefär motsvarande Mörbylånga kommun) 10 gånger om året. Källan. Du som inte får tidningen i brevlådan kan hämta den i din närmsta kyrka på södra Öland, alternativt läsa den här på nätet. Det går även bra att höra av sig för att bli uppskriven för en kostnadsfri prenumeration.