En levande mötesplats för alla människor. Här kan du finna en plats där du får vara precis som du är!

Sommaröppet

Sommaröppna kyrkor 2024

Under sommaren hålls alla kyrkor på södra Öland öppet dagligen.

Kansliets besökstider

Besöks- och telefontider till vårt kansli i Torslunda.

Besök en sommaröppen kyrka

Symboljakten 2024

I sommar kan du upptäcka kyrkor genom att gå på symboljakt efter vattendroppar i kyrkor i Växjö stift.

Sommarmusik

Sommar i södra Ölands pastorat innebär en mängd konserter. Du hittar dem alla här.

Kyrkguiden - hitta Ölands sommaröppna kyrkor

Med Svenska kyrkans mobilapp Kyrkguiden kan du hitta till Svenska kyrkan med hjälp av mobiltelefonen. Du kan också se vad som händer i våra kyrkor, se gudstjänster och annat som du inte vill missa. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Ta en digital rundtur i våra kyrkor!

Är du nyfiken på hur det ser ut i södra Ölands kyrkor? På denna sida kan du hitta korta filmer tagna i samtliga av våra kyrkor.

Källans sommarnummer

Vid midsommar kommer ett extra tjockt sommarnummer av Källan

Pilgrimsvandra eller sträck på benen

Upplev sommarkyrkan

Öppna vägkyrkor och pop-up kör

Program för pastoratets vägkyrkor

Vi finns vid livets fester

Mottagning av dopljus

Dopet - livets första fest

Att få barn är en fantastisk upplevelse. Vi känner förundran och tacksamhet men också oro; det är ett stort ansvar att vara förälder.

Konfirmation

Du är inte ensam om att fundera över livet. Konfirmation handlar bland annat om att diskutera små och stora frågor tillsammans med andra. Välkommen att bli konfirmand!

Bröstbukett brudgum

Bröllop

För att ni älskar varandra! I kyrkan har du möjlighet att ingå äktenskap med den du älskar.

Att vara kyrkvärd

I varje gudstjänst möts du av dem - kyrkvärdarna. Den som är kyrkvärd har en central roll i mötet med gudstjänstbesökarna och ser till att alla känner sig välkomna.

Bönewebben

Skriv en bön eller tänd ett digitalt ljus på Svenska kyrkans bönewebb.

Viktig information:

Närbild på någon som bär ett diakonemblem.

Diakonimottagning

Vi har öppnat en diakonimottagning i Nådens kapell i Färjestaden

Anledningar att vara medlem

Du blir medlem i Svenska kyrkan genom dopet. Vi kan se många positiva saker med ditt medlemskap. Nedan hittar du en folder där vi berättar om några av dem.

Svenska kyrkan och civil beredskap

Svenska kyrkans roll i civil beredskap är att upprätthålla den egna verksamheten och att i samverkan med myndigheter och andra organisationer bidra till ett robust samhälle.

Församlingstidningen Källan

Tidningen delas ut till samtliga hushåll inom Södra Ölands pastorat (ungefär motsvarande Mörbylånga kommun) 10 gånger om året. Källan. Du som inte får tidningen i brevlådan kan hämta den i din närmsta kyrka på södra Öland, alternativt läsa den här på nätet. Det går även bra att höra av sig för att bli uppskriven för en kostnadsfri prenumeration.