Ölandsbron i skymning
Foto: Marie Hedström

Svenska kyrkan på Södra Öland

En levande mötesplats för alla människor. Här kan du finna en plats där du får vara precis som du är!

Aktuellt:

Det är dags för sommartid - nya öppettider

Det är dags för sommartid och då går även kansliets telefon och besökstider över till detta. From 1 juni tom 31 aug gäller följande tider; Måndag: 9-12 Tisdag: stängt Onsdag: 9-12 Torsdag: 9-12 Fredag: 9-12 Du besöker oss på pastoratets kansli på Kyrkgatan 3. (Prästgården bredvid Torslunda kyrka) . Du ringer oss via: 0485-380 12 och mailar och på sodraolands.pastorat@svenskakyrkan.se

En liten flicka med rosa keps sitter på en brygga och doppar i tårna i vattnet.

Ekonomiskt stöd från stiftelser och fonder

Från den 15 maj kan du söka ekonomiskt stöd från någon av de stiftelser och fonder som kyrkokansliet förvaltar. Ändamålen är bland annat riktade till barn och unga, funktionshindrade, äldre och sjuka.   

En skugga på en tegelvägg av någon som skriver på sin mobiltelefon.

Kontakta oss

Här hittar du våra kontaktuppgifter. Klicka på respektive yrkeskategori för att finna den du söker.

Vi finns vid livets fester

Mottagning av dopljus

Dop

Att få barn är en fantastisk upplevelse. Vi känner förundran och tacksamhet men också oro; det är ett stort ansvar att vara förälder.

Konfirmation

Du är inte ensam om att fundera över livet. Konfirmation handlar bland annat om att diskutera små och stora frågor tillsammans med andra. Välkommen att bli konfirmand!

Bröstbukett brudgum

Bröllop

För att ni älskar varandra! I kyrkan har du möjlighet att ingå äktenskap med den du älskar.

Bakom varje siffra finns en människa

Över 100 miljoner människor är på flykt och 300 miljoner människor är i behov av humanitärt bistånd. Din gåva gör skillnad!

Läs mer och ge en gåva

Församlingstidningen Källan

Tidningen delas ut till samtliga hushåll inom Södra Ölands pastorat (ungefär motsvarande Mörbylånga kommun) 10 gånger om året. Källan. Du som inte får tidningen i brevlådan kan hämta den i din närmsta kyrka på södra Öland, alternativt läsa den här på nätet. Det går även bra att höra av sig för att bli uppskriven för en kostnadsfri prenumeration.

Anledningar att vara medlem

Du blir medlem i Svenska kyrkan genom dopet. Vi kan se många positiva saker med ditt medlemskap. Nedan hittar du en folder där vi berättar om några av dem.

Ta en digital rundtur i våra kyrkor!

Är du nyfiken på hur det ser ut i södra Ölands kyrkor? På denna sida kan du hitta korta filmer tagna i samtliga av våra kyrkor.

En vuxen och ett barn står vid strandkanten och tittar ut över vattnet.

Kristen tro

Vill du veta mer om kristen tro? Här kan du läsa om vad Svenska kyrkan står för. Du kan också få näring till dina egna tankar om kristen tro.

När livet känns svårt

Få hjälp och stöd