Sommaröppna kyrkor 2023

Under sommaren hålls alla kyrkor på södra Öland öppet dagligen.

I Glömminge - Algutsrums församling hittar du
Glömminge kyrka och Algutsrums kyrka.

- Öppna 1 juni - 31 augusti kl 10-18

I Torslunda församling hittar du Torslunda kyrka och Nådens kapell.
- Torslunda kyrka är öppen 23 juni tom 20 augusti kl 09-20

I Norra Möckleby - Sandby - Gårdby församling hittar du tre kyrkor;
Norra Möckleby, Sandby - och Gårdby kyrka
- Samtliga öppna 23 juni tom 20 augusti kl 10-16

I Resmo - Vickleby församling hittar du Resmo kyrka och Vickleby kyrka.
- Båda öppna 7 april tom 1 oktober kl 10-18

I Hulterstad - Stenåsa församlig hittar du Hulterstads kyrkka och
Stenåsa kyrka.
- Båda öppna 23 juni tom 20 aug kl 10-16

I Mörbylånga Kastlösa församling hittar du de tåv kyrkorna Mörbylånga kyrka och Kastlösa kyrka.
- Båda öppna 23 juni tom 20 augusti kl 10-16.

Kastlösa är även Öppen vägkyrka 31 juli tom 6 aug vilket innebär ett litet utökat program just den veckan. Program hittar du här.

I Sydölands församling hittar du hela sex kyrkor.
Smedby kyrka, Södra Möckleby kyrka, Ventlinge kyrka, Ås kyrka, Gräsgårds kyrka och Segerstads kyrka.
- Samtliga öppna 23 juni tom 20 augusti kl 10-16

Gräsgårds kyrka är även  Öppen vägkyrka 17 juli tom  22 juli vilket innebär ett utökat program just den veckan. Program för veckan hittar du här.

Glimmande metaller eller en paus från solen?

194 öppna kyrkor i Växjö Stift!

Välkommen in för en paus, en kulturupplevelse, ett rum fyllt av historia. Dörrarna står extra öppna och här finns plats för dig. Så oavsett om det du söker är utsikt eller insikt, finns här gott om utsflyktsmål! Packa fikakorgen och gör en kyrksafari. I många av kyrkorna kan du dessutom leta efter och samla symboler.

Här kan du bläddra i Broschyren!

Kyrkorna i Södra Ölands pastorat

Kyrkor och församlingshem

Södra Ölands pastorat förvaltar ett rikt kulturarv och har i stort sett samma geografiska yta som Mörbylånga kommun. Där ryms sju församlingar som tillsammans har arton kyrkor och ett kapell, vilka sträcker sig från Glömminge i norr till Ås i söder. Till varje kyrka och kapell finns också en audioguide att lyssna till.

Ta en digital rundtur i våra kyrkor!

Är du nyfiken på hur det ser ut i södra Ölands kyrkor? På denna sida kan du hitta korta filmer tagna i samtliga av våra kyrkor.