Svenska kyrkan Skillingaryds församling

Kontakt

Svenska kyrkan Skillingaryds församling Besöksadress: Östra Vasagatan 19, 56832 Skillingaryd Telefon: +46(370)73350 E-post till Svenska kyrkan Skillingaryds församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Skillingaryds församling

Kyrkor och församlingshem är till för dig i glädje och sorg! Våra ledord är gemenskap, glädje, delaktighet och stillhet.

Vill du ...
arbeta med barn och unga i vår församling?
Det finns en fungerande barn- och ungdomsverksamhet
där konfirmandarbetet är en viktig del av tjänsten.
”Spagettigudstjänsterna” är en gudstjänstform
som passar särskilt bra till våra yngre familjer.

Lediga tjänster - Församlingspedagog

Vill du ... arbeta med barn och unga i vår församling? Det finns en fungerande barn- och ungdomsverksamhet där konfirmandarbetet är en viktig del av tjänsten. ”Spagettigudstjänsterna” är en gudstjänstform som passar särskilt bra till våra yngre familjer.

Arne Dahlström, klarinett med Kerstin Persson, piano.
Servering. Församlingshemmet i Skillingaryd.

Öppet Hus torsdag 26 okt 15.00 med Arne Dahlström

Arne Dahlström, klarinett med Kerstin Persson, piano. Servering. Församlingshemmet i Skillingaryd.

Varje onsdag fram till advent. 50 kr för soppa, bröd, dryck, kaffe & kaka.18 okt - Minestronesoppa. 25 okt - Fisksoppa. 1 nov - Kycklingsoppa.  8 nov - Ärtsoppa. 15 nov - Lägersoppa. 22 nov -Morotssoppa med bacon

Varje onsdag 12.00 Middagsandakt & soppa i Skillingaryds kyrka.

Varje onsdag fram till advent. 50 kr för soppa, bröd, dryck, kaffe & kaka.18 okt - Minestronesoppa. 25 okt - Fisksoppa. 1 nov - Kycklingsoppa. 8 nov - Ärtsoppa. 15 nov - Lägersoppa. 22 nov -Morotssoppa med bacon

För Arbetarepartet - Socialdemokraterna:
Sonja Kling, Bo Holst. Erik Sjöberg, Monika Andersson.
Ersättare: Claes Johansson, Gullvi Alkemark.

För Vår kyrka i samverkan i Skillingaryds församling:
Ann-Louise Ahlnér, Martina Löwenham, Eva Myrén Lundh,
Ingvar Ekh, Erica Gunnarsson Kibowa, Birgitta Andersson
Ersättare: Gunnel Johansson, Sara Mejving, Dan Gustafsson,
Margareta Svensson, Ulla Hansson, Barbro Lemke,
Gordon Stewart.

Det nyvalda kyrkofullmäktige för perioden 2018-2021

För Arbetarepartet - Socialdemokraterna: Sonja Kling, Bo Holst. Erik Sjöberg, Monika Andersson. Ersättare: Claes Johansson, Gullvi Alkemark. För Vår kyrka i samverkan i Skillingaryds församling: Jan Gunnargård, Ulf Svenzon, Birgit Adolfsson, Bengt Hjalmarsson, Lennart Fritz, Inger Lindström, Pia Jonsson, Ann-Louise Ahlnér, Martina Löwenham, Eva Myrén Lundh, Ingvar Ekh, Erica Gunnarsson Kibowa, Birgitta Andersson Ersättare: Gunnel Johansson, Sara Mejving, Dan Gustafsson, Margareta Svensson, Ulla Hansson, Barbro Lemke, Gordon Stewart.

Tema: ”Att leva tillsammans”. Klas Svensson, Anna-Karin Danielsson

Söndag 29 okt 11.00 - Mässa i Skillingaryds kyrka.

Tema: ”Att leva tillsammans”. Klas Svensson, Anna-Karin Danielsson

Klas Svensson, Anna-Karin Danielsson

Söndag 29 okt 16.00 - Sinnesrogudstjänst i Åkers kyrka

Klas Svensson, Anna-Karin Danielsson

Över 20 miljoner människor är drabbade av en pågående hungerkatastrof. Människor dör redan av brist på mat och vatten. Behoven är enorma och Svenska kyrkan finns på plats genom lokala partners i bland annat Somalia, Etiopien och Sydsudan. Din gåva behövs!

Stöd människors kamp mot svält i Afrika

Kyrkklockorna i Skillingaryd ringer tisdag-torsdag kl 9 och inbjuder till en enkel Morgonbön dessa mornar. Alla är välkomna till Skillingaryds kyrka då, ca 10 min med en läsning ur andaktsbok eller tidegärden, bön och kanske en sång. Tisdag till torsdag är kyrkan öppen för besök mellan 9-15.

Morgonbön kl 09.00 varje tisdag-torsdag i Skillingaryds kyrka och öppen kyrka 9-15

Under allhelgonahelgen minns vi på ett särskilt sätt våra döda. Vi smyckar deras gravar med blommor och tänder ljus som lyser upp i mörkret mellan Alla helgons dag och Alla själars dag.

Allhelgona

Här kan Du lämna ditt böneämne till vår gudstjänst

Be för mig

Här kan Du lämna ditt böneämne till vår gudstjänst

Utanför ingången till Lilla salen står nu ett grått skåp med nya varor! Du betalar i kassalådan eller swishar - instruktion finns på lådan!

Nu säljer vi Rättvisevaror i församlingshemmet i Skillingaryd!

Övriga samlingar på gång

NOVEMBER

Onsdag 1

Allhelgonahelgen
Fredag 3
14.00  Mässa på Jupiter.
15.00  Mässa på Sörgården
14-18   Öppen kyrka i Hagshult, Tofteryd och Åker

Skogskyrkogården i Skillingaryd:

Kaffe serveras vid klockstapeln under eftermiddagen.

15.00  Visning av utbyggd askgravlund och renoverade bodar.
17.00  Andakt i kapellet

Lördag 4   ”Helgonen”
9-17  Kapellet på Skogskyrkogården öppet

16.00  Minnesgudstjänst i Åkers kyrka. Stråkmusik.

18.00  Minnesgudstjänst i Hagshults kyrka. Hagshultskören

18.00  Minnesgudstjänst i Tofteryds kyrka. Stråkmusik

Söndag 5  ”Vårt evighetshopp”
11.00  Mässa i Skillingaryds kyrka.

Onsdag 8

Lördag 11
15.00  Syföreningen Ankarets
 höstauktion. Lotterier & servering.

Söndag 12  ”Frälsningen”
11.00  Mässa i  Skillingaryds kyrka.

Onsdag 15
12.00  Middagsandakt & soppa i Skillingaryds kyrka
18.30  ”Rastplats” – enkel mässa i Skillingaryds kyrka.

Söndag 19  ” Vaksamhet & väntan”
11.00  Mässa i Hagshults kyrka

16.00  Sinnesrogudstjänst & Barnkyrka i Skillingaryds kyrka. Ekumeniska ungdomskören, konfirmanderna.

Onsdag 22
12.00  Middagsandakt & soppa i Skillingaryds kyrka

Söndag 26  ”Kristi återkomst”
11.00  Mässa i Skillingaryds kyrka

16.00  Gudstjänst i Åkers kyrka

Onsdag 29
12.00  Middagsandakt & soppa i Skillingaryds kyrka. Sista för terminen.

I Skillingaryds församling finns många uppgifter

Du behövs!

I Skillingaryds församling finns många uppgifter

Nu kan du betala med Swish