Skillingaryds församling

Välkommen till Skillingaryds församling! Vi finns här för dig genom gudstjänster, barngrupper, körer, samtal och mycket mer. Här kan du dela både glädje och sorg och få stöd i vardagen. Du som vill är välkommen att bidra på något sätt. Välkommen som du är.

Någon tar soppa ur en stor kastrull.

Sopplunch och middagsbön.

Onsdag 6/3 11.45 är det middagsbön i Skillingaryds kyrka och därefter kl 12.00 sopplunch i församlingshemmet. Denna gång serveras husets egen tomat- och basilikasoppa med fetaost, kaffe och kaka för endast 70 kr. Välkommen!

Vårauktion Hagshult

Vårauktion i Hagshult

Lördag 16 mars i Hagshults församlingshem kl. 14. Lotterier och försäljning, kaffeservering. Ingemar Persson andakt. Gåvor tas tacksamt emot, inlämning 16/3 kl. 9-12 i församlingshemmet. Hjärtligt välkomna!

En gammal nyckel ligger på en uppslagen bibel.

Samtalsgrupp om kristen tro

Är du nyfiken på kristen tro, eller bara intresserad av att komma vidare i dina funderingar? Vi träffas under fyra fördjupningskvällar varannan tisdag kl. 18.30-19.30: 13/2, 27/2, 12/3 och 26/3 i Skillingaryds församlingshem. Vi använder oss av boken "Sju steg i kristen tro" av Jonas Lindberg och samtalsledare är Martin Ahlqvist. Välkommen!

Två personer är ute på långpromenad. Det är vinter och solen skiner.

Fastan - tiden fram till påsk.

På askonsdagen 14 februari börjar den kristna fastan som ger oss möjlighet till eftertanke och växande i tron. Välkommen att inleda fastan med askonsdagsmässa i Skillingaryds kyrka kl. 18. Klicka och läs mer om fastan.

Kyrkoblad

Här kan du hämta och läsa det senaste kyrkobladet!

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

Lediga tjänster

Vi söker en komminister 100%. Klicka och läs mer om hur du kan bli en del av vårt arbete här i Skillingaryds församling!

Spagettigudstjänst - vad är det?

Publicerad:

Jo, det är en kortare barnanpassad gudstjänst som avslutas med att vi äter spagetti och köttfärssås tillsammans. Ofta sjunger vår barnkör Soul kids på gudstjänsten som alltid är på en vardag kl. 17, perfekt tid efter jobb, förskola och skola och med kvällsmaten ordnad - 50 kr för vuxna, gratis för barn. Välkommen!

Om Hagshults klockstapel - Bernt Emanuelsson intervjuas av P4 Jönköping.

Publicerad:

Hagshults kyrka ska få en ny klockstapel istället för den som brann ner 2020. Hur går processen med det arbetet? Bernt Emanuelsson som sitter i församlingens projektgrupp berättar för P4 Jönköping den 30:e oktober. Margareta Svensson filmade.

Syföreningen Ankaret startar upp för terminen!

Publicerad:

Nya medlemmar välkomnas gärna! Terminsstart 19 september kl. 14 i Skillingaryds församlingshem, med träffar varannan vecka därefter.

Möte i Hagshult

Publicerad:

Hagshults idégrupp hälsar alla välkomna till möte i Hagshults församlingshem måndag 28/8 kl. 18.00. Kom och gör din röst hörd! Vi bestämmer tillsammans till vem/vilken förening vi ska skänka de insamlade pengarna från vägkyrkan, auktionen och kyrkfikorna. Välkommen!

Välkommen till ett möte med biskop Fredrik Modéus "Biskopens dag" 5/9 kl.18:00

Publicerad:

Som ett led i den biskopsvisitation som gjorts i Skillingaryds församling kommer biskop Fredrik på besök den 5/9 2023. Klockan 18 firas en mässa i Skillingaryds kyrka och därefter följer ett panelsamtal med titeln: ”Ett gott samhälle för alla - Skillingaryd om 15 år” Samtalet förs mellan biskop Fredrik och olika företrädare för civilsamhället. Vi får tillsammans fundera på styrkor, svagheter, möjligheter och hot som Skillingaryd står inför. Kvällen avslutas med mingel under avslappnade former i församlingshemmet där samtalet kan fortsätta en stund till.

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Du kan vara med och förändra det.

Läs mer och ge en gåva