Musik i sommarkväll

I Hagshult, Åker och Tofteryd.

OBS! Vi följer folkhälsomyndighetens regler om hur många som får delta vid sammankomster. Vilket just nu är 50 personer. Vi kan därför tvingas att neka inträde till våra evenemang.

JUNI

Torsdag 25/6 18.00 i Hagshults kyrka

Välkommen på en konsert fylld med klassisk musik, framförd av en trio yrkesmusiker från Hagshult, Spanien och Italien. Vi får lyssna till musik av Gabriel Fauré och Astor Piazzolla. Kom, luta dig tillbaka i bänken och låt musiken beröra.

Carl Ahlgren, klarinett
Josep Castanyer Alonso, cello
Vittoria Quartararo, piano

Fredag 26/6 18.00 i Hagshults kyrka

Samarkand
Malin Parsmo: Sång och flöjter,
Samuel Johansson: Gitarr och
predikantorgel,
Mart Hallek: fiol
Samarkand spelar musik och med rötter i den nordiska och keltiska
musiktraditionen. Deras egna arrangemang sätter en personlig prägel på det som vi kommer att få lyssna till, då folkmusiken ligger dem
varmt om hjärtat önskar de få dela med
sig av en varm och hjärtlig musikupplevelse, musik för själen helt
enkelt!

Tisdag 30/6 18.00 i Åkers kyrka

Eva Myrén Lund kommer att sjunga. Det blir ett blandat program med visa. musikal, klassiskt med mera. Anna-Karin Danielsson och Ing-Marie Åkerhag medverkar med följt, sång, orgel och piano.

JULI

Torsdag 2/7 18.00 i Åkers kyrka

Ann Roach och Valentina Viktorovitch har samarbetat sedan 2006.
De har under denna period bl.a. varit engagerade av Smålands Musik  och Teater i Spira, Borås Kammarmusikförening, Operans Vänner i Sävsjö, samt vid en Kammarmusikfestival i Martin Luthers Kyrka i Halmstad.

Utöver dessa engagemang har de konserterat extensivt i ett stort antal  kyrkor i Jönköpings län, även Halland och Skåne, både med sommarmusikkonserter men även under året vid andra sammanhang.

AUGUSTI

Torsdag 6/8 19.00 i Tofteryds kyrka

Ida Ramberg är 20 år och kommer från Åminne utanför Värnamo. Hon har studerat sång och låtskriveri under 2 år i Stockholm, sjungit sedan barnsben med sin mamma Lovisa Ramberg. ”Därför är det extra roligt att hon är med just denna konsert och spelar piano! Vi båda har en förkärlek till när det svänger, så det blir en soulig konsert med både gamla klassiker och nyskrivet av mig, men såklart annat också!

Torsdag 13/8 19.00 i Tofteryds kyrka

Hilma Olsson är född och uppvuxen i Tofteryd men bor numera i Malmö där hon arbetar med litteratur och skrivande. Vid sidan av arbetet sjunger hon och spelar på sitt piano som står inklämt i ett hörn i hennes etta. Låtarna hon kommer att sjunga under kvällen rör sig på det melankoliska spektrumet, ibland avlösta av en eller annan cover på några av våra mest kända schlagerbitar.

Torsdag 20/8 19.00 i Tofteryds kyrka

Andlig sång som det svänger om med Janne Schultz, gitarr, Henric Gustafsson, piano, Anders Magnusson, trummor, Gunnar Davidsson, bas och Gudrun Seifert, sång.