Ronneby pastorat

Ronneby pastorat

En integrerad hemsida för Bräkne-Hoby och Ronneby församlingar

Vision

"Svenska kyrkan i Ronneby Pastorat är en öppen, trygg och attraktiv gemenskap som utvecklas genom samarbete och lyhördhet. Kultur, tradition och framtid möts över gränserna och människor i alla åldrar växer i sin tro och känner samhörighet med
varandra och Gud."

Ronneby Pastorat

Besöks- och postadress:
Svenska kyrkan Ronneby,  Kyrkogatan 24,  372 30 RONNEBY

Växel: 0457 - 178 50                Fax: 0457 - 179 26

E-post: Ronneby pastorat

Telefontid samt öppet för besök:
måndag-torsdag kl 10.00-15.00, fredag kl 10.00-12.00
med lunchstängt kl 12.00-13.00

Kyrkogårdsförvaltningen

Besöks- och postadress:
Kyrkogårdsförvaltningen, Eringsbodavägen 1, 372 92 KALLINGE

Växel: 0457 - 209 40               Fax: 0457 - 208 19

E-post: ronneby.kyrkogard@svenskakyrkan.se

Telefontid samt öppet för besök:
måndag - fredag kl 10.00 - 15.00 med lunchstängt kl 12.00 - 13.00

Önskepsalmer

Backaryds församlingshem tisdag 16 maj kl 14.00

Gilla/följ oss på Facebook

Påskens drama innehåller vänners svek, en moders maktlöshet, maktens grymhet och Guds ingripande. Händelserna förändrade livsvillkoren för all framtid. Därför är påsken kyrkans största helg.

Påsken

Torsdagen före påskhelgen äter Jesus för sista gången tillsammans med sina lärjungar. Medan de äter säger Jesus till de tolv lärjungarna att de ska fortsätta att bryta bröd och dricka vin tillsammans även när han inte finns ibland dem. Gör det till minne av mig, säger Jesus

Skärtorsdagen

Efter att Jesus gripits på natten av de romerska soldaterna förs han till förhör hos Pontius Pilatus. Han fattar beslutet att Jesus ska dömas till döden. Anledningen är att Jesus gjort anspråk på att kalla sig judarnas kung.

Långfredagen

När en grupp kvinnor kommer till Jesus grav är stenen bortrullad och hans kropp är inte där. Jesus har uppstått från döden. Han har dött för människorna. Genom att han dog får människorna nu evigt liv.

Påskdagen

Jesus visar sig för alla lärjungar på olika sätt. Deras reaktioner är också olika. Några tvivlar på att det är verklighet, någon vill se bevis. Men oavsett deras reaktioner stannar Jesus hos dem och delar deras tillvaro.

Annandag påsk

OMG - frågor och svar

om Gud, livet, bibeln, kyrkan och världen