Other languages with Google Translate

Rogberga-Öggestorps församling

Välkommen till Rogberga-Öggestorps församling. Här på vår hemsida hittar du information om både det ena och det andra av vad som händer i församlingen. Våra öppettider på exp. då vi säkrast nås både per telefon och vid besök är mån-fre 10-12, men oftast finns det personal även övrig dagtid.

_________________________________________________________________________

Diakoni i förorten...

Välkommen att söka tjänst som diakon, 75%, i Svenska kyrkan i Tenhult, Jönköpings kommun.

Vi behöver din hjälp i att skapa församlingens diakonala ansikte. Tjänsten är nyinrättad vilket ger möjligheter att bygga upp ett modernt diakonalt arbete.

Vi vill att du identifierar behoven av diakoni bland barn och ungdomar, invandrare, familjer, människor av alla slag.

Svenska kyrkan i tenhult har sina rötter grundade i evangelium om Jesus Kristus, i enlighet med Svenska kyrkans tro och bekännelse.

Därför arbetar Svenska kyrkan i Tenhult:

• med att gudstjänsten ska vara centrum i all verksamhet
  • med att vården och omsorgen om de svaga ska ha en framträdande plats i allt vårt arbete ända in i gudstjänsten och omfatta alla människor

Till sin hjälp har diakonen, förutom frivilliga, också till viss del en präst vid sin sida.

Tenhult ligger ett stenkast frå Jönköping med mycket goda förbindelser dit. Till Nässjö finns också regelbundna förbindelser.

Som fackutbildning prioriterar vi socionom, sociala omsorgslinjen och sjuksköterska.

Upplysningar om tjänsten lämnas av kyrkoherde Christian Sandblom, mobil 070 293 66 50 eller mail christian.sandblom@svenskakyrkan.se . Antagning sker löpande. Ansökan insändes till kyrkoherdens mailadress enligt ovan. Tillträde enligt överenskommelse.

_________________________________________________________________________

Torsdagen den 21 februari kl.12.00 blir det andakt i Kyrkans Hus och därefter sopplunch. På söndag den 24 februari, Sexagesima (= sextio dagar före påsk) firar vi gudstjänst i Rogberga kyrka kl.10.00 (OBS! tiden) i samband med "Fiskedagen". Varmt välkomna!

Veckans samlingar och gudstjänster

Välkomna till sopplunch torsdagen den 21 februari kl.12.00, vi inleder med andakt och därefter är det soppservering fram till kl.13.30. Varmt välkomna att avnjuta andaktsstund, soppa och dessert samt god gemenskap. Soppluncherna fortsätter varannan vecka, jämna veckor, fram till maj månad.

Sopplunch

Fiskedagen 2019

Söndagen den 24 februari blir det traditionsenlig familjedag i Rogberga och Tillandzgården. Försäljning avstartkort till fisketävlingen börjar 8.00. Programmet ser sedan ut som följande: 8.25 morgonbön, 8.30 fisketävlingen startar (pågår till 13.00), 10.00 gudstjänst, 11-14 loppis, lotterier och servering, 12.30 dragning i stora lotteriet och kl.14 avslutar vi dagen med prisutdelning i fisketävlingen.

Loppis-saker mottages tacksamt (ej möbler) och lämnas i Tillandzgården lördagen den 23/2 kl.10-12.

Varmt välkomna!