Att leva vidare

Många kan, med tacksamhet intyga, vad en enkel samtalsgrupp kan betyda. Efter en begravning får änkor och änkemän en inbjudan till sorgegrupp.

Att mista sin livskamrat är något av det svåraste som livet rymmer. Jag liksom tappar fotfästet och mycket gungar kring mig. Är det fler som känner som jag, som förstår eller anar vad jag går igenom?

leva vidare-grupper på Orust

En leva vidare grupp eller sorgegrupp, som den också kan kallas, är en grupp för människor i sorg. I Orust pastorat skickar vi inbjudan två gånger per år till änkor och änkemän som fått sorg det senaste halvåret. 1 januari-30 juni och 1 juli-31 december. Man får ett brev med inbjudan. Efter en tid ringer vi upp och frågar om man vill vara med.

Vi träffas fem gånger, varannan vecka under dagtid. Vi inleder varje samling med kaffe och smörgås och fortsätter därefter 1 ½ timme. Ledare för gruppen är präst och diakon eller diakoniassistent.

Karin Hansson

Svenska kyrkan på Orust

Mer om Karin Hansson

Arbetar för hela Svenska kyrkan på Orust, kontor i Kyrkans hus i Ellös.

Swisha för Diakoni, Kyrkkaffe och gemenskapsluncher På Orust

Kyrkkaffe och gemenskapsluncher Orust - 123 113 113 5

Diakonin på Orust - 123 098 42 78

Läs mer om hur du använder och laddar ner Swish på www.getswish.se.