Foto: Sofia Lökholm

Krakow

Inför och utifrån en resa till Krakow och ett besök i det före detta förintelselägret Auschwitz arbetar vi med frågor kring hur vi genom att sprida ljus och glädje kan göra världen bättre.

Ingenstans i världen kan man uppleva en sådan kontrast mellan ljus och mörker som i Krakow. Några mil utanför denna vackra stad besöker vi under vår resa det före detta koncentrationslägret Auschwitz - ett besök alla människor borde göra någon gång i livet. Utifrån detta besök arbetar vi sedan med hur vi med ljus och gemenskap i fokus kan göra världen bättre.

Förutom själva resan till Krakow består läsårets konfirmationsupplevelsen av ett antal träffar på helger, ett par tisdagskvällar och några dagars förberedelse inför konfirmationen.

Krakowresan
14 - 19 juni 2024

Konfirmation
29 juni 2024

Anmälan:
Du anmäler dig till Krakowkonfirmation via ett formulär som du hittar här...

Kostnad:
För att kunna genomföra vår populära konfirmationsupplevelse i Krakow ber vi om ett bidrag på minst 2 000 kronor. Läs mer här...

Krakowresan 2024

Den 14 juni - 19 juni 2024 reser våra Krakowkonfirmander till Krakow. Här finns all information inför resan

Konfirmationen

Den 29 juni kl 11:30-14:00 är det konfirmation för Landvetter och Härrydas ungdomar på strandängarna vid Gröenkapellet.

Konfirmationsträffar 2023/24

Här lägger vi upp datum och tider för konfirmandårets olika träffar och läger.

Någon häller vatten i dopfunten från en kanna.

Dop inför konfirmation

Här kan du läsa mer om dop innan konfirmation.

Gudstjänster under din konfirmandtid

Här kan du läsa mer om gudstjänster, när, var och hur de firas.

Tisdagsuppdrag

Prästgården är öppen varje tisdag mellan 14:00-20:00 för konfirmander. Det är frivilligt att besöka oss dessa tisdagar, här har ungdomarna möjlighet att träffa andra konfirmander och assistenter men också göra våra tisdagsuppdrag.

HUR VI INFORMERAR

Vår bas för information är denna hemsida som uppdateras löpande under året. Eftersom det är så många som tar del av Landvetter och Härrydas konfirmationsupplevelse använder vi oss av grupp-sms. När det finns ny information på hemsidan skickar vi ut en påminnelse till er med länk till hemsidan. Var därför noga med att lämna in rätt nummer när ni anmäler er. Får ni inga sms är det viktigt att ni kontaktar oss så vi kan rätta till det.