Levande musik med våra orkestrar

I våra gudstjänster och vid flera konserter under året får vi njuta av vacker musik framförd av våra fantastiska orkestrar. Vi har två egna husband och vi har två kontraktsorkestrar; Stockholms Blåsorkester och Stockholms Akademiska orkester som alla bjuder på fantastisk variation och bredd i sin repertoar.

Husband i våra gudstjänster

I våra Söndagsgudstjänster/mässor med hopp medverkar alla våra musiker och körer. Vi arbetar målmedvetet med att skriva och implementera nya sånger som är framsprungna ur vår egen kontext. Vår målsättning är att skapa en musikalisk bredd och låta många genrer få rymmas, men liturgiska musiken finns i landskapet populärmusik (jazz, gospel, rock). Därför har vi också två husband, dessa är:
Stefanskapellet: Hasse Johnzon, gitarr, Christer Axelsson, trummor, Kenneth Eriksson, bas, Jill Nordin, sång och piano.
Ljusbandet: Arvid Elenäs, gitarr. Oscar Mattsson, bas. Gustav Larsson, trummor.

Stockholms Blåsorkester

Stockholms Blåsorkester

Stockholms Blåsorkester är en symfonisk blåsorkester med ett 40-tal medlemmar. Dirigent och konstnärlig ledare är Niclas Blixt. Orkestern har en bred repertoar, som omfattar musik i flera genrer: originalmusik för blåsorkester, klassiska transkriptioner, musikal- och marschmusik.  De samarbetar gärna med körer och solister. 

Sedan hösten 2016 repeterar Stockholms Blåsorkester i Stefanskyrkan i Vanadislunden i Stockholm och ger fyra konserter i Stefanskyrkan varje år.

Läs mer om Stockholms Blåsorkester på deras hemsida »

stockholms akademiska orkester

Stockholms Akademiska Orkester bildades 1922 av en grupp studenter vid Stockholms Högskola under ledning av jur. stud. Kule Palmstierna och Oskar Lindberg. Orkestern har varit aktiv sedan dess, vilket gör den till en av Stockholms äldsta.

Sedan 1996 leds orkestern av Helena Söderman Bohlin, utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och vid Sibeliusakademin i Helsingfors. Orkestern består av cirka 30 medlemmar och har sammansättningen av en symfonisk kammarorkester med både stråk och blås. Medlemmarna består av en blandning av amatörer och professionella musiker.

Stockholms Akademiska Orkester repertoar är varierande. Grunden ligger i den symfoniska musiken från barock till idag, med viss tonvikt på 1900-tal. 

Läs mer om Stockholms Akademiska orkester på deras hemsida »

Kontraktskörer

I S:t Johannes församling satsar vi mycket på musiken och ett rikt konsertliv. För att kunna erbjuda både bredd och kvalitet samarbetar vi med flertalet körer som både övar och håller konserter i våra kyrkor.

Musikprogram 2022

Vi bjuder på ett brett utbud av musikevenemang med hög konstnärlig kvalitet. Nedan ser ni vårt konsertutbud för sommaren och hösten 2022!