Orkestrar

I våra gudstjänster och vid flera konserter under året får vi njuta av vacker musik framförd av våra orkestrar.

Husband i Stefansmässan

Stefansmässan är vår huvudgudstjänst och här medverkar alla våra musiker och körer. Vi arbetar målmedvetet med att skriva och implementera nya sånger som är framsprungna ur vår egen kontext. Vår målsättning är att skapa en musikalisk bredd och låta många genrer få rymmas, men liturgiska musiken finns i landskapet populärmusik (jazz, gospel, rock). Därför har vi också två husband som medverkar i Stefansmässan, dessa är:
Stefanskapellet: Hasse Johnzon, gitarr, Christer Axelsson, trummor, Kenneth Eriksson, bas, Jill Nordin, sång och piano.
Ljusbandet: Arvid Elenäs, gitarr, Oskar Mattsson, bas, Gustav Lindström, trummor, Andreas Hemström. Piano.

Stockholms Blåsorkester

Stockholms Blåsorkester är en modern symfonisk blåsorkester med ett 40-tal medlemmar. Orkestern har en bred repertoar som omfattar svensk och utländsk musik i flera genrer: klassiskt, musikaler, marscher och originalmusik för blåsorkester.
Orkestern engageras för underhållningsmusik på mässor, invigningar samt arrangerar regelbundet också egna konsertspelningar, ibland med solister.
Nu har vi inlett ett samarbete med församlingen som vi hoppas ska berika såväl musiklivet som gudstjänsterna i kyrkan.
Orkestern leds av Niclas Blixt.
Läs mer om Stockholms Blåsorkester på deras hemsida.