Svenska kyrkan Besöksadress: Sysslomansgatan 4, Uppsala Telefon: 018-16 96 00 E-post till Svenska kyrkan

Fonder och aktiegåvor

Vill du att dina pengar ska växa samtidigt som de verkar för en god sak? Då kan du fondspara i Swedbank Robur Humanfond. Du kan också välja att skänka din aktieutdelning.

Fondspara

Genom ideellt fondsparande kan du på ett enkelt sätt bygga upp ett sparkapital med möjlighet till god avkastning, samtidigt som du stöttar vår verksamhet och låter ditt sparkapital bidra till en bättre värld. Svenska kyrkans internationella arbete får två procent av ditt sparkapital varje år.

Du kan månadsspara regelbundet eller göra insättningar lite då och då – välj det som passar dig bäst.

Swedbank Robur Humanfond är en svensk aktiefond och förvaltas av Swedbank Robur. Humanfond är en hållbarhetsfond, vilket innebär att företagen den investerar i tar ansvar för miljö, arbetsvillkor, mänskliga rättigheter och affärsetik.

Från utdelningar under 2016 tog Svenska kyrkans internationella arbete emot hela 671 071 kr från fondsparare. Varmt tack till dig som sparar i Swedbank Robir Humanfond.

Spara utan avgift

1 juli 2016 togs avgiften bort i Swedbank Robur Humanfond. Nu kan du kombinera långsiktigt sparande och samtidigt stötta Svenska kyrkans arbete utan kostnad. Tidigare avgift i Humanfonden var 1,25 procent.

Skänk din aktieutdelning

Dina pengar växer, arbetar och gör nytta när du skänker utdelningen på dina privata aktier eller utdelning från fåmansbolag till Svenska kyrkans internationella arbete.

En tusenlapp som skulle gett dig 700 kronor efter skatt, blir 1 000 skattebefriade kronor i aktiegåva för en rättvis värld! Det är enkelt att skänka sin aktieutdelning: Du meddelar din bank före aktiebolagets årsstämma och talar om vilken organisation du vill stödja.

På webbplatsen Aktiegåvan.se kan du läsa mer om om att skänka aktieutdelning Det är en webbplats som FRII, Frivilligorganisationernas Insamlingsråd, står för.

Du kan också ladda ned blanketten Anmälan om Rättighetshavare som du ska skriva ut och ta med dig till banken. Tack för att du vill vara med och skänka din aktieutdelning!

Historisk avkastning ingen garanti för framtida avkastning

På grund av fondens sammansättning och de förvaltningsmetoder som används, kan pengar som placeras i fonden både minska och öka kraftigt i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Faktablad, informationsbroschyrer och fondbestämmelser för Swedbank Roburs fonder finns att hämta hos din återförsäljare eller på swedbankrobur.se