Höganäs församling

Kontakt

Höganäs församling Besöksadress: KYRKPLATSEN 3, 26331 HÖGANÄS Telefon: +46(42)362180 E-post till Höganäs församling Webbplats

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Höganäs församling

Man trivs där man behövs

Verksamheter hösten 2017

Här nedanför kan du snabbt bläddra bland våra verksamheter. Du kan också hitta dem i menyn under församlingsliv.

Här kan du se glimtar från de dop som hållits i Himmelsfärdskyrkan.

Dopbilder

Här kan du se glimtar från de dop som hållits i Himmelsfärdskyrkan.

Se bilder från vigslar i Himmelsfärdskyrkan

Vigselbilder

Se bilder från vigslar i Himmelsfärdskyrkan

Femtonde söndagen efter trefaldighet

Ett är nödvändigt

Liturgisk färg

Grön

Altardekoration

På altaret ställer vi liljor, men inte vita och vi tänder två ljus.

Bibeltexter

Gammaltestamentlig läsning

Femte Moseboken kapitel 4, vers 29 - 31

Men där skall du söka Herren, din Gud, och du skall finna honom om du frågar efter honom av hela ditt hjärta och med hela din själ. När du är i nöd och allt detta drabbar dig i kommande dagar, då skall du vända tillbaka till Herren, din Gud, och lyssna till honom. Ty Herren, din Gud, är en barmhärtig Gud, och han skall inte överge dig eller låta dig gå under. Han glömmer aldrig det förbund han ingick med dina fäder och bekräftade med ed.

Till de kristna i Filippi kapitel 4, vers 10 - 13

Jag har glatt mig mycket i Herren över att er omtanke om mig äntligen har kunnat skjuta nya skott. Omtanke hade ni ju förut också, men inte tillfälle. Inte för att jag har lidit någon nöd. Jag har lärt mig att klara mig med det jag har. Jag kan leva fattigt och jag kan leva i överflöd. Jag har verkligen erfarenhet av allt: att vara mätt och att hungra, att leva i överflöd och att lida brist. Allt förmår jag genom honom som ger mig kraft.

Evangeliet enligt Lukas kapitel 10, vers 38 - 42

Medan de var på väg gick han in i en by, och en kvinna som hette Marta bjöd honom hem till sig. Hon hade en syster vid namn Maria, som satte sig vid Herrens fötter och lyssnade till hans ord. Men Marta tänkte på allt hon hade att ordna med. Hon kom och ställde sig framför Jesus och sade: ”Herre, bryr du dig inte om att min syster låter mig ensam ordna med allt? Säg åt henne att hjälpa till.” Herren svarade henne: ”Marta, Marta, du gör dig bekymmer och oroar dig för så mycket, fast bara en sak behövs. Maria har valt det som är bäst och det skall inte tas ifrån henne.”

Psaltaren

Psaltaren kapitel 123, vers 1 - 4

En vallfartssång. Som tjänaren ser mot sin herres hand, som tjänarinnan ser mot sin husmors hand, så ser vi mot Herren, vår Gud, och hoppas på hans nåd. Förbarma dig, Herre, förbarma dig, vi har fått nog av förakt. Vi har fått nog av de självsäkras hån, av de högmodigas förakt.