Konfirmation

Konfirmationen är en möjlighet att uppleva något nytt. Att tillsammans med andra ungdomar upptäcka och fundera mer på vad livet innebär.

Vill du…

• Upptäcka nya saker som kan hjälpa dig i livet?

• Lära känna nya kompisar och uppleva gemenskapen på aXet, våra ungdomskvällar med mässa, mat, mys och allt från soffhäng till lajv och flytande kväve?

• Fundera på och prata om vänskap, kärlek, döden, himlen, orättvisor, Gud, tro, och att vara sig själv?

• Ha kul samtidigt som du får veta mer om Jesus och kyrkan, uppleva hur det är att fira gudstjänst och sen konfirmeras i en högtidlig gudstjänst i kyrkan?

Då ska du bli konfirmand i Höganäs församling, en gemenskap där du är välkommen precis som du är och får ha roligt tillsammans med vår Ledarkår samtidigt som du får veta mer om vad du själv, andra och kyrkan tänker om tro! Konfirmation handlar ju om kristen tro och kristen tro handlar om livet.

Konfirmationen är en möjlighet att lära känna dig själv, nya kompisar och Gud på ett roligt och minnesvärt sätt. Vi diskuterar livsfrågor, leker, utmanar oss själva, pysslar, ser på film och mycket mer.

Bra att veta: du måste vara döpt för att konfirmeras eftersom konfirmationen är en bekräftelse på ditt dop. Om du inte är döpt får du möjlighet till det under konfirmationstiden.

Välkommen till Konfa!
Kicki Barklund, Emma Stene Jernqvist, Johanna Hjelmgren,
Johan Itzigehl samt alla unga ledare.

Dessa grupper har startat i år:

OBS! Årets grupper är redan fulla och tar inte in fler deltagare.

Alternativ 1 - Lägergruppen (montessoriinspirerade metoder)

För dig som gillar att bara vara, som vill ta chansen att fundera över allt som känns viktigt i livet och skapa minnen för livet tillsammans med nya vänner. Vi träffas varje torsdag 16.00-18.00 under hela hösten med start den 22 augusti. Vi åker på en heldagsaktivitet en lördag i september, läger den 15-17 november och firar konfirmationsgudstjänst lördagen den 18 januari 2020.

Alternativ 2 – Äventyrsgruppen

För dig som gillar utmaningar, som inte tvekar att klättra i berg, paddla kanot, nosa på en häst eller sova i vindskydd. Här får du chansen att utmana dig själv och uppleva nya sidor av livet. Under höst och vår träffas vi varannan tisdag 16.00-19.00 med start den 27 augusti. Under vintern, mellan höstlov och sportlov, träffas vi i stället en söndag i månaden. Inför upptaktsträffen kommer information om datum för läger och olika aktiviteter. Konfirmationsgudstjänsten äger rum lördagen den 16 maj 2020.

Alternativ 3 – Skidgruppen

Skidproffs eller nybörjare - för dig som gillar snö, vinter och skidåkning i alla former så finns bara ett alternativ – skidgruppen. Vi träffas 3 gånger under hösten för att sen mötas varje torsdag under våren kl 16.00-18.00. Inför upptaktsträffen kommer information om datum. Vårt skidläger blir i början av januari 2020 och konfirmationsgudstjänsten äger rum på pingstafton, lördagen den 30 maj 2020.