Foto: Mats Landerberg

Konfirmation

Konfirmationen är en möjlighet att uppleva något nytt. Att tillsammans med andra ungdomar upptäcka och fundera mer på vad livet innebär. Anmäl dig nu!

Vill du...

  • Upptäcka nya saker som kan hjälpa dig i livet?
  • Få nya kompisar och uppleva gemenskapen på aXet, våra ungdomskvällar med mässa, mat, mys och allt från soffhäng till lajv och flytande kväve?
  • Fundera på och prata om vänskap, kärlek, döden, himlen, orättvisor, Gud, tro, och att vara sig själv
  • Utveckla nya talanger, kanske att åka slalom, skapa något stort i Minecraft, sjunga i kör eller klia en krokodil bakom örat?
  • Ha kul samtidigt som du får veta mer om Jesus och kyrkan, uppleva hur det är att fira gudstjänst och sen konfirmeras i Himmelsfärdskyrkan?
  • Känna dig välkommen precis som du är!

Då ska du bli konfirmand i Höganäs församling! Tillsammans med våra unga ledare får du möjlighet att lära känna dig själv och Gud på ett roligt och minnesvärt sätt. Vi diskuterar livsfrågor, leker, utmanar oss själva, spelar spel, pysslar, ser på film, funderar på vad vi själva och kyrkan tänker om tro - och mycket mer. Konfirmation handlar ju om kristen tro och kristen tro handlar om livet och allt vad det är.

Det gäller Dig!

Konfirmation 2021-2022 är för dig som ska börja i årskurs 8 eller årskurs 9 till hösten, eller är född år 2006/2007 (observera att det är feltryckt i foldern som skickats hem). Det betyder alltså att om du missade att konfirmera dig i år så har du chans igen. Bra va?

Bra att veta: du måste vara döpt för att konfirmeras, eftersom konfirmationen är en bekräftelse på ditt dop. Om du inte är döpt får du möjlighet till det under konfirmationstiden.

Corona

I Höganäs församling följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassar verksamhet och miljö i syfte att minska risk för smittspridning. Vi har stora ytor, gott om handsprit och om förutsättningarna kräver munskydd använder vi det. Den som känner symptom stannar självklart hemma. Men trots det kan förändringar i schema och aktiviteter bli aktuella.

Dessa grupper finns i år:

INTENSE

För dig som gillar att bara vara, men också att få uppleva något nytt - äventyr i en bra gemenskap. Det här är din grupp!

Vi träffas i princip varannan torsdag kl 16.00-18.00 under hela hösten med start den 2 september. Vårt läger blir den 3-5 december och konfirmationsgudstjänsten redan lördagen den 29 januari 2022 kl 11.00. Dessutom kommer vi att hitta på en eller två lite speciella aktiviteter två söndagar under hösten (5/9 och 14/11), dagar då vi kanske får granska himlen på ett nytt sätt eller klappa krokodiler?

Kostnad inklusive resor, logi och helpension på läger samt övriga aktiviteter: 0 kr.

Perfekt för dig som föredrar en grupp där gemenskapen står i centrum och kan tänka dig att prova nya, lite spännande saker tillsammans med andra! Schemat innebär dessutom att du i princip får hela vårterminen fri för att fokusera på skola, träning eller något annat.

Upptaktsträff med information för vårdnadshavare och konfirmander blir den 29 augusti kl 12.00, antingen i Himlagård (församlingshemmet intill Himmelsfärdskyrkan i Höganäs) eller digitalt via Google Meet. Inbjudan med mer information kommer!

Våra unga ledare säger:
”Konfirmandtiden ger dig minnen för livet, det är en unik och rolig upplevelse där man blir en del av en gemenskap och träffar mycket nya kompisar.”

”Du får en möjlighet att upptäcka dig själv och utöka din tro i en grupp med underbara människor!”


SKIDGRUPP

Skidproffs eller nybörjare? För dig som gillar snö, vinter och skidåkning i alla former så finns bara ett alternativ – skidgruppen.

Vi träffas 4 tisdagar under hösten (28/9, 26/10, 23/11 och 14/12) för att sen mötas varannan torsdag (udda veckor) from den 20 januari, alltid kl.16.00-18.00. Vårt skidläger till Sälen blir ett minne för livet! Vi åker från Höganäs den 5 januari 2022 och kommer hem sent på kvällen den 9 januari. Familjeträff är planerat till den 12 maj kl 18.00 och konfirmationsgudstjänst blir på lördag den 14 maj 2022 kl 14.00.

Kostnad inklusive resa, logi och helpension på läger samt liftkort och övriga
aktiviteter 1000 kr. Hyra för skidor och hjälm tillkommer om du inte redan har dessa.

Perfekt för dig som trivs i stora grupper där det händer mycket hela tiden, där utmaningar för både knopp och kropp är lika viktiga som en myskväll med varm choklad och vispgrädde. Schemat innebär dessutom att du får stora delar av höstterminen fri för att fokusera på skola, träning eller något annat.

Upptaktsträff med information för vårdnadshavare och konfirmander blir den 29 augusti kl 12.00, antingen i Himlagård (församlingshemmet intill Himmelsfärdskyrkan i Höganäs) eller digitalt via Google Meet. Inbjudan med mer information kommer!

Våra unga ledare säger:
”Du får ett minne för livet , nya kompisar - alltid ngn att prata med. Så får man lära sig mycket, åka på läger och lära känna varandra bättre. Det är en rolig resa! Jag ångrar inte att jag konfirmerade mig utan e glad att jag gjorde det!”

”Det är en rolig sak som du kanske aldrig kommer göra igen.”


Minecraft (förtydliganden hittar du här)

Gamer eller nybörjare? Det här är gruppen för dig som gillar spel som Minecraft eller är nyfiken på att testa. Perfekt alternativ om du bor en bit bort eftersom alla konfaträffar kommer att ske i Minecraft. Spelet blir vårt redskap för att utforska vårt inre, vår vardag och Gud på ett sätt som inte bara är roligt utan också fungerar på distans. Speletik och andra relevanta perspektiv kommer också att tas upp i samband med konfirmationsundervisningen.

Vi börjar med ett läger så vi lär känna varandra IRL den 24-26 sept och träffas sedan digitalt (Minecraft/Discord) var tredje söndag kl. 18.00- 21.00. Vi avslutar med LAN i Höganäs den 4-6 juni och konfirmationsgudstjänst den 6 juni kl 14.00 i Himmelsfärdskyrkan, Höganäs.

Förutsättningar: tillgång till en dator med tillbehör (mus bättre än styrplatta, webbkamera och headset), ett konto på Minecraft Java edition (engångskostnad om ca 250 kr) samt Discord (kostar inget).

Kostnad inklusive logi och helpension på läger och LAN: 0 kr.

Perfekt för dig som trivs med interaktiva, kreativa spel och känner dig bekväm framför datorn, men också tycker att det är kul att träffa nya kompisar med samma intressen. Fungerar dessutom bra att kombinera med andra intressen och aktiviteter.

Digital upptaktsträff (Google Meet) med information för föräldrar och
Konfirmander blir den 29 augusti kl 16.00. Inbjudan kommer!

Våra unga ledare säger:
”Man kommer ha jättekul vid varje möte och träff.”

”Läger är det bästa som finns, med gemenskap, nya vänner & god mat.”

ANMÄL DIG NU

Välj den grupp som passar bäst för dig, men vänta inte med att anmäla dig för grupperna blir snabbt fulltecknade. Anmälan kan ske genom att fylla i och klippa av blanketten i denna folder och skicka den till Höganäs församling, Kyrkplatsen 3, 263 31 Höganäs eller scannas och maila till christine.barklund@svenskakyrkan.se. Du kan också anmäla dig via formuläret här nedanför.

För samtliga grupper finns begränsningar i antalet konfirmander för att inplanerade aktiviteter ska kunna genomföras på bästa sätt, så anmäl dig nu! Alla personuppgifter behandlas i enlighet med GDPR.

Kryssa i förstahandsval (en grupp)

Kryssa i ditt andrahandsval (en grupp)