Foto: Mats Landerberg

Konfirmation

Konfirmationen är en möjlighet att uppleva något nytt. Att tillsammans med andra ungdomar upptäcka och fundera mer på vad livet innebär. Anmäl dig nu!

Vill du...

• Upptäcka nya saker som kan hjälpa dig i livet?
  • Få nya kompisar och uppleva gemenskapen på aXet, våra ungdomskvällar med mässa, mat, mys och allt från soffhäng till lajv och flytande kväve?
  • Fundera på och prata om vänskap, kärlek, döden, himlen, orättvisor, Gud, tro, och att vara sig själv?
  • Utveckla nya talanger, kanske att åka slalom, göra volter, sjunga i kör eller klia en krokodil bakom örat?
  • Ha kul samtidigt som du får veta mer om Jesus och kyrkan, uppleva hur det är att fira gudstjänst och sen konfirmeras i Himmelsfärdskyrkan?
  • Känna dig välkommen precis som du är!

Då ska du bli konfirmand i Höganäs församling! Tillsammans med våra unga ledare får Du möjlighet att lära känna dig själv och Gud på ett roligt och minnesvärt sätt. Vi diskuterar livsfrågor, leker, utmanar oss själva, pysslar, ser på film, funderar på vad vi själva och kyrkan tänker om tro - och mycket mer. Konfirmation handlar ju om kristen tro och kristen tro handlar om livet och allt vad det är.

Det gäller Dig!

Konfirmation 2020-2021 är för dig som går i åk. 8 eller är född 2006/
2005. Bra att veta: du måste vara döpt för att konfirmeras eftersom konfirmationen är en bekräftelse på ditt dop. Om du inte är döpt får du möjlighet till det under konfirmationstiden.

Dessa grupper finns i år:

HOMESTAY

För dig som gillar att bara vara, som vill ta chansen att fundera över allt
som känns viktigt, och skapa minnen för livet tillsammans med nya vänner.
Det här är Din grupp!

Vi träffas varje torsdag 16.00-18.00 under hela hösten med start den 27 augusti. Vårt läger blir den 13-15 november på Heljarödsgården och konfirmationsgudstjänsten på lördag den 23 januari 2021. Dessutom kommer vi att hitta på en eller två lite extra roliga aktiviteter under hösten.

Kostnad inklusive resor, logi och helpension på läger samt övriga aktiviteter: 0 kr.

Perfekt för dig som föredrar en mindre grupp där gemenskapen står i centrum! Schemat innebär dessutom att du i princip får hela vårterminen fri för att fokusera på skola, träning eller något annat.

Upptaktsträff med information för föräldrar och konfirmander blir den 23 aug i Himmelsfärdskyrkan, Höganäs. Mer information kommer!

Våra unga ledare säger:

”Du får en möjlighet att upptäcka och utöka din tro i en grupp med underbara människor!”

”Konfirmandtiden ger dig minnen för livet och man blir en del av en gemenskap!”

INTENSE

För dig som gillar utmaningar, som inte tvekar att klättra i berg, paddla kanot eller nosa på en häst. Här får du utmana dig själv och uppleva nya sidor av livet.

Vi börjar med ett läger den 4-6 september och sedan träffas vi tre söndagar under höstterminen; 11/10, 8/11 samt 6/12. Vissa av söndagarna kombineras med olika aktiviteter. (Vid upptaktsträffen får du mer information om det.) Vårterminen börjar med en övernattning i kyrkan 30-31 jan och sedan träffas vi söndagen den 28/2. Under påskveckan kommer vi att träffas varje dag inför konfirmationsgudstjänsten på påskdagen den 4 april 2021.

Kostnad inklusive resor, logi och helpension på läger samt olika aktiviteter 600 kr.

Perfekt för dig som tycker om när allt är lite mer, som vill prova nya saker tillsammans med andra. Fungerar dessutom bra att kombinera med andra intressen och aktiviteter på vardagarna.

Våra unga ledare säger:

”Det är en rolig sak som du kanske aldrig kommer göra igen.”

”Man får vara med om en unik upplevelse, det är roligt och man träffar mycket nya kompisar.”

SKIDGRUPP

Skidproffs eller nybörjare? För dig som gillar snö, vinter och skidåkning i alla former så finns bara ett alternativ – skidgruppen.

Vi träffas 3 gånger under hösten (22/9, 3/11 och 8/12) för att sen mötas
varje torsdag from den 28 januari, alltid kl 16.00-18.00. Vårt skidläger till
Sälen blir ett minne för livet! Vi åker från Höganäs den 7 januari 2021 och
kommer hem den 11 januari. Konfirmationsgudstjänsten blir på lördagen
den 29 maj 2021. Eventuellt har vi en övernattning i kyrkan någon dag
dessförinnan.

Kostnad inklusive resa, logi och helpension på läger samt liftkort och övriga
aktiviteter 900 kr. Ev tillkommer hyra för skidor och hjälm - om inte du
redan har utrustning.

Perfekt för dig som trivs i stora grupper där det händer mycket hela tiden,
där utmaningar för både knopp och kropp är lika viktiga som en myskväll
med varm choklad och vispgrädde.

Upptaktsträff med information för föräldrar och konfirmander blir den 23
aug i Himmelsfärdskyrkan, Höganäs. Mer information kommer!

Våra unga ledare säger:

”Du får ett minne för livet , nya kompisar - alltid ngn att prata med. Så får man lära sig mycket, åka på läger och lära känna varandra bättre. Det är en rolig resa! Jag ångrar inte att jag konfirmerade mig utan e glad att jag gjorde det!”

ANMÄL DIG NU

För samtliga grupper finns begränsningar i antalet konfirmander för att inplanerade aktiviteter ska kunna genomföras på bästa sätt, så anmäl dig nu!

Kryssa i förstahandsval (en grupp)

Kryssa i ditt andrahandsval (en grupp)