Konfirmation 2022/2023

Konfirmationen är en möjlighet att uppleva något nytt. Att tillsammans med andra ungdomar upptäcka och fundera mer på vad livet innebär. Anmäl dig nu!

Vill du...

• Fundera på och prata om vänskap, kärlek, döden, himlen, orättvisor, Gud, tro, och att vara sig själv?
  • Ha kul samtidigt som du får veta mer om Jesus och kyrkan, uppleva hur det är att fira gudstjänst och sen konfirmeras i Himmelsfärdskyrkan?
  • Känna dig välkommen precis som du är!

Välkommen att konfirmera dig i Höganäs församling! Tillsammans med andra ungdomar får du möjlighet att lära känna dig själv och Gud på ett roligt och minnesvärt sätt. Vi diskuterar livsfrågor, leker, utmanar oss själva, spelar spel, pysslar, ser på film, funderar på vad vi själva och kyrkan tänker om tro - och mycket mer. Konfirmation handlar ju om kristen tro och kristen tro handlar om livet och allt vad det innebär.

Gemensam uppstart

Vi erbjuder två olika grupper - en som ses under höstterminen och en som ses under hela läsåret. Den 28 augusti kl. 10.00 möts vi för första gången båda grupperna tillsammans. Vi börjar med att fira gudstjänst i kyrkan tillsammans och därefter samlas vi för fika och information.

Här nedanför kan du läsa mer om de två grupperna. När du bestämt dig är det dags att anmäla dig.

Anmälan

Det finns två sätt att anmäla dig till någon av grupperna. Du kan fylla i blanketten som skickats med i detta brev, eller fylla i blanketten digitalt sist på den här sidan.

Välj din grupp

Intense

För dig som gillar att bara vara, men också att få uppleva något nytt - äventyr i en bra gemenskap. Gruppen träffas intensivt under höstterminen, perfekt för dig som vill ha tid till annat under våren.

Vi träffas varje torsdag kl. 16-18 under hela hösten med start den 1 september.  Den 23-25 september åker vi på läger tillsammans med Lisebergsgruppen. Konfirmationsgudstjänsten blir den 28 januari 2023 kl. 14.00 i Himmelsfärdskyrkan.

Att delta i denna grupp medför inga kostnader eller lägeravgifter.

Lisebergsgruppen

För dig som vill konfas under hela året och avsluta med en fartfylld avslutningsresa till Liseberg på våren.

Under hösten ses vi en söndag i månaden: 23 okt, 20 nov och 18 dec kl. 10-14. Under våren ses vi varannan tisdag med start 17 januari kl. 16-18. Redan 23-25 september kickstartar vi med ett läger tillsammans med intensegruppen. Konfirmationsgudstjänsten blir den 27 maj 2023 kl. 14.00 i Himmelsfärdskyrkan.

Kostnad för Lisebergsresan är 500kr per konfirmand, samt måltider inne på nöjesparken. I avgiften ingår resa, boende, inträde, åkband och övriga måltider.

Frågor?

Hör gärna av dig om du har frågor och funderingar. Du når Sofia som är församlingspedagog på telefon 042-36 21 95 eller epost:
sofia.knutsson@svenskakyrkan.se

Anmälan är stängd