Konfirmation

Konfirmationen är en möjlighet att uppleva något nytt. Att tillsammans med andra ungdomar upptäcka och fundera mer på vad livet innebär.

Att konfirmeras är att bekräfta sitt dop. Eftersom många döps som barn är konfirmandtiden ett tillfälle att ta reda på vad det är att vara döpt. Många ser tillbaka på konfirmandtiden med glädje och vi vill ge dig möjligheten att lära känna dig själv, nya kompisar och Gud på ett roligt och minnesvärt sätt.

Konfirmationen handlar om kristen tro, och kristen tro handlar om livet och allt som livet rymmer: dig och kompisarna, kärleken och tron, Jesus, orättvisorna och Gud. Under konfirmationstiden får du testa att ta på dig ett par ”kristna glasögon” och se dig omkring med ”kristna ögon”. Vad tror du att du skulle se? Många blir förvånade. Oj, är det så här att ha en tro?  Du får även en möjlighet att bli bekant med kyrkan, vad det är att fira gudstjänst, vara med om andakter – och vad det har med ditt liv att göra! Under konfirmandtiden får du chansen att ställa alla de där kluriga frågorna, och församlingens uppgift är både att försöka svara och att ge dig redskap för att hitta svaren själv.

Konfirmation i nedanstående form riktar sig till dig som går i åttonde klass. Man måste vara medlem i Svenska kyrkan och döpt för att konfirmeras, men det går bra att börja konfirmationstiden och döpas innan den avslutande konfirmationsgudstjänsten.

Är du äldre än så och vill konfirmera dig? Kontakta församlingen för att hitta ett sätt som passar dig.

Våra olika konfagrupper

I Höganäs församling finns det två olika alternativ för dig att välja mellan. Du har möjlighet att välja efter vilka intressen du har och du har möjlihet att prova något alldeles nytt. I din grupp finns präst, pedagog och unga ledare som konfirmerats för några år sedan. Tillsammans gör vi din konfirmandtid till ett äventyr.

Friluftsgrupp - tema natur, friluftsliv, Pilgrim      (ht18/vt19)

Vi träffas tisdagarna den 16 oktober och 27 november kl. 16.00-18.00 och sedan varje tisdag under vårterminen samma tid. Vi åker på läger till Heljarödsgården 1-3 februari 2019. Den 3-5 maj åker vi på läger igen till Nyrups Naturhotell med pilgrimsvandringar i fantastisk natur och härligt friluftsliv. Konfirmation blir lördagen den 18 maj 2019. Gruppen är en lugnare grupp för dig som känner det som ett bra alternativ. (Till denna grupp finns 12 platser)

Elidagruppen - tema segling      (ht18/Vt19)

Vi träffas torsdagarna den 18 oktober och 29 november kl. 16.00-18.00 och sedan varje torsdag under vårterminen samma tid. Vi åker på läger till Heljarödsgården 8-10 februari 2019 och ett spännande fyra dagars läger på segelfartyget Elida den 23-26 maj 2019. Det blir ett minne för livet! Egenkostnad för seglingen är 800 kr. Konfirmation blir lördag den 15 juni 2019. (Till denna grupp finns 24 platser)

Anmäl dig idag!

Vill du konfirmera dig? Fyll i nedanstående formulär direkt för att försäkra dig om en plats i ditt konfaäventyr.

Vill du veta mer innan du anmäler dig? Hör gärna av dig till Johan Itzigehl, pedagog.
Mail: johan.itzigehl@svenskakyrkan.se Tel: 042-36 21 84

Anmälan ska skickas in senast den 15 juni 2018. Fyll i person- och kontaktuppgifter samt vilken grupp du helst vill gå i och sedan en reservgrupp